Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: hejjj,a sta mislite o anoreksiji i manekenkama  (Pročitano 1710 puta)
18. Jul 2006, 10:17:11
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 47
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
hay,ja zapoceh cudnu temu
Sta vi mislite o manekenkama,foto-modelima koji idealnih proporcije,da li su vama one kosti i koza
kako one uticu na tinejdzere,posto svaka druga devojka ima dijetu i bez potrebe.Uopste,kako mediji uticu na mrsavost i na drustvo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
Manekenska gradja je za mene ok, ukoliko se devojka zdravo hrani i dovoljno vezhba. Ima premrsavih od kojih mi se dizhe kosa na glavi, ali ima i relativno skladno gradjenih devojaka. Istina je da su te zhene uzor tinejdzerkama shirom sveta, i to ne mora da predstavlja problem, ako su devojcice upucene u zdravu ishranu, tj ako ih roditelji podstichu da se zdravo hrane i vezhbaju. Svi znamo da pubertet nema mnogo veze sa zdravim razumom, pa tako i nastaju mnogi psiholoshki krahovi,a medju njima i onaj "odrichem se hrane, hocu da budem mrshava kao blah blah..."
Mislim da je uloga roditelja tu presudna, mozhda i greshim, ali ja se nekako uvek okrecem tim roditeljskim smernicama koje mogu u najvecem broju sluchajeva da budu izuzetno pouchne.
A da mediji propagiraju mrsavost na sve moguce nachine, to je istina. Reklame o cigaretama i picu su zabranjene, ali zato sve moguce televizije bombarduju nacije lepim licima, mrsavim nogama, silikonskim sisama i naduvanim ustima ... Lepota je na sve strane, mrsavost je na sve strane, to utiche na ljude koji prozivljavaju bilo kakvu krizu, najpre one kojima manjka samouverenosti, samo-priznavanja i realnosti. A takvih je na ovom svetu premnogo. Otuda i anoreksije i razni poremecaji u ishrani.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

7th son of a 7th son

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 6046
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
HTC one s
nemam nista protiv toga, ali nisam bas ljubitelj takvog izgleda. ako devojka zeli tako da izgleda ok, samo neka pazi svoje zdravlje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12370
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
ni po cemu cudna tema...tema koja se svakodnevno vodi u svim sferama zivota, i medju svim starosnim dobima...Lepo je videti mrsavu devojku..sve dok je to mrsavo u granicama normale..opet nije ni svaka marsava devojka anoreksicna..ko jos ne voli da izgleda lepo..kad kazem lepo, ja sam bolesna sto se izgleda tice, i zaista vodim racuna o tome da ne dozvolim sebi ni 1 dobijeni kg..ali nisam mrsava..jednostavno izgledaj onako kako se ti najbolje osecas...a manekenke su uvek bile mrsave, i uvek ce biti..tu nema niceg cudnog..Nisam za izgladnjivanje, vezbe, ako je potrebno neki caj za bolji rad metabolizma, smanjen aishrana..pa ako nakon toga izgledam kao one...nemam nista protiv hehehehe
IP sačuvana
social share
Veliki deo svog zivota propustila sam cekajuci da se stvari dese..same od sebe..a nisu se desile..plasim se da cu se jednog dana okrenuti..i iza sebe necu videti nista drugo do hrpu neostvarenih snova , zelja i nadanja, gomilu lazi, izrecenih i neizrecenih...gomilu promasenih investicija i ulaganja sebe...i tek onda cu shvatiti da su sve male stvari u zivotu prosle pored mene..dok sam ja trazila i cekala velike da se dese..nisam umela da citam znakove...trazila sam vise...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
objektivno...danas mrsavo...nije normalno mrsavo....

mislim.... imati isti obim butine i lista?
a, to svaki dan vidjam na ulici...

i sta dobijaju time... samo izjavu: bolje da ljulja, nego da zulja.. Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
 hejjj,a sta mislite o anoreksiji i manekenkama

nemam nista protiv, njihov zivot njihova stvar  Smile

koga ce da ljulja, a koga da zulja godine pokazu
IP sačuvana
social share
....................................
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
Na jabuci dnevno

Anoreksija je ozbiljan psihosomatski poremećaj, a šanse za oporavak su tek 50 odsto

Mlade devojke, izložene svakodnevnoj opsadi reklama koje ih upućuju na vitkost i tekstova koji govore o raznoraznim dijetama, odlučuju se na režim ishrane koji vremenom postaje sve rigorozniji i suroviji. A onda jednog dana, možda ni same neuspevajući da uhvate taj trenutak, devojke obole od anoreksije.
Jelena Kašanin, magistar medicinskih nauka pri institutu Batut, kaže za Press da je anoreksija poremećaj ponašanja u ishrani. Ukoliko to neuzimanje hrane dovede do poremećaja zdravlja, to već postaje i bolest.
- Anoreksija je veliki problem i često nastaje zbog pritisaka okoline i zahteva koji se stavljaju pred mlade. Mlade devojke i devojčice često se odlučuju na dijete ne bi li izgledale savršeno, a onda same sebi uskraćuju sve više obroka, da bi se na kraju njihov obrok sveo na jednu jabuku dnevno - objašnjava Jelena Kašanin.
Naša sagovornica ističe se ovaj poremećaj javlja već 25 godine i to obično kod veoma ozbiljnih devojčica.
- Već sa prvom pojavom menstruacije javlja se i želja devojčice da izgleda lepo i vitko. Prvo izbacuje slatkiše, što izgleda normalno, ali onda počinje sa sve rigorozniojim dijetama, koje su obično praćene sa jakim i intenzivnim fizičkim vežbama, što iscrpljuje organizam. Anoreksija se obično javlja kod devojaka koje su ozbiljne i precizne osobe, pri tom i odlični đaci. Upravo zbog toga što su u svemu odlične, kod njih se javlja želja da, pod uticajem medija, i njihovo telo izgleda odlično - objašnjava Jelena Kašanin.
Ona kaže da kod lečenja anoreksije jako važno da se to kombinuje sa psihoterapijom.
- Pored toga što se stvara poseban obrazac ishrane, potrebne su i redovne posete psihijatru, odnosno psihologu jer je to i psihološki problem. Inače, mali je procenat onih devojaka koje se u potpunosti oporave, jer se oko 50 odsto njih u pojedinim situacijama vraća starim navikama - objašnjava Jelena Kašanin, magistar medicinskih nauka pri institutu Batut.
J. MARKOVIĆ

Roditelji moraju da primete

Prilikom pojave anoreksije, roditelji moraju prvi da uoče simptome i da reaguju.
- Roditelji moraju da primete kada njihovo dete počne da gubi na težini. Takođe, devojčica počne da gubi masno tkivo, menstruaciju, koža postaje suva, a primećuju se i promene u ponašanju jer se osoba povlači u sebe, stalno joj je hladno i neraspoložena je - objašnjava Jelena Kašanin.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.