Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 15:46:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hitler ili Vudi Alen  (Pročitano 11090 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Upravo tako...

Svi ce da cmizdre ako neka poznata faca strada, ali niko nece nad milion stradalih u Ruandi...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Nokia Luvmya 520
Danas sam imao raspravu sa prijateljicom, pocelo je ovako

Ona: Otkada sam procitala da je Vudi Alen silovao cerku ne mogu da gledam njegove filmove.
To je sasvim normalna reakcija koju obicno prepisujemo " stomaku ".
Od kad je Angelina Jolie uradila " U zemlji krvi i meda " ja ne mogu da gledam ni nju ni njenog muza a narocito
srbe koji su ucestvovali u tom filmu, Serbedziju, Djurica, Djuricka..
Nemam apsolutno nista protiv tih ljudi, ali mi stomak ne dozvoljava da ih gledam.
Citat
Ona: Njega mogu da razumijem, on je to radio zbog ideje.

Interesuje me samo kako bi ste vi reagovali na ovu izjavu?
Zavisi da li se u toj njenoj izjavi " ideja " odnosi na Hitlerove zlocine ili slike.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Što se tiče Vudija, treba pročitati i članak koji je napisao čovek koji je o njemu napravio dokumentarac pre par godina.

http://www.thedailybeast.com/articles/2014/01/27/the-woody-allen-allegations-not-so-fast.html

Nakon čitanja ovoga i, kasnije, Vudijev odgovora. moje je mišljenje da je Mia sve to ubacila u dečiju glavu samo da bi mu se osvetila.

Još par stvari:
Manijak koji siluje decu se ne postaje preko noći, niti se prestaje tek tako.
Niko tako nešto nije ni pre toga, ni posle toga tvrdio za Alena, a da ne spominjemo da je nakon te afere usvojio dvoje dece i da je prošao desetine kontrola tokom tog procesa.

Osim toga - Mia prebacuje Vudiju što je stupio u vezu sa devojkom od 19 godina (Soon-Yi) a ona je u tim istim godinama bila u vezi sa Sinatrom... U svojim memoarima, Mia piše kako je Alenov sin možda ipak Sinatrin (to znači da je bila sa Frenkom u vezi dok je kao bila sa Alenom + Vudi je plaćao child support džabe...)

Btw, da nije bilo ovog skandala, Vudi bi sigurno imao neka prava kada su ta deca bila u pitanju - posete, joint custody, itd. - da je stvarno manijak sve što bi trebao da uradi je da sačeka da se proces završi i da radi sa decom šta hoće kada mu dođu u posetu. Ali ne, on mora da je napadne baš kada su okruženi sa desetinom ljudi, vodeći je na tavan (iako je klaustrofobičan) i tamo je napastvuje ali tako vešto da ne ostaju nikakvi dokazi...
Jbg. ili je manijak koji ne može da se kontroliše i samim tim ne razmišlja o dokazima, ili ima toliku kontrolu nad svojim porivima i u tom slučaju je ne bi napao u takvim uslovma gde ima toliko mnogo šansi da ga uhvate.
Ne može i jare i pare...

Sve u svemu - ne kaže se džabe: Hell hath no fury like a woman scorned...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Taj tekst je pisao njegov biograf i prijatelj, a tekstove u Vanity Fair-u njeni prijatelji.

Kada uzmes presek oba, ispadne da su oboje toksicni.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Citat
Ja: Ne mora to da znaci da su mu sad losi filmovi, sta je sve Hitler radio, ne znaci to da su mu slike lose!

IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 856
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Evo par Hitlerovih slika... I laik u umetnosti moze da zakljuci da se radi o, u najboljem slucaju, prosecnom talentu. Inace Hitler je sebe smatrao umetnikom. Preselio se u Bec da bi mogao da ostvari svoj san. Na akademiji su ga glatko odbili i preporucili da se bavi arhitekturom zbog specificnog nacina crtanja. To napravno nije zadovoljilo Hitlerovu ambiciju i od tad je svoje becke godine proveo kao manje-vise klosar i beskucnik, a jedini izvor prihoda su mu bile rucno napravljene razglednice. Mozemo samo da pretpostavimo koliko bi istorija sveta bila drugacija da je na akademiji imao manje stroge profesore. A Staljin je bio neostvareni bogoslov. Zamislimo da su uspeli u svojim prvobitnim zanimanjima. Od same ideje se zavrti u glavi...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

munich.jpg
(88.02 KB, 1201x784)
hitlerart3.jpg
(163.02 KB, 1213x897)
hitlerart4.jpg
(98.01 KB, 1092x813)
hitlerart2.jpg
(140.63 KB, 1076x981)
hitlerart5.jpg
(68.48 KB, 1429x870)
hitlerart1.jpg
(73.5 KB, 1270x842)
IP sačuvana
social share
Si vis pacem, para bellum...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tecite suze moje, reče policajac.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5313
Zastava Republika Srpska
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
mob
Motorola Fire X311

Interesuje me samo kako bi ste vi reagovali na ovu izjavu?
Ovako:  Smile

Ako ima problem sa Vudijem, reci joj da nauči razdvajati umjetnika i umjetnost. Sa estrade i onako niko nije normalan.   

