Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 15:57:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hendikepirani  (Pročitano 8556 puta)
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
SonyEricsson K610i
samo jedno pitanje Smiley

Ako postawvimo hipoteticku situaciju da te hendikepiran covek napadne u gradu bez razloga i pocne da psuje na tebe .... Jel treba da se ponasamo kao prema sebi ravnom? Smile Doziveo sam takve scene par puta i nikad nisam znao kako da reagujem Smile (nije se desavalo samo meni vidjao sam da se i drugim ljudima desava)

Pa ako je totalni kreten i traži đavola... reaguj kako je zaslužio...  

Sa druge strane, ako se potučeš sa njim, onda će pred policijom da kmeči i da te stavi kao krivca, jer ljudi će pre njemu poverovati iz sažaljenja, pa ćeš dvostruko da nadrljaš.

Ne moraš da se tučeš sa njim, pre mu stavi do znanja da treba da ga bude sramota zato što zloupotrebljava svoj invaliditet.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Pa sam si dao odgovor na pitanje jos bi me posle grizla savest....

Cisto primer igram sa nekom devojkom u Grckoj i neki lik stoji tu a ne moze lepo da hoda ima onu paralizu zaboravih sad tacno kako se zove... i ja nju uhvatio za struk i onako pijan je okrenem ona slucajno njega zakaci.... ja pridjem i kazem izvini brate slucajno sam ! A on na prvu sta se izvinjavas je*em ti mater Smile Samo sam se okrenuo i izasao iz diskoteke  Smile

Ja sam vrlo tolerantan i uvek bi bilo kome pomogao ali kad neko tako koristi to sto ima neki invaliditet onda je to stvarno jadno .... Odmah da kazem da ne mislim da su svi takvi....
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
ja sam video u autobusu kada je usao stariji slogirani covek i bez ikakvog razloga poceo da udara (onom zdravom) rukom jednu devojku koja je sedela tu do vrata. verovatno zato sto mu odmah nije ustala. kada je ustala videlo se da je trudna 7-8 mesec. on od blama nije ostao u busu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
eh,sad...

ispadose ti hendikepirani prava smetala... Smile

licna kultura je stvar koja ne podlijeze rezonu da li je neko ili nije hendikepiran...

cinjenica je da ne mogu da reagujem,koliko god,mozda,da je i opravdano,na nekulturu nekoga ko je hendikepiran(a svakako ne u mjeri u kojoj bi reagovala nekome ko nije),a razlog je prost.
bilo bi,sa moje tacke gledista,potpuno nefer.
mene bi degradiralo kao ljudsko bice.
sto znaci da se,htijeli ili ne,prema njima postavljamo drugacije.
dakle,ne i ravnopravno sa onima koji to nisu.

na slicnoj temi,a link je postavila nasa draga Bambina,vec sam rekla da se hendikepiranost(kao i usotalom bolest uopste)odrazava na psihu...tacnije,mjenja je i izoblicuje.
drugacije receno,ne moze da vam fizicki nesto fali,a da vas i psihicki,na odredjene nacine,ne obiljezi...

na fakultetu,a vezano za psihologiju,bavili smo se slicnom temom.
predavanja nam je drzao uvazeni strucnjak sa ovih prostora.psihijatar sa dugogodisnjom praksom i pisac silne literature na tu temu.
u jednom razgovoru,van ucionice,dok smo sa njim pokusavali da potvrdimo neke sopstvene istine(a lisene pecata iskustva i debelo prozete empatijom koju u praksi niko od nas nije i potrvdio)sjecam se koliko nas je sokirao jednim svojim stavom i nagnao na razmisljanje.

rekao nam je,izmedju ostalih stvari,da se cuvamo ljudi koji su na bilo koji nacin "obiljezeni" Smile
nase skromno znanje o stanjima u kojima su,psihicke razine i amplitude koje stvara bolest ili neki fizicki nedostatak i gola empatija...nisu i dovoljne da bi im se,cesto,priblizilo i pomoglo.
to "cuvajte se" je nama i zaparalo usi Smile i djelovalo je...malo je reci surovo i odbacivacki.
tvrdio je da imati tesku bolest ili fizicki nedostatak stvara vrlo specifican odnos i pogled na ljude koji su zdravi,a samim tim imali vise srece od njih.
vecina od njih sama sa tim ne moze da se izbori i cesto ste u njihovim ocima krivi.
a onaj ko je kriv se kaznjava.
prosto.

ono sto je njegovim rijecima davalo tezinu,a samim tim nas i "ukocilo" u reagovanju na prvu loptu,je to sto je on neko ko ima iskustva u radu i zivotu sa njima.

interesantan podatak.
u gradu iz kojeg sam,koji se u zadnjih deset godina silno izgradio,u koga se ulazu silne pare i izgleda,zaista,bar ide u tom pravcu...na jedan predivan i moderan grad koji se sve vise siri i dobija na ljepoti i kvalitetu zivota nemate nista od stvari koje tim ljudima treba da olaksa zivot.
ali,bukvalno nista.
cak ni trotoari,kao sto je slucaj kod vas,prilazi nekim ustanovama i zgradama nisu napravljeni tako da ljudima sa hendikepom mogu da pomognu.
a to je strasno.
« Poslednja izmena: 23. Nov 2008, 23:21:56 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia E
ko od "zdravih" ne smatra "hendikepirane" sebi ravnima on je hendikepiran i to u mozak, toliko Smile

imam jednog jako dobrog prijatelja koji je jako dugo u kolicima, ako zelite mogu da ga dovedem na ovu temu da se ukljuci pa da cujemo i njegova razmisljanja i poglede na svet i na ove gore navedene situacije!!
« Poslednja izmena: 24. Nov 2008, 01:22:04 od Dominick »
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 
Decenijama se družim sa ženom patuljastog rasta i osim toga što neke stvari ne može da učini izuzetna je osoba. Znam međutim nekoliko ljudi sa daleko manjim hendikepima koji sa kompleksima ne mogu da se izbore nikako. Jedan pije, drugi je užasno pakostan a treća se zatvorila u svoj svet. Zaista zavisi od osobe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
HTC Wildfire S
Zaista zavisi od osobe.

Ko sto rekoh...  Smile

Jos kad Sim kaze, ima posebnu tezinu...  Smile
« Poslednja izmena: 24. Nov 2008, 02:10:02 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 
Goa laskavče  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
potpuno mi je jasno zasto spadamo u zemlje gdje je zivot onima koji su hendikepirani isuzetno tezak!

nasa podrska i navodno razumjevanje njih je,cesto,samo mrtvo slovo na papiru uvijeno u politicku korektnost.
poznavanje osobe koja ima neki hendikep ne bi trebalo da nam ucini da olako shvatimo njihov problem.
a to,cesto,jedino i vidim.

olako shvatanje njihovog problema bez zelje da se razumije(ne i opravda)vrlo komplikovan odnos koji ljudi mogu da imaju u odnosu sa nekim ko je hendikepiran.tu jeste srz problema.nase drustvo ne radi nista ili bar ne dovoljno u tom pravcu.
sve ostaje samo na politicki korektnom stavu,ne i akciji.

u prilog ovoj cinjenici su podaci koji govore da je kod nas najmanje zaposlenih iz te grupacije ljudi,da je edukacija o njima na losem nivou,da je premalo organizacija koje im na bilo koji nacin olaksavaju i pomazu.

IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple 15
I posle dve godine... nista se nije promenilo...
Tako da...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 15:57:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.