Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Verska policija privela Saudijku koje se usprotivila zabrani vožnje  (Pročitano 924 puta)
22. Maj 2011, 01:29:21
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
Al Šerifova pokrenula kampanju
Verska policija privela Saudijku koje se usprotivila zabrani vožnje Video
Beta | 21. 05. 2011. - 21:48h | Foto: AP-Ilustracija | Komentara: 0

RIJAD - Vlasti Saudijske Arabije uhapsile su danas ženu koja je pokrenula kampanju protiv zabrane vožnje za žene u toj zemlji, objavivši na "Jutjubu" i "Fejsbuku" snimak na kojem vozi automobil.

Manal al Šerif i grupa drugih žena pokrenule su na društvenoj mreži Fejsbuk stranicu nazvanu "Nauči me da vozim da bih mogla da se zaštitim", pozivajući vlasti da ukinu zabranu vožnje za žene.

"Ovo je volonterska kampanja kako bi se devojkama ove zemlje pomoglo da nauče da voze. Makar u hitnim slučajevima, ne daj bože. Šta ako onaj ko ih vozi dobije srčani napad", objasnila je Al Šerifova, dodajući da je naučila da vozi kada je imala 30 godina, u Nju Hempširu.

Kako bi ohrabrila žene da sednu za volan, Al Šerifova je vozila automobil dok ju je jedna aktivistkinja te grupe snimala. Snimak je na internetu podržalo 11.000 ljudi.

Grupa za zaštitu ljudskih prava navela je da je Al Šerifovu privela verska policija, zadužena za nadgledanje strogih islamskih odredbi na snazi u toj zemlji.

Saudijska Arabija je jedina zemlja na svetu u kojoj je ženama, uključujući i strane državljanke, zabranjeno da voze.

Pristalice kampanje za ukidanje zabrane vožnje za žene pozvale su preko Fejsbuka na grupnu vožnju 17. juna.

Blic

Za mene je ta Saudijska Arabija totalni fenomen. Nije mi jasno da li je taj narod toliko idiotski zato što su izolovani u pustinji pa se pare u bliskom srodstvu ili ima neki drugi razlog. Ali užasno gluplju naciju ne znam, a još kad vidim da im se dive retardi iz celog sveta i imitiraju tu pustinjsku glupost zabavlja me do neba.
« Poslednja izmena: 22. Maj 2011, 01:31:30 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Sada po kratkom postupku, o stub srama i kamenice. Za muskarce je voznja.
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Tačno tako.
Šta se kog đavola meša u muška posla.
Njene dužnosti su jasne, treba da sedi kući, rađa decu, sluša muža bez pogovora. Svo slobodno vreme treba koristiti za učenje Kurana i molitve.
Vožnja je isključivo za muške, žene nemaju ni vremena ni potrebu za tim.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
Inače prvi vozač bila je gospođa Berta Benc koja je svog sina zbog napada slepog creva prevezla  motornom čezom  do lekara. Posle uspešne prve vožnje gospođa Berta Benc je preuzela i prvi duži put na sebe, vozila uspešno je preko 100 km u posetu svojoj majci i nazad. Iskustva iz vožnje primenila je na kolima dodajući značajna poboljšanja kočnicama i četvrti točak na motornu čezu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.