Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 04:28:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kopao septičku jamu - našao mamuta  (Pročitano 894 puta)
30. Okt 2012, 15:29:32
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
Browser
Opera 12.02
Prvo je pronašao zub, a zatim i gornju čeljust. U prvi mah, ne znajući o čemu je reč, 20-godišnji nezaposleni kuvar Goran Popović iz Mohova kod Iloka u Hrvatskoj uplašio se misleći da je kopajući septičku jamu u svom voćnjaku naišao na ljudske kosti.

Međutim, brzo se pribrao i shvatio da su prevelike u odnosu na ljudske i da je reč o nekoj životinji. Ipak, da će u svome dvorištu pronaći kosti mladog mamuta koji je svoj život okončao pre 10-15 hiljada godina i koje su sve to vreme bile na dubini od 1,80 metara u dvorištu Popovićevih, nije mogao ni sanjati.

“Pričekao sam starijeg brata Bojana pa smo na internetu pregledali slike, upoređivali s onim što sam našao i pretpostavili da je reč o kostima mamuta. Sledeći dan kad sam kopao pronašao sam deo potkoljenične kosti i komadić kljove. Tada smo shvatili da se ovde krije nešto potencijalno veliko u doslovnom i prenesenom smislu, a onda nam je potvrda za to došla i od stručnjaka”, ispričao je Goran.

Njegove reči potvrdio je i Dražen Japundžić iz Geološko-paleontološkog odeljenja Hrvatskog prirodnjačkog muzeja u Zagrebu, koji smatra da bi se u voćnjaku u Mohovu možda mogao pronaći i prvi kompletan skelet mamuta u Hrvatskoj.

“Na osnovu fotografija koje sam dobio sa sigurnošću mogu potvrditi da je reč o kostima mladog mamuta iz vremena od pre 10-15 hiljada godina. Zanimljiv je i sediment koji upućuje na to da bi se na toj lokaciji možda mogao pronaći i celi skelet, a to bi bilo spektakularno”, istaknuo je Japundžić, koji se s kolegama priprema za odlazak u Mohovo kako bi se do kraja istražio taj lokalitet.

U Iloku su još 1958. i 1959. u školskom dvorištu pronađeni ostaci mamuta, kao i na još 30-ak lokacija u Hrvatskoj, od čega najviše u krajevima uz reke Dunav, Dravu i Savu. Međutim, nikada nije pronađen celi skelet.

Izvor: Jutarnji.hr
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Ego sum qui sum.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 15076
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Ja da prokopam moju,naci cu u krajnjem,nezamislivom slucaju samo mozda kojim slucajem govno od mamuta... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung GT-S7580
Јебо мамуте, хоћу нафту.  Smile
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
kul  Smile
jedan lik koga znam je nasao kuburu kopajuci bunar
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бззз :)

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 8261
Zastava Париз
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.94
mob
Samsung Galaxy S II
Ja da prokopam moju,naci cu u krajnjem,nezamislivom slucaju samo mozda kojim slucajem govno od mamuta... Smile

Hahahahaha Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Немам потпис, јер ми га Челави увек обрише! Толико!

Edit by chelavi1: i to je potpis, zar ne?
Зар ћеш и то да ми обришеш?!

Edit by chelavi1: Dokle god je potpis uklopljen u pravilnik, necu.  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 04:28:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.111 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.