Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dramatična ispovest majke dečaka bolesnog od side  (Pročitano 1126 puta)
01. Nov 2004, 18:55:36
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Dramatična ispovest majke dečaka bolesnog od side
OSTAVLJENI NA MILOST BOGA
Stanka Pavlović: Uništili su mi dete, a sada nas ostavili da se sami snalazimo za lekove

PODGORICA - Stanka Pavlović, majka dvogodišnjeg dečaka koji je zbog greške lekara dobio sidu, dve godine se bori za život sina. Strahuje od svakog virusa, boji se i bezazlenog kijanja. Svaki Đorđijev kašalj za nju je znak za uzbunu, svaka obična prehlada za nju je opasnost od smrti. Svaka dečakova suza je nož u njeno srce.

Više od dve godine ona i njen suprug, potpuno sami, prepušteni slučajnosti, bore se da im dete ostane u životu. Niko im ne dolazi. Ne javljaju se oni koji su im upropastili dete. Nema onih iz vlasti koji su im obećavali pomoć. Svi su ih zaboravili. U dramatičnoj ispovesti za Kurir Stanka kaže da im je ostala samo nada.

- Ne tražim od ljudi pomoć za mog Đorđija. Nije mi potrebna. Oni su mi ga uništili! Jedino se nadam u Boga da će pomoći i spasti život mome sinu. Bog nam jedino i može pomoći - kaže Stanka Pavlović.

Sram ih bilo!

- Niko se iz Zavoda za transfuziju krvi u Beogradu ili sa klinike na kojoj je operisan nije setio da nas pozove, da pita kako nam je sin. Je li živ! Sram ih bilo! Ne trebaju mi pare od njih, samo da se sete da pitaju za mog Đorđija! - kaže Stanka Pavlović.

Drama ove porodice počela je u januaru 2002. godine, kada je otkriveno da je tada dvomesečni Đorđije prilikom operacije srca dobio krv zaraženu virusom HIV. Dečak je sa takvom "dijagnozom" otpušten kući da se o njemu staraju samo roditelji.

Đorđije ima dve godine i tri meseca i nedavno je prohodao. Veseo je dečak. Majka moli da ga ne fotografišemo. Naravno, poštujemo njenu želju. On skakuće po sobi. Širom otvorenih očiju gleda kako majka hrani starije sestre, četvorogodišnju Milicu i petogodišnju Danijelu. Njegova majka kaže da ni one, kao ni Đorđije, ne idu u vrtić.

Sa mesta direktora na mesto savetnika

Đorđije Pavlović je zbog problema sa srcem operisan na Institutu "Majka i dete" u Beogradu. Prilikom operacije primio je krv zaraženu virusom HIV, koju je Institut dobio iz Zavoda za transfuziju krvi u Beogradu. O tome se ćutalo sve dok Kurir u maju javnosti nije otkrio da je dečak greškom lekara zaražen virusom HIV. Tek tada, nakon pritiska javnosti, jedna doktorka je otpuštena, a Gradimir Bogdanović, tadašnji direktor Zavoda za transfuziju, dao je ostavku "iz moralnih razloga". Danas je on, međutim, savetnik nove direktorke Zavoda za transfuziju krvi.

- Ne mogu da ih šaljem u vrtić, jer se bojim da od druge dece ne prenesu kakav grip ili virus. Onda bih morala sa Đorđijem da bežim iz kuće - kaže Stanka, na trenutak se ozarivši kada smo joj rekli da njen sin dobro izgleda.

- Jeste. To je majčino zlato. Njega će Bog spasti! Evo, neko vreme baš mu je dobro. Nedavno sam ga vodila da primi i vakcinu, i sve je dobro prošlo - kaže ona. Na licu joj se ipak vide tragovi borbe kroz koju prolazi.

- Njega su ljudi uništili. Kako od njih da tražim pomoć? To bi značilo da prodajem sina! Ne, pomoć mi njihova ne treba. Samo mi lekovi trebaju, to neka mi daju da mogu da lečim sina koga su mi uništili - kaže Stanka kroz plač.

Stanka radi kod privatnika u Bijeloj. Već dve godine ne ide na posao. Nakon što joj je isteklo porodiljsko odsustvo, sada je na bolovanju. To, međutim, ne može da potraje.

- Uskoro više neću moći ni bolovanje da vadim, tako da ću verovatno ostati i bez posla. Ne smem mog Đorđija da ostavim kod drugog, ne smem da ga pošaljem u vrtić, a niko više neće da mi daje bolovanje - kaže na kraju Stanka Pavlović.
VESELIN KONJEVIĆ
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2771
Nadam se da sam dovoljno naucio o sidi da ja ne bih imao strah od toga da pomazem deci koja od toga boluju...
IP sačuvana
social share
Nije bitno sta imas, bitno je koliko dajes.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.