IN < - Hrvatska ~ genocidna tvorevina - >LO
(1/30) > >> :: Odgovori!
Autor: vlado85 :
Hrvatska ~ genocidna tvorevina

Croatia genocide entity


Tekst napravljen na osnovu filma, koji sam preuzeo sa YouTube i u kratkim crticama iznjeo cinjenice koje su se desile 1971-1995 godine. Osobama ispod 16 godina, kao i onima sa slabim srcem, ne preporucujem da citaju tekst i gledaju film zbog scena i slika ubijanja zena, djece, staraca. Tekst je cisto obrazovnog karaktera i zabranjeno je svako postovanje na njemu. Raspravu o tekstu mozete voditi na
ovoj temi. Neka se ne zaboravi 1990 - 1995 godina...


Legenda: IIII - odluke i izvrsenja medjunarodnie zajednice.
              IIII - odluke i izvrsenja koje se ticu Srpskog i Jugoslovenskog naroda
              IIII - odluke i izvrsenja koje se ticu Hrvatskog naroda- 1971 pocinju prva okupljanja i propagiranja etnicki ciste i nezavisne Hrvatske. Istice se pokret MASPOK.
- 20 godina kasnije, isti nacisticki simboli i velicanje NDH. Tudjman: "U Jasenovcu je moglo stradati 30 - 40 000 ljudi, a ukupan broj stradalih Srba u NDH iznosi 330 000"
- Prema zvanicnim podacima u vrijeme Hrvatske strahovlade ubijeno je preko 1 000 000 Srba.
- Pocetkom 1990 pocinju pritisci na Srbe, ponovo ih pogrdno nazivaju u Starcevicevom maniru. Srbima stizu anonimne prijetnje. Skrnave se pravoslavna groblja i dizu u vazduh vikendice na moru.
- Sve ovo izaziva opravdanu strepnju Srpskog naroda da se fantom nacizma, ponovo pojavljuje u Hrvatskoj. SDS postaje vodeca srpska stranka i opstenarodni pokret. Siri se najpre po sjevernoj Dalmaciji, Kninu pa zahvata i ostale predjele u Hrvatskoj.
- Nazivi ulica koje su nosile ime srpskih velikana, dobijaju imena ustaskih zlocinaca. Sahovnica, nacisticke drzave NDH, postavlja se na zastavu Republike Hrvatske. Ukida se cerilicno pismo u srpskim oblastima. Dogadjaju se neshvatljive smjenei prerana penzionisanja i otpustanja Srba iz milicije, sudova, skola, zdravstva. Vrsi se etnicko cicenje Srba iz svih drzavnih ustanova. Preko radija se objavljuju potjernice i pozivi na linc sugradjana.

- Pokusaj clanova SDS-a da se suprodstave takvoj politici i razvoju dogadjaja bili su propraceni fizickim nasrtajima i na kraju uzaludni.
- Srpski narod na Svesrpskom Saboru formira narodno vijece Krajine sa svim ovlascenjima vlade.

- Hrvatska vlast, tajno naoruzava, iskljucivo Hrvate, cak i pripadnike HDZ-a.
- U Krajini se stvaraju lokalni organi vlasti, milicija... a u Zagrebu Sabor bez predstavnika Srba proglasava srpski narod, nacionalnom manjinom. Ovim dogadjajem srpski narod je izgubio pravo, koje je stekao jos u Austrougarskoj, kada je sluzio kao evropski bedem od Otomanske imperije, dobio slobodu autonomije i status politickog naroda, jos prije Hrvatskog naroda.
- 8. august 1990. Branimir Glavas drzi vatrene govore o samostalnoj i herojskoj drzavi Hrvata.
-19. otobar 1990. Hrvatska pocela protivustavno naoruzavanje uz pomoc inostranih faktora. Ministar odbrane Hrvatske Martin Spegelj na slici.
- 6. januar 1991. Tajno snimljena izjava Josipa Bpljkovca: “Njihov Knin, nikada vise Knin biti nece I mi ce mo u Knin uci. Knin ima da nestane kao Knin. Svi Hrvati treba da racunaju mi ce mo drzavu stvoriti. Bilo po koju cijenu, ako bude i krvi”
- 9. januar 1991. Predsjednistvo SFRJ  naredjuje razoruzanje svih paravojnih sastava u Hrvatskoj.
- 20. februar 1991. Sabor Republike Hrvatske protivustavno proglasava da na teritoriji Republike Hrvatske vise ne vaze zakoni SFRJ.
- 28. februar 1991. Srpsko nacionalno vijece donosi rezoluciju da se na njenoj teritoriji priznaju samo zakoni SFRJ. U slucaju otcjepljenja Republike Hrvatske od SFRJ Srpska krajina zadrzava pravo da ostane u njoj.
- 10. mart 1991. Hrvati pocinju naoruzavanje.
- 15. mart 1991. Prijedlog generalstaba savezne vojske za podizanjem pripravnosti oruzanih snaga, radi sprecavanja gradjanskog rata u Hrvatskoj biva odbijen od secesionistickih republika.

- kraj marta 1991. Hrvatska pocinje sa oruzanim upadima u Republiku Srpsku Krajinu i sprovodjenje naredjenja Hrvatskog drzavnog vrha.
Istovremeno pocinju napadi na pripadnike JNA.
- Fasisticki pozdravi u Hrvatskoj skupstini i napadi na srpske poslanike.
- 9. maj 1991. Predstavnistvo donosi odluku da se jedinice JNA rasporede na granicama zaracenih strana.

- maj 1991 Referendum u Srpskoj Krajini. Srpski narod se izjasnio za ostanak u SFRJ... Ako je Hrvatski narod imao pravo na opredeljenje, onda se to pravo ne moze oduzeti ni Srpskom narodu.
- 19. maj 1991. Hrvatski narod se na referendumu izjasnjava za samostalnu, nezavisnu Republiku Hrvatsku. Hrvatska drzava, prije nego sto je pocinila genocid i etnicko ciscenje, nacinila je jedan protivustavan akt, a to je otcjepljenje ili secesija uz SFRJ. Naime, Hrvatski narod je prema ustavu SFRJ iz 1974. imao pravo na otcjepljenje, ali uz saglasnost svih konstitutivnih naroda! Sto ovoga puta nije bio slucaj.

- 25. maj 1991. Hrvatska promovise etnicki cistu vojsku.
- 23. juna 1991. Zemlje Evropske zajednice donose odluku da ne priznaju jednostrano otcjepljenje Hrvatske i Slovenije.

- 25. jun 1991. Hrvatska se proglasava nezavisnom Drzavom.

- 1. jul 1991. Stipe Mesic prisilno postavljen od strane Evropske zajednice za predsednika SFRJ.

- Hrvatska nastavlja opstu vojnu kampanju protiv savezne vojske i drzave Jugoslavije. Blokiraju se kasarne, tako da regruti, mladici od 18 godina, mjesecima ostaju bez, vode, hrane i struje pod stranom oruzanom prijetnjom.
21. jul 1991. u Zadru pocinje nasilje nad Srbima, zatim paljenje okolnih srpskih sela.
- Pozivom Tudjmana na mobilizaciju, pocinju i napadi na srpska sela.
- Savezna vojska pokusava da zastiti narod u Srpskoj Krajinu i dolazi pod udar Hrvatskih jedinica. Cilj srpske strane i saveznih jedinica postaje identican. Moraju se borti protiv neprijateljskih jedinica
- U Hrvatskoj vojsci se pojavljuju strani placenici. Pristizu iz svih djelova svijeta.
- Narod srpske Krajine je prinudjen da se brani. Stizu dobrovoljci iz svi srpkih krajeva.
- Hrvatska vojska protjeruje srpsko zivlje iz svih krajeva Hrvatske, koji zastitu potrazuju u Srpskoj Krajini.
- Hrvatske vlasti pokusavaju da zatru postojanje srpskog naroda i pravoslavne duhovnosti.
- Nestaje veliki broj predmeta iz Jasenovca, kako bi se u buducnosti prikrilo stradanje srpskog naroda i genocid koji je pocinjen.


- Sime Djodan: "Ja sam rodjen u znaku vodenjaka, cetnici ce zapamtiti!"


- Krizni stab Hrvatske odbrane Slavonska Pozega proglasava naredbu: "Provesti iseljenje svih gradjana u roku od 48 sati. Po isteku roka zabranjuje se kretanje osoba u navedenom podrucju."
- Samo iz podrucja Zapadne Slavonije etnicki je ocisceno 10 gradova i 83 srpska sela.

Autor: vlado85 :
Zlocini


"Rade - gade! Propalico stara, od uvijek si bio cetnicka fukara. Ti i tvoje psine, svi mars preko Drine!"  aplauz
Kosovac avgust 1991.Djukanovici avgust 1991.Covec avgust 1991.Laslovo septembar 1991.Karlovac seprembar 1991.Bjelovar septembar 1991.Spaljivanje sela i pravoslavnih crkava
Franjo Tudjman: "Ne bi bilo rata da smo odustali od svoga cilja da stvorimo samostalnu i nezavisnu drzavu Hrvatsku!
Vukovar novembar 1991.- 19. decembar 1991. Donesen ustav i proglasena Republika Srpska Krajina, a njen prvi predsjednik je postao dr Milan Babic
- 15 januar 1992.  Evropa pod pritiskom Njemacke i Vatikana priznaje nasilni akt secesije Republike Hrvatske.
danke Dutcheland orilo se sa TV-a!
21. februara 1992. Savjet bezbjednosti donosi rezoluciju o slanju trupa UN na granice izmedju zaracenih strana, koje ce sluziti koa tampon zona izmedju zaracenih strana. Narodu Srpske Krajine se omogucuje da se demokratskim putem izjasni o svojoj sudbini. [color=Maroon]Srpski narod njihov dolazak prihvata sa dobrodoslicom.[/color]
- Zivot u Srpskoj Krajini se vraca u normalni tok. Medjutim Hrvatska vlast nastoji da rasplamsa rat i da ga prenese i u Bosnu i Hercegovinu. Diverzantske grupe is Hrvatske upadaju na teritoriju BiH i cine strasne zlocine po srpskim selima.
- Medjunarodnim priznanjem BiH, Muslimansko-Hrvatska koalicija dobija ohrabrenje da otvoreno krene u otvoreni obracun sa Srpskim narodom. Kao i godinu dana ranije iz Hrvatske krecu nove kolone izbjeglica.

