Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 13:20:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hakeri provalili u računare Pentagona  (Pročitano 9752 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Ja nikada nisam cuo tvrdnju na history, explorer ili discovery da bi f-16 bio bolji od MiG-29 u dogfightu, cak naprotiv.

Sto se tice F-35, to jeste interesantan avion za male zemlje, i za samoodbranu, narocito zbog STOVL mogucnosti, ali nikako za borbu protiv mocnih ruskih lovaca, koje doduse jos ni rusi nemaju, ali neki njihovi kupci vec uveliko koriste, a Su-35 se ocekuje kroz dve godine u serijskoj proizvodnji.
Zanimljivo je da sam citao po nekim zapadnim medijima slican izvestaj kakav je Bf predstavio, samo su pisali kako je F-35 dobio sa nulom sve borbe, sto je opet suludo za svakog ko iole razmislja svojom glavom.
Jos jedna ideja koja se provlaci po "strucnoj" stampi je da je "F-35 specificno dizajniran da se bori protiv S-300". Bas me zanima kako su to zamislili. Nije da potcenjujem americku tehnologiju ili da precenjujem S-300, ipak taj sistem jos nije video borbenu upotrebu i sve je u domenu teorije, ali mi se cini da se preteruje u marketingu sto lako moze da im se obije o glavu, jer prvom prilikom kada jedan takav avion zakaze i srusi mit koji stvaraju, opasce mu broj porudzbina i to poprilicno, a mnogi ce se mozda cak okrenuti konkurenciji.

Inace budzetski rezovi su Lockheed Martin-u uskratili sredstva ne samo za F-22, vec i za program predsednickog helikoptera VH-71, pa su im stoga morali nadoknaditi vecim budzetom za F-35.

Imali smo vec temu o poredjenju F-35 i Su-35:
http://forum.burek.com/suhoi-vs-f35-jedno-vidjenje-t311029.html

kao i temu o "kopiranju" F-35  Smile
http://forum.burek.com/sam-svoj-majstor-napravite-f-35-t424183.html
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
Potpuno se slazem sa konstatacijom da za par terabajta potrebno vreme da se svuce.  Neka "obicna" hakerska grupa ne bi mogla to sama da izvede.  

Po meni najverovatnije se radio o napadu iz koga stoji neka drzava koja ima pre svega tehnicke mogucnosti da obezbedi link koji je potreban za takvo preuzimanje.  Drugo morali su da inflitriraju dobar broj ljudi u sami sistem kako bi se odradile sve potrebne radnje za napad.

Iz ovoga stoji neko jako veliