Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 09:14:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Desetogodišnjak novi Mocart  (Pročitano 1249 puta)
08. Okt 2009, 10:34:58
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Iako je samo četiri meseca uzimao časove sviranja klavira
Desetogodišnjak novi Mocart
Autor: Blic online | Foto:AP-Ilustracija | 08.10.2009. - 06:32

Jednog dečaka iz Vokinga u Engleskoj mnogi smatraju novim Mocartom, iako je samo četiri meseca uzimao časove sviranja klavira, prenosi "Dejli telegraf".

Šejn Tomas (10), vežba samo četiri sata nedeljno, a već ume da svira komplikovane melodije i komponuje muziku.

Prvi put je seo za klavir kada je imao sedam godina i odmah je počeo da svira po sluhu.
Od tada je on samo četiri meseca uzimao formalne časove klavira.
"Kada sam imao tri godine, rekao sam tati da umem da sviram, ali nije me shvatio ozbiljno", rekao je Šejn.
"Kada sam u školi ja mogu da istovremeno pratim predavanje i da u sebi komponujem melodije. Zapamtim te melodije i kada dođem kući ja ih odsviram na klaviru, a tata ih snimi. Volim da sviram klavir. Želeo bih da postanem kompozitor kada porastem. Nemam neki određeni omiljeni stil, jer mi se svi dopadaju. Nije mi teško da sviram i nikada se ne unervozim pred publikom, bez obzira na to koliko je velika", rekao je dečak.

Ričard Gofin Likar, dečakov učitelj klavira, uporedio je Šejna sa Volfgangom Amadeusom Mocartom, koji je pokazao svoje neverovatno umeće još u detinjstvu, a kasnije postao jedan od najslavnijih kompozitora.
"Šejn je jedinstven. On reči nadaren daje novu dimenziju. Mnogi bi rekli da je pretenciozno porediti Šejna sa genijem kakav je bio Mocart, ali kada bi ga čuli kako svira, znali bi da ne preuveličavam njegovu sposobnost. Ja ga zapravo i nisam podučavao, već sam mu samo davao par uputstava, a zatim bih seo, posmatrao ga i slušao. On je tehnički fenomenalan", ispričao je učitelj klavira o svom učeniku.
Šejnovi roditelji su razvedeni, on sada živi sa ocem i mlađim bratom i sestrom.
"Kada je sa sedam godina dobio svoju prvu klavijaturu odmah je počeo da svira sa obe ruke, i bez ikakvih uputstava počeo da svira dečije pesmice. Ubrzo potom on je svirao sve vrste kompleksnih melodija, a nakon četiri meseca učenja, Šejn je nastupio pred 2.000 ljudi u Mančesteru", rekao je dečakov otac.
On se nada da će uspeti da skupi dovoljno novca da svog talentovanog sina pošalje u najbolju muzičku školu i da ga uvede u studio da snima.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 09:14:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.131 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.