A Staljin je bio neostvareni bogoslov. Zamislimo da su uspeli u svojim prvobitnim zanimanjima. Od same ideje se zavrti u glavi...

Našle bi se neke druge budale. Bez obzira šta je danas popularno sve svaljivati na ovu dvojicu, ipak su oni bili dio nekih širih procesa koji ne bi tek tako nestali.
IP sačuvana
social share

Years later, in another place,
he steps out of the dark and speaks to me.
He whispers: 'I'll tell you the ultimate secret of magic.
Any cunt could do it.
'
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 35.0.1916.153
Pa radi se o emocijama.

Potrebno je hladno razmisljanje da se posmatra samo proizvod a ne i proizvodjac.

Malo ljudi tako razmislja o proizvodima umjetnosti.

-
Npr. ja ne volim homoseksualce, ali je muzika Queen-a jednostavno dobra.
Kao  sto je i ova tastatura mozda napravljena od homoseksualca radnika na traci, sta me se tice.

Balasevic, cini mi se nije neki covjek niti patriota. Ali je rijetko dobar pjesnik. Pjesme su dobre ko god da ih je napisao.

Za razliku od materijalnih proizvoda, kod umjetnosti ljudi kvalitet tumace prema karakteru umjetnika. Vezano im je.
Ne mogu da uzivaju ako "proizvodjac" ima neku manu.

--
Malo Off-a :
S druge strane, Hitler je bio osoba sa slicnim psihickim problemima, tako da ta prica o ideji ne pije vodu.

Po nekim mojim istrazivanjima, skorasnjim - uopste nije. (moj utisak, naravno):

U tom Nacizmu su jezive 2 stvari.

1. vezano za to sto si pomenula. Hitler je zapravo bio prilicno obican politicar. Makijavelista, ostroauman, talentovan, ljigav .. koristio momenat.
Koristio trenutna razmisljanja kao sto je u Njemcima uvrezena paranoja od jevreja.. da bi politicki izdominirao.

Majn Kamf je prilicno obicna politicka propaganda. Tendenciozno sranje koje treba da proda ideju.
Nema cak tolko ni mrznje. Blaze je od Seseljovih naklapanja. Jevreji se jedva pominju.

I jedna stvar je vodila do druge i OPAAA.. uskoro su lovili ljude na bazi "zakljucaka" i "matematike"... pseudonauke.
Pogresno protumacenog Darvina i Nicea kao naucne i estetsko-eticke osnove.

(Naravno ima veze i sto je Njemacka bila u ekonomskoj krizi pa je determinisan i harizmatican vodja imao prodju
zvuci poznato? : ) )

To je to. Ali i danas ima pomalo kretenskih svatanja u masama.. tako da nije to nesto skroz vanserijski.

Sada mi moramo da analiziramo sta je tu bilo zlo. Zasto ne valja  masovni rasizam, zasto ne valja propaganda i takva filozofija.

A Hitler a ni Nijemci nisu bili ni glupi ni zli ni poremeceni. Tice se vrlo mekih stvari iz masovne psihologije i politike koje se od sad moraju prepoznati zbog katastrofalnih posledica.

Zlo u obicnom. Strasno! Najudobnije bi bilo ga satanizovat/banalizovat. Ali mislim da to nazalost nije istina.

2.
Jezivo je i sto su bili tipicno Njemacki efikasni. Ratova i mrznje je bilo i prije i opasnih vojskovodja (Napoleon i sl.)
Ali ovi - Lovili su i tamanili ljude ultra efikasno.
Prvih najboljih 100 borbenih pilota u WW2 su bili Nijemci. Tek posle japanci, britanci..

Ima i danas sejaca mrznje. Al nisu tolko pametni i efikasni.

---
Elem i Ameri danas satanizuju neprijatelja. "Tamnoputi tj. melezi" su danasnji jevreji koga mrzi prosjecan Amer. Samo skase zemlju po zemlju da ne bi upali u nevolje. I pazljivo unaprijed pripremaju narativ kroz medije (cause Vietnam).
« Poslednja izmena: 12. Jun 2014, 14:06:09 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tecite suze moje, reče policajac.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5313
Zastava Republika Srpska
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
mob
Motorola Fire X311
Ne mogu da uzivaju ako "proizvodjac" ima neku manu.

Neka im je sa srećom u potrazi za nekim koji nema nijednu. Smile
IP sačuvana
social share

Years later, in another place,
he steps out of the dark and speaks to me.
He whispers: 'I'll tell you the ultimate secret of magic.
Any cunt could do it.
'
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 35.0.1916.153
Slazem se Smiley

Neke mane kod pop/rock zvijezdi  su prihvatljive ljudske  - identifikacione  razvodi, afere, patnje..

Ili su kul jer su slobodniji od nas mogu da se drogiraju, piju, zive razuzdano.

--
E sad neke su stvarno ogavne pa ljudi ne mogu da predju preko toga tipa pedofilija i slicno.

--
I meni je cak bilo malo krivo kad sam saznao da su i Artur Klark i Klajv Barker homoseksualci.

Mislim wtf jesul svi fantasy pisci gejevi  Smile 

(ipak sam homofob  Smile )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 15:46:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.45 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.