Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Телефон неће да препозна хедсет, када се стави адаптер  (Pročitano 230 puta)
30. Dec 2010, 14:58:32
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Е овако, да би не најбоље разумели, почећу тако што ћу казати да имамо 5 Нокија телефона у кући, и да од свих тих телефона, једино мој C5-00 има 3,5 милиметарски џек.
Елем дошао сам у посед одличних слушалица, али је џек 2,5 милиметра, и ја одем и купим оне адаптере - редуцире, са 2,5 мм  на 3,5мм, али купим и обрнуто, да би могао неко да користи моје слушке на овим другим телефонима... има слика како то изгледа доле у атачменту...

Е сад све слушалице су хедсет, тј. имају и микрофон...
Међутим на које год слушалице да ставим неки редуцир, те слушалице ни на једном Нокија телефону неће да препозна као хедсет, већ само као слушалице.
Нпр моје слушке од 3,5 милиметра, ставим им редуцир на 2,5 мм, и накачим на ћалетову нокију 6300, и препозна само слушалице ( иако код мене ради и мифкофон, и лепо пише да сам гурнуо хедсет) а неће ни на ћалетовом другом 6300, затим ни на мом 6233, нити на кевином 7390...

Онда те слушке што ја хоћу да користим, а имају џек 2,5 милиметра, ако се накаче на све горе поменуте телефоне, без редуцира, нормално их препознаје као хедсет, али на мом телефону, који иначе, ако се накачи хедсет, он га аутоматски препозна, а за све друго пита да ли су прикачени звучници, слушалице, лајн-аут... међутим те слушке са редуциром препозна исто као и звучнике, тј пита шта сам убацио, али наравно не нуди хедсет опцију...

Јасно је мени да је проблем у редуцирима, само не видим какав, јер све слушке раде како треба, и покушавам да нађем логично објашњење за овакво понашање телефона, шта сад њему смета што сам му ја само ставио редуцир са већег на мање или обрнуто, па онда остаје само функција слушки...

Ако неко има искуства са овим, могао би да баци неки коментар  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

100pcs-2-5-2-5mm-to-3-5mm-headphone-adapter-3-5-mm_3270271.jpg
(44.79 KB, 280x280)
« Poslednja izmena: 30. Dec 2010, 14:59:47 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9062
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
stvar je u tome sto postoji jeosh jedna zica za mikrofon koju adapter nema medju kontaktima ..kapiras ..fon ima taj deo ..zato i nudi headset ..kada se stavi odgovarajuca slusalica..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
предпостављао сам и ја да је тако нешто, мада сам џек је само метал, ужи метал прелази на шири метал   Smile
Али очигледно се негде у причи изгуби жица за микрофон, иако се она није изгубила, мислим нисам је откинуо, нити је мрак појео  Smile

Шалим се ја, хвала на одговору   Smile

Значи, у принципу, ово што сам ја замислио неће ићи баш тако ? И могу да се опростим од ових слушалица?  Smile Јбт на компу праве прелазе са пс2 на усб и ради свако од 100+ дугмића на тастатури, а на телефону не могу две функције, слушке и микрофон  Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.153 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.