Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Нико није рекао нећу MIG-29 1999  (Pročitano 2851 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Slazem se sa vama ljudi u svemu. A to sa generalima; sve je to zastarelo razmisljanje i ponavljanje fraza a pritome i nabusitost kao ono kada pita pilota: "jesi uradio sta pametno?", a sta je pametno on uradio sem sto zna nadrkano da propitkuje. Nisu bre domacinski vodili kucu, sramota jedna. Oni su duzni, taj najvisi kadar, da obezbede sredstva kod drzave, politicara itd (ne da im se zavlace u dupe, vec da ih pritisnu, uostalom vojska ima svoju moc - u nekim zemljama ona je regulator stabilnosti, na pr. Turska; zatim u stanju je da napravi puch - drzavni udar itd, pa bi mogla na neki nacin da makar strahom od takvih stvari utice na politicare), no izgleda da je sve to bilo korumpirano. Prosto da se covek razbesni  :evil:kao sto je to spontano Mladen i pokazao i u pravu je, ali je sada kasno.

No mozda nije kasno za sadasnje generacije. Ne znam, ali kada sam cuo da je na onoj svecanosti promocije mladih oficira MiG-29 vozio general, to me je nekako obradovalo.

Ali, onakva nadmena pitanja, pa gluposti sa pozicijom aviona; strasno i uvredljivo, pogotovo za pilote koji zasluzuju sve pocasti.
Odgovornost komandujucih je najveca i raste odozdo na dole, pogotovo kada je taktika u pitanju, a taktiku izgleda nisu imali. Zasto, kako? - odgovor ce mozda dati vreme i neke buduce analize, ali to nece vratiti poginule.
Svim poginulima, zato, neka je vecna slava! Smile

« Poslednja izmena: 30. Okt 2008, 10:43:24 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Samsung 
Svaka im cast kad su smeli da polete.Smem da se kladim da amerikanci nebi smeli da ucine slicno da su oni bili na njihovom mestu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
Heroji, rečju...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 60
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
svaka im cast i zasluzuju sve pocasti....mislim i da su generali tada mislili sve najbolje i da je gubitak pilota i aviona najvise pogadjao njih pa onda ostalu naciju,stavite se u njihovoj kozi na minut...lako je biti pukuvnik posle bitke....samo da su nam avioni bili bolje opremljeni i moderniji sigurno bi ishod borbi bio drugaciji,nemoze se bez ociju protiv najmodernih aviona tog doba....da smo bar imali ova 3 mig-a sto su se remontovala u rusiji......svaka cast pilotima i borcima za slobodu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Koliko su generali brinuli o pilotima možeš da pročitaš ovde: http://www.nin.co.yu/2002-03/21/22456.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
Koliko su generali brinuli o pilotima možeš da pročitaš ovde: http://www.nin.co.yu/2002-03/21/22456.html

Citat
Znate, malo se gine!
Citat
Hoćete činove, a nećete da ginete!

Јебем ти овакав начин размишљања. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 779
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
 Smile
A kada bi sad malo ono :" sta bi bilo da je bilo..." ?
Recimo...recimo - malko vise  "pameti" pre nego je stigao"Milosrdni..."  Smile  Smiley 1  i da su "gospoda drugovi " mal`ko vise poradili na PVO sistemima, a ne da se  "samo brinulo o satima naleta" u periodu pre `99-te ...
I naravno , o dodacima po tom osnovu ... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ausvic , Buhenvald , Treblinka su "Nemacka Industrija Smrti" , a Jasenovac , Jadovno  - "Rucni rad Neovisne Drzave Hrvatske" ..., [b]
A EUropo zdaj...? "Nema alternativu" -  jel`te?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18

Slazem se da je PVO sistem mogo mnogo vise da je malo srecnije koriscen,Iracki PVO sistem je oborio oko 35 letelica u podjednako teskim uslovima i okruzenju.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: film mig-29 nin MIG

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.102 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.