Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fudbal se razume i bez prevodioca  (Pročitano 1078 puta)
11. Jun 2006, 00:47:34
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Apple 15
Prvu utakmicu Svetskog prvenstva probrane zvanice gledale kod nemačkog ambasadora

Fudbal se razume i bez prevodioca

Nadam se da će i Srbi u ove četiri nedelje, umesto o političkim problemima, pričati o Ronaldinju, Bekamu, Figu ili Kežmanu - izrazio je nadu Andreas Cobel

Dr Andreas Cobel, nemački ambasador u Beogradu, odlučio je da prvu utakmicu ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u fudbalu odgleda s prijateljima. Navijački nastrojen mladić u nemačkom dresu, koji je na vratima velelepne rezidencije dočekivao zvanice, dva ogromna platna i obilje piva, bavarskih kobasica i drugih đakonija obećavali su sportsku atmosferu i pažljivo gledanje utakmice između Nemačke i Kostarike. Obećavali su, ali se brzo utvrdilo da "krem" ne mari preterano za najvažniju sporednu stvar na svetu. Ili su samo navikli da utakmice gledaju u svojoj kući, zavaljeni u kauč, sa nogama podignutim na obližnju fotelju. Samo nekolicina predstavnika raznih nemačkih firmi, koji su u rezidenciju ušli opremljeni čegrtaljkama, šalovima i dresovima načičkali su se ispred platna i pomno pratili fudbalske majstorije.

Labusove teške teme
Svi ostali su ovo druženje shvatili kao još jedan u nizu protokolarnih prijema. Iako je ambasador u pozdravnom govoru pričao o emocijama i fudbalu kao univerzalnom jeziku koji spaja narode, našao se ipak poneko da prokomentariše kako "baš i nije neka fora što je prenos na nemačkom". Kao da su za gledanje jurnjave za loptom i potrebne neke reči.

- Nadam se da će i Srbi u ove četiri nedelje, umesto o političkim problemima, pričati o Ronaldinju, Bekamu, Figu ili Kežmanu - izrazio je nadu ambasador, ali, činilo se, džaba.

Trajanje utakmice gosti su uglavnom iskoristili za obilazak rezidencije, šetnju po bašti, razgovor sa kolegama iz branše ili sklapanje poslova. Glumački kružok, u kom su se našli Gordan Kičić, Stefan Kapičić, Bane Trifunović sa devojkom Bojanom Nikolić i bračni par Zarić, čavrljao je o svemu samo ne o fudbalu, dok su, nedaleko od njih Miroljub Labus i Dragoljub Mićunović pretresali teške teme.

"Holandia the best"
Na pitanje ko će da pobedi, uglavnom jednoglasno, vikali su - "u ovoj utakmici - naravno, Nemci". Za prvenstvo su svi tipovali na Brazil, mada je bilo i onih optimista koji velike nade polažu u "plave".
Simpatični čikica, za kog su nam rekli da je holandski ambasador lično, vidno je oraspoložio nemačku "ekipu" kada je u salu ušetao u narandžastoj majici, na kojoj je ogromnim slovima bilo ispisano "Holandia the best".

- Ma, dobri ste vi Nemci, ali mi ćemo da pobedimo - prokomentarisao je kratko, činilo se, više u zbilji nego u šali.
Rambo Amadeus, začudo ozbiljan, uručujući poklon ambasadoru, objašnjavao je da je već kupio karte za pojedine utakmice, i to najviše na insistiranje supruge, koja je veći fudbalski fanatik od njega. A, u trenutku kada je na velikom platnu Nemačka, već u šestom minutu, slavila prvi gol, ambasador je totalno ozbiljan davao izjavu za televiziju. I, dok se novinar lomatao da postavi što pametnije pitanje, po osmehu kamermana ambasador je primetio da se nešto dešava.

UMESTO FINALA VIKEND U BUDIMPEŠTI

Anu Stanić, koja je dobrano kasnila, pa je u rezidenciju ušetala pred kraj prvog poluvremena, ambasador je sa osmehom na licu obavestio da Nemačka vodi. Zakasnila jeste, ali je stigla taman na vreme da u poluvremenu izvuče srećne dobitnike tombole, koji su osvojili kamere i putovanja. Glavna nagrada, iako su se mnogi okupljeni nadali kartama za finale - bila je vikend u Budimpešti.

Kao i uvek - Brazil
Kamerman je pokazao jedan prst, a potom uperio prst ka ambasadoru i tog trena se onaj ozbiljni izraz lica pretvorio u širok, gotovo dečački osmeh.

- Jako volim fudbal, a dok sam bio mlađi i sam sam igrao. Drago mi je što su svi ovi ljudi tu i što prvu utakmicu ovogodišnjeg prvenstva gledamo zajedno. Sad, jeste malo gužva, ali, srećom, tehnologija je toliko uznapredovala da ću utakmicu posle moći da odgledam na miru. Jako mi je drago što smo baš mi dali prvi gol, čak iako ga nisam video. Držim prekrštene prste, nadam se da ćemo da budemo prvi u grupi, a od četvrtfinala, videćemo. Naš tim je mlad, a da li će stići do finala, stvarno ne znam. Mislim da Brazil ima najviše šanse, ali jaki su i Argentinci, Englezi, Italijani... I srpska reprezentacija je jaka, ima možda i jaču odbranu od Nemaca, tako da, ako preživite u grupi, možete da dogurate daleko - priča ambasador i najavljuje da će, ako Nemačka prođe u drugi krug, verovatno ponovo napraviti veliku zabavu.

A, kako je utakmica odmicala, a Nemačka učvršćivala poziciju, raslo je i raspoloženje pravih ljubitelja fudbala. Kod 4 prema 2, već su fudbalski komentari počeli da potiskuju one druge. I, veselju nikad kraja, bar do sledeće utakmice.

Izvor: Glas Javnosti \ A. K. Ž.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.