- 19. maj 1992. Vojska SFRJ na zahtjev UN napusta Bosnu i Hercegovinu. Deset dana kasnije uvode sankcije zemlji prepunoj izbjeglica sa svih strana. Evropske zemlje su na domak svoga cilja, slamanje Srpskog naroda kao jakog politickog faktora.- Oslobadjanjem srpskih sela u BiH spajaju se srpske zemlje.- Rezolucijom UN iz 1993 , RSK se prvi put tretira kao sastavni dio Republike Hrvatske. Medjutim, godinu dana kasnije Vens Ovenovim planom, Srpskom narodu u Krajini se garantije pravo na demokratsko rjesavanje statusa i pruza zastita civilnom stanovnistvu.Medjutim, Republika Hrvatska je cetri puta izvrsila upade u zasticene zone UN i izvrsila zlocin nad civilima.- 22. januara 1993. godine zbog ofanzive Hrvatske vojske snage UN-a nisu imale snage da pruze zastitu Srbima i Srbi su bili prinudjeni da provale u magacine sa oruzjem, da bi se odbranili.

- 9. septembar 1993. Hrvatske jedinice upadaju u sela. Srbi gube povjerenje u snage UN i poslije toga odbijaju da se razoruzaju.


- Medjunarodna zajednica konstatuje zlocin Hrvatske i samo je blago upozorava.

- septembar 1993 Najtezi napad Hrvatske vojske u tri potpuno sravnjena srpska sela nestalo je 27 civila, a zvjerski ubijen 71.
- RSK se krajem 1993. godine priprema za visestranacke, parlamentarne i predsjednicke izbore uz prisustvo medjunarodnih posmatraca. Na izborima pobjedjuje Milan Martic
- U ostalim Hrvatskim gradovima vrsi se progon Srpskog zivlja. Izbacuju se sa posla, ostaju bez stanova.

- Po nalogu drzavnog vrha Republike Hrvatske sirom drzave se formiraju logori smrti. Neke od njih formira jedinica za posebne namjene Mup-a Hvatske.- Nakon mucenja logorasi su ubijeni i baceni u neobiljezene masovne grobnice. Najvise takvih grobnica se nalazi u Zapadnoj Slavoniji. Strucnjaci civilne policije i Unprofora, pronasli su samo u rejonu Pakracke regije 87 grobnica sa preko 2500 masakriranih Srba.
- Preko noci nestaju citave srpske porodice. Cine se zlocini na sve moguce nacine.
- Branimir Glavas: "Slobodno recite da ste Ustase. Jeste! Dosli ste u svoju domovinu!
- U Republici Hrvatskoj za protekle 3 godine oskrnjavljeno je i potpuno unisteno preko 400 pravoslavnih hramova.


- Sa teritorije Republike Hrvatske protjerano je preko 300 000 Srba. Prema podacima Butrosa Galija ta brojka iznosi 251 000 protjeranih Srba.- Bez sumnje Hrvatska je pocinila strahovite zlocine i etnicko ciscenje nad Srbima.

Autor: vlado85 :
Genocide in Croatia 1991-1995 - the killing of Serb children

Bill Clinton's administration declared the Serbs living on their ancestral land in the breakaway Yugoslav republic of Croatia as aggressors and took sides in a civil war joining the killers of this little Serb in their crime of genocide - may this innocent little spirit haunt his killers and Bill Clinton into eternity. This three year old 'Serbian aggressor' was the child of Miroslav and Sladjana Cecevac. Croatian soldiers found him hiding under a stairway in the cellar, and in order to stop his 'aggression' they put a bullet in the back of his head. In that Yugoslav civil war 7,000 Serb children were killed, twice as many as Croatian and Muslim children combined.


Autor: vlado85 :
Izvod iz Slobodne Dalmacije... dokaz da su NATO avioni gadjali srpske polozaje:


An excerpt from from article in the Croatian newspaper 'Slobodna Dalmacija'
A chronology of operation "storm": 84 hours of war
'Slobodna Dalmacija', Split, Croatia, August 5 1996

Friday 4th August 1995

5:00 - Croatian armed forces launch a military operation to liberate the occupied territories of Knin,...

19:00 - Two NATO war planes, which take off from the aircraft carrier Theodor Roosevelt in the Adriatic Sea, attack Serbian rocket positions near Knin.
Autor: vlado85 :
1941 to 1945 -- Croatian Genocides on Serbs -- 1991 to 1995

 Photo above left shows how Croatians massacred Serbs during WWII, and photo above right shows how they massacred Serbs during the breakup of Yugoslavia.

We document atrocities committed by Croats and Muslims during WWII as proof that Serbs could not trust their former executioners in their new states of Bosnia and Croatia after the break-up of Yugoslavia, and that the Serbs were demonized by the world media for resisting the break-up. To be continued....> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana