Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 01:22:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hitler ili Vudi Alen  (Pročitano 11088 puta)
Zvezda u usponu

You can't kill me, i'm already dead!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
Danas sam imao raspravu sa prijateljicom, pocelo je ovako

Ona: Otkada sam procitala da je Vudi Alen silovao cerku ne mogu da gledam njegove filmove.

Ja: Ne mora to da znaci da su mu sad losi filmovi, sta je sve Hitler radio, ne znaci to da su mu slike lose!

Ona: Njega mogu da razumijem, on je to radio zbog ideje.

Interesuje me samo kako bi ste vi reagovali na ovu izjavu?

Odgovorio bih joj ovako: Znaci da je Vudi Alen silovao cerku zbog ideje onda bi mogla da ga razumes? Hitler je imao ideju, ali ideja nije uvek dobra.

A to sto je Vudi Alen silovao cerku uopste ne znaci da su mu filmovi losi. I Knut Hamsun je podrzavao nacisticku filozofiju pa su mu knjige odlicne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tecite suze moje, reče policajac.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5313
Zastava Republika Srpska
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
mob
Motorola Fire X311

I meni je cak bilo malo krivo kad sam saznao da su i Artur Klark i Klajv Barker homoseksualci.

Whaaaat...?

Zezam se, ni ja ih ne želim u vidnom polju, ali jbg navikao sam se da razdvajam djelo od tvorca inače ne bi mogao smisliti ni DaVinčija, ni Platona, ni Klta Ričardsa.  Smile Negdje sam čitao i da Čak Palanjuk živi sa likom, pa sam prešao i preko toga. Smile

Slazem se Smiley

Mislim wtf jesul svi fantasy pisci gejevi  Smile 

Mislim da on nije, ali sudeći po njegovim knjigama on ima druge probleme. Smile
« Poslednja izmena: 12. Jun 2014, 14:30:06 od homer666 »
IP sačuvana
social share

Years later, in another place,
he steps out of the dark and speaks to me.
He whispers: 'I'll tell you the ultimate secret of magic.
Any cunt could do it.
'
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 35.0.1916.153
Artur je ipak jebeno kul Smiley

Em ne razglasava javno, em kad su ga pitali "Are you gay?" kaze "No, I'm mildly joyful"  Smile

---
Mislim da je najveci homofob Orson Skot Kard (Enderova igra) i generalno je sovinista prema zenama..
Misli da evoluciono nemaju neke sanse u futuristickim svjetovima. Tj. da su za radjanja i sporednih uloga.
Supak Smiley

Tako da, autora ima raznijeh.

---
Kod Martina mi se pogotovo svidja sto ne pada u glupi klise da samo Antagonisti imaju perverzije i grijehove.

Npr incestoidni Dzejmi ipak izrasta u plemenitog viteza i to tek kada vise nije borac tj. ono sto je vitez primarno. Tough life.

Slicno Dzon je poluizdajnik sa Igritom, Tirion kurvar, Deneris se dokurvala do trona (kalisara). Al svi su pozitivci.

Tako je i u realnosti i stetno je misliti da su dobri ljudi skup svih pozitivnih osobina i obrnuto.

« Poslednja izmena: 12. Jun 2014, 14:42:40 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 856
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
@Slagvort

Moram da se slozim sa tobom u napisanom da Hitler nije bio psihicki bolestan. Ta tvrdnja da jeste, koja potice sa zapada jeste zapravo samo jedno falsifikovanje istorije u sluzbi pranja nezgodne proslosti. Po svemu sto sam citao, mogu da zakljucim da je Hitler bio vrlo vest politicar. Vrlo promisljen, hladan i sracunat. Svaki aspekt njegovog delovanja imao je neko uporiste u realnoj politici. A nije popularno, istaci cinjenicu da taj kancelar (koji je podsecam demokratski pobedio) je u rekordnom roku iskorenio nezaposlenost, povecao plate nemackom radniku, poboljsao njegov socijani polozaj. Koliko je jednom neamckom radniku bilo lose, svedoci i cinjenica da su odlazili u Spaniju na odmor o trosku drzave.
Napisah vec negde, iako je sad vrlo moderno tumaciti drugacije istoriju (a zatim neka posrednja saznanja uobliciti u knjizi sa bombasticnim naslovom) cinjenica jeste da je Hitler bio potpuno logicna posledina tadasnjeg istorijskog razvoja zapada. On nije iscasenje, on je kontinuitet... I mislim da me niko ne moze u tome osporiti.

@homer666

"Našle bi se neke druge budale." - Ne mogu sa tim da se slozim. Jednostavno, potcenjujes uticaj koji pojedinac moze imati na istoriju. Dovoljan je jedan segment da se promeni u kosmickom rasporedu i nastaje potpuno drugacija realnost.
IP sačuvana
social share
Si vis pacem, para bellum...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 856
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
I Cajkovski je bio ljubitelj istog pola ali to ne moze da ospori njegov genije. I danas se odrasta i zivi kroz njegova dela. Ovo je malo off ali cinjenica je da danasnjem coveku smeta ideologija homoseksualizma a ne homoseksualnost kao pojava. E sad ovi promoteri istog idu u pravcu poistovecenja, ali realnost je drugacija...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tecite suze moje, reče policajac.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5313
Zastava Republika Srpska
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
mob
Motorola Fire X311
Artur je ipak jebeno kul Smiley

+1

Vizionar.

Mislim da je najveci homofob Orson Skot Kard (Enderova igra) i generalno je sovinista prema zenama..
Misli da evoluciono nemaju neke sanse u futuristickim svjetovima. Tj. da su za radjanja i sporednih uloga.
Supak Smiley

Tako da, autora ima raznijeh.

True, ali ova gore ipak jebe kevu tako da me sem toga ništa ne interesuje.

Citat
Kod Martina mi se pogotovo svidja sto ne pada u glupi klise da samo Antagonisti imaju perverzije i grijehove.

Npr incestoidni Dzejmi ipak izrasta u plemenitog viteza i to tek kada vise nije borac tj. ono sto je vitez primarno. Tough life.

Slicno Dzon je poluizdajnik sa Igritom, Tirion kurvar, Deneris se dokurvala do trona (kalisara). Al svi su pozitivci.

Meni je Martin prejeben, jer i nema tih pravih pozitivaca. Svaki lik je više od onoga što se vidi iz perspektive drugih. Čak mi je od ''Gozbe'' Sersei, recimo, jedna od omiljenih likova. Smile

Citat
@homer666

"Našle bi se neke druge budale." - Ne mogu sa tim da se slozim. Jednostavno, potcenjujes uticaj koji pojedinac moze imati na istoriju. Dovoljan je jedan segment da se promeni u kosmickom rasporedu i nastaje potpuno drugacija realnost.

Germanski rasizam i šovinizam su stariji od Hitlera i njegovog uspona. Kada je riječ o SSSR-u, da nije Staljin uzeo uzde, uzeo bi ih Đeržinjski, Berija ili neki treći manijak sa istim pogledom na svijet. Ne sumnjam ni da je Trocki bio voljan da žrtvuje milione radi ''revolucije''.  

IP sačuvana
social share

Years later, in another place,
he steps out of the dark and speaks to me.
He whispers: 'I'll tell you the ultimate secret of magic.
Any cunt could do it.
'
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 35.0.1916.153
Ovo je malo off ali cinjenica je da danasnjem coveku smeta ideologija homoseksualizma a ne homoseksualnost kao pojava.

Daaa... to je upravo ta recenica! Tako mnogi misle samo nisam do sad vidio napismeno jasno.

--

Sto se tice imidza Hitlera.. pa tesko bi bilo masama objasniti koliko je to zlo bilo suptilno.
Pa se morao upakovati tako da sama pomisao na njega izaziva gnusanje.

Sto je opet donekle kontraproduktivno jer kad neki nedorasli otkriju da nije bio toliko los, misle da je dobar. (neonaz)

--
Slicno kao sto i moralnost kao vrlo kompleksnu stvar masama moras objasniti kroz pojednostavljene (obicno religijske) ilustracije. Tipa raj pakao i sl.

--
@homere
Slazemo se Smiley

« Poslednja izmena: 12. Jun 2014, 14:54:58 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 856
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
@Homer

To jeste tacno, kad govoris o sovinizmu i rasizmu, ali Hitler je bio taj kohezioni faktor koji je gomilu  marginalnih grupa okupio i od njih stvorio snagu. Integrisao je Freikor, drustvo Tule, likove iza casopisa Ostare, zatim ono drustvo koje je promovisalo povratak selu (zaboravi ime) a koji su imali presudnu ulogu u Ministarstvu za rase i naseljavanje... Od jedne kafanske grupe pijanaca, stvorio je partiju koja je 32 triumfovala na izborima.
I jos ovo- rasizam jeste bio prisutan, ali uglavnom u najnizim slojevima. Jevreji su bili profesori univerziteta, bili su oficiri, novinari, prakticno bili su prisutni u svakom segmentu drustva. Tek je Hitler, taj demagog sa demonskom harizmom, oziveo te stare podele i krivicu za poraz u ratu usmerio na Jevreje.

Dalje, Staljin... I Djerzinski i Berija ne bi mogli da zamene Lenjina. Prvi je umro, a drugi je bio nebitni pripadnik Ceke na samom obodu Sovjetskog carstva. Dakle oni nemaju prodju. Imamo Kamenjeva, Zinovjeva i Trockog. To su bili jedini koji su mogli da budu formata da naslede Lenjina. Rikov je bio skrajnut, a Kalinjina niko nije ozbiljno zarezivao. I nijedan ne bi prosao jer su bili Jevreji. Dakle, kako god da okrenes- namesta se ime- Staljin. On je bio taj koji je od zaostale poljoprivredne drazve napravio industrijsku supersilu, on je bio taj koji je stvorio Golodomor u Ukrajini, on je bio taj koji je pobio milione ljudi u radnim kampovima i cistkama. On je bio taj koji je desetkovao Crvenu armiju i postavio na rukovodeca mesta ljude poput Budjonija koji je verivao u konjicu umesto tenkova. On i samo on... Pojedinac... On je stvorio istoriju. Nevezano sto je bio posledica okolnosti. U jednom trenutku je sam poceo da ih oblikuje...

Jeste da istorija je posledica trenutka, ali ljudi i njihova velika dela stvaraju istu...

@Slagvort

Nije bilo suptilno, naprotiv, bio je vrlo transparentan u svkoj svojoj ideji. Ali nacisti su bile prve moderne tehnokrate- shvatali su snagu filma, pokreta i reci. Hitler je recimo, satima oponasao glumce iz Vagnerovih opera, da bi sto vernije svoju retoriku pojacao pokretima. Bio je vrhunski nacitan, nijedna tema mu nije bila strana. Iako se potencira da je bio austrijski kaplar sa ediposkim kompleksom, on je u svom nastupu nasiroko koristio Le Bonovu "Psihologiju masa", koja je bila najmodernije stivo koje se bavilo masama i ponasanjem iste. I potenciranje na marsevima, stalno neko paradiranje je imalo svoju drustvenu dimenziju- jacalo je narodnu koheziju. Jer u masi je snaga...
« Poslednja izmena: 12. Jun 2014, 15:32:48 od Mrvoksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Citat
Evo par Hitlerovih slika... I laik u umetnosti moze da zakljuci da se radi o, u najboljem slucaju, prosecnom talentu.

Smile
« Poslednja izmena: 12. Jun 2014, 16:19:27 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 30.0
Evo par Hitlerovih slika... I laik u umetnosti moze da zakljuci da se radi o, u najboljem slucaju, prosecnom talentu. Inace Hitler je sebe smatrao umetnikom. Preselio se u Bec da bi mogao da ostvari svoj san. Na akademiji su ga glatko odbili i preporucili da se bavi arhitekturom zbog specificnog nacina crtanja. To napravno nije zadovoljilo Hitlerovu ambiciju i od tad je svoje becke godine proveo kao manje-vise klosar i beskucnik, a jedini izvor prihoda su mu bile rucno napravljene razglednice. Mozemo samo da pretpostavimo koliko bi istorija sveta bila drugacija da je na akademiji imao manje stroge profesore. A Staljin je bio neostvareni bogoslov. Zamislimo da su uspeli u svojim prvobitnim zanimanjima. Od same ideje se zavrti u glavi...

Ako mislish da rata ne bi bilo samo zato shto Staljin i Hitler ne bi bili shefovi svojih drzava grdno se varash. Rata bi bilo kako god da okrenesh samo bi drugi ljudi bili na na njihovim mestima.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 01:22:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.