Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hrvatska omča za Vučurevića  (Pročitano 2165 puta)
13. Okt 2008, 01:57:44
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Ericsson T28
Божидар Вучуревић: Не признајем хрватско тужилаштво и суд
Datum: 12.10.2008 19:30
Autor: Горан Маунага

БAЊA ЛУКA, ДУБРОВНИК - Ратни начелник општине Требиње Божидар Вучуревић изјавио је "Гласу Српске" да га не интересује оптужница коју је против њега подигло Жупанијско државно тужилаштво у Дубровнику.
- За мене такво тужилаштво ни суд не постоје. Југословенска народна армија (ЈНA) 1991. године сукобила се са хрватском  паравојском на линији раздвајања Хрватске, Црне Горе и Херцеговине. Нисам вршио мобилизацију, нисам командовао тим јединицима, нисам располагао артиљеријом да бих могао да вршим гранатирање. Ја сам вршио своје цивилне послове на које сам поносан - каже Вучуревић.

Жупанијско државно тужилаштво у Дубровнику подигло је оптужницу против Вучуревића због, како се наводи, ратног злочина против цивилног становништва на подручју Дубровника и уништавања културних и историјских споменика у периоду од 1991. и 1995. године.

Вучуревић је све то демантовао истичући да, кад је дошло до признавања Хрватске, ниједан српски војник није погинуо на хрватској територији, а стотине хрватских бојовника је погинуло на српској земљи у Херцеговини. Окупирана је, додаје, четвртина општине Требиње.

- И ко је ту на кога извршио агресију? Према томе, то су глупости, то је израз мржње према свему што је српско. Зато не хајем за ту оптужницу - истиче Вучуревић.   

Додаје да је два пута био позиван у Канцеларију Хашког трибунала у Београду, гдје је предочио цјелокупну документацију и наредбе у којима јасно стоји да несрпско становништво не смије бити злостављано.

Истиче да има убједљиву документацију да није крив. Посједује, каже, и бројне наредбе којима је омогућено да око 500 Хрвата избјеглих након сукоба муслиманских и хрватских снага у Коњицу буду пребачени преко територије општине Требиње.

Рјешењем истражног судије Окружног суда у Дубровнику, за Вучуревићем је расписана потјерница.
Одговорност и надлежност

Aдвокат Мирослав Микеш изјавио је да је оптужница против Божидара Вучуревића у старту неоснована.

- Aпсурдно је да се начелник општине Требиње оптужује за ратне злочине за које се до сада искључиво тврдило, управо са хрватске стране, да их је починила ЈНA. A ако је неко некога протјеривао из Требиња, које се налази у БиХ, и када би то било тако, онда би могао да суди само Суд БиХ или Окружни суд у Требињу - нагласио је Микеш.
Изручење

Жупанијски државни тужилац у Дубровнику Дамир Јасприца каже да БиХ није обавезна да изручује своје држављане Хрватској.

- Једини начин да Вучуревић буде ухапшен је да он негдје пређе државну границу Хрватске - истиче Јасприца и додао да је документација из Хага пристигла почетком септембра и да се одмах приступило писању оптужнице.

Glas Srpske

Poslije onih smiješnih presuda Norcu i Ademiju ne smijem ni da pomislim kako bi jednom uglednom Srbinu presudili da ga se dočepaju. Ja ne vjerujem u tu optužnicu i vjerovatno je isfabrikovana da se hrvatska javnost odvrati od nekih drugih tema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Citat
Poslije onih smiješnih presuda Norcu i Ademiju ne smijem ni da pomislim kako bi jednom uglednom Srbinu presudili da ga se dočepaju

Nisam znao da je tako ugledan ali dobro nije vazno...On samo treba da se cuva da ne hoda blizu granice oko Popovog polja, Ivanice ili oko Poljica da ga netko ne bi "slučajno" odveo u Dubrovnik i sve ce biti ok  Smile Znaci neka se malo opreznije krece i doceka svoj kraj kao ugledan gradjanin  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Ericsson T28
Ja se više plašim da ne bi hrvatski specijalci prerušeni u građane  upali u njegovu kuću i kidnapovali ga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Nismo usli u Trebinje ni kada smo mogli kao dobar dan a kamoli sada, hebe se kome za Vucurevica.... samo ako sam zaluta e onda mu nitko nije kriv.  Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Poslije onih smiješnih presuda Norcu i Ademiju ne smijem ni da pomislim kako bi jednom uglednom Srbinu presudili da ga se dočepaju

Nisam znao da je tako ugledan ali dobro nije vazno...On samo treba da se cuva da ne hoda blizu granice oko Popovog polja, Ivanice ili oko Poljica da ga netko ne bi "slučajno" odveo u Dubrovnik i sve ce biti ok  Smile Znaci neka se malo opreznije krece i doceka svoj kraj kao ugledan gradjanin  Smile

Ti si nekako dobro obavesten sta bi moglo da se dogodi...

Nismo usli u Trebinje ni kada smo mogli kao dobar dan a kamoli sada, hebe se kome za Vucurevica.... samo ako sam zaluta e onda mu nitko nije kriv.  Smile

Nikad niste mogli, osim da ovako lupate kao sto ti to radis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Raspitaj se kako se provela motorizirana brigada Sava Kovačević i kako su se dešavale neke stvari poslije toga i sta je moglo a sta nije moglo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Dovoljno sam upoznat.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tecite suze moje, reče policajac.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5313
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.2
mob
Motorola Fire X311
ej dzoni covjek ti sam rece
Citat
ниједан српски војник није погинуо на хрватској територији, а стотине хрватских бојовника је погинуло на српској земљи у Херцеговини.
Smile
IP sačuvana
social share

Years later, in another place,
he steps out of the dark and speaks to me.
He whispers: 'I'll tell you the ultimate secret of magic.
Any cunt could do it.
'
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat: igorxxx link=topic=389167. msg6106237#msg6106237 date=1223855864
Божидар Вучуревић: Не признајем хрватско тужилаштво и суд
Datum: 12. 10. 2008 19:30
Autor: Горан Маунага

БAЊA ЛУКA, ДУБРОВНИК - Ратни начелник општине Требиње Божидар Вучуревић изјавио је "Гласу Српске" да га не интересује оптужница коју је против њега подигло Жупанијско државно тужилаштво у Дубровнику.  
- За мене такво тужилаштво ни суд не постоје.  Југословенска народна армија (ЈНA) 1991.  године сукобила се са хрватском  паравојском на линији раздвајања Хрватске, Црне Горе и Херцеговине.  Нисам вршио мобилизацију, нисам командовао тим јединицима, нисам располагао артиљеријом да бих могао да вршим гранатирање.  Ја сам вршио своје цивилне послове на које сам поносан - каже Вучуревић.

Жупанијско државно тужилаштво у Дубровнику подигло је оптужницу против Вучуревића због, како се наводи, ратног злочина против цивилног становништва на подручју Дубровника и уништавања културних и историјских споменика у периоду од 1991.  и 1995.  године.

Вучуревић је све то демантовао истичући да, кад је дошло до признавања Хрватске, ниједан српски војник није погинуо на хрватској територији, а стотине хрватских бојовника је погинуло на српској земљи у Херцеговини.  Окупирана је, додаје, четвртина општине Требиње.

- И ко је ту на кога извршио агресију? Према томе, то су глупости, то је израз мржње према свему што је српско.  Зато не хајем за ту оптужницу - истиче Вучуревић.    

Додаје да је два пута био позиван у Канцеларију Хашког трибунала у Београду, гдје је предочио цјелокупну документацију и наредбе у којима јасно стоји да несрпско становништво не смије бити злостављано.

Истиче да има убједљиву документацију да није крив.  Посједује, каже, и бројне наредбе којима је омогућено да око 500 Хрвата избјеглих након сукоба муслиманских и хрватских снага у Коњицу буду пребачени преко територије општине Требиње.

Рјешењем истражног судије Окружног суда у Дубровнику, за Вучуревићем је расписана потјерница.
Одговорност и надлежност

Aдвокат Мирослав Микеш изјавио је да је оптужница против Божидара Вучуревића у старту неоснована.

- Aпсурдно је да се начелник општине Требиње оптужује за ратне злочине за које се до сада искључиво тврдило, управо са хрватске стране, да их је починила ЈНA.  A ако је неко некога протјеривао из Требиња, које се налази у БиХ, и када би то било тако, онда би могао да суди само Суд БиХ или Окружни суд у Требињу - нагласио је Микеш.
Изручење

Жупанијски државни тужилац у Дубровнику Дамир Јасприца каже да БиХ није обавезна да изручује своје држављане Хрватској.

- Једини начин да Вучуревић буде ухапшен је да он негдје пређе државну границу Хрватске - истиче Јасприца и додао да је документација из Хага пристигла почетком септембра и да се одмах приступило писању оптужнице.

Glas Srpske

Poslije onih smiješnih presuda Norcu i Ademiju ne smijem ni da pomislim kako bi jednom uglednom Srbinu presudili da ga se dočepaju.  Ja ne vjerujem u tu optužnicu i vjerovatno je isfabrikovana da se hrvatska javnost odvrati od nekih drugih tema.

Hrvati najvece lazovcine i falcifikatori .  Kako se niko nije sjetio da pomene da je Bozo pomogao izvlacenje 500 hrvatskih civila kroz Trebinje .  Cjelu noc su tutnjali autobusima kraj moje kuce .  Zlocini,hahahaha ja nisam cuo za njih jer ih nije ni bilo to je prica za neuke laike ,blejanje u prazno .  Kukali su da smo im srusili Dubrovnik .  A postoje dokazi da se vrlo malo gadjo stari grad , a i to sto je pogodjeno je slucajnost , price za malu djecu
Glupi Hrvati
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1209
Zastava Nediceva Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 6030
Ма хрватски комплексаши. Хтели би чак да и сваком српском војнику суде. Чудно да не потражују још и куваре из српске војске из времена рата.  Smile
IP sačuvana
social share
На овоме свету могу да кажем што се дешава то није истина...мислим на овоме свету, што бих нагласио..да...пропаганда, што већина кажу, о овоме..није истина.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Ericsson T28
Pa srebrenički spisak čine i kafe kuvarice, sekretarice, daktilografkinje itd. Ništa me ne bi začudilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1209
Zastava Nediceva Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 6030
Pa srebrenički spisak čine i kafe kuvarice, sekretarice, daktilografkinje itd. Ništa me ne bi začudilo.
Па ајмо онда све Србе у Хаг
IP sačuvana
social share
На овоме свету могу да кажем што се дешава то није истина...мислим на овоме свету, што бих нагласио..да...пропаганда, што већина кажу, о овоме..није истина.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ako vam je taj kamiondžija ugledni građanin svaka vam čast.Ja ga ne bi dirao nak vam bude na ponos i diku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tihi protest!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5132
Zastava Majevica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Ericsson T28
Ma nije problem u tebi Boars, nego u tvojoj matici i njenim iskonstruisanim optužnicama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
Vijest u slici  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Hrvatska

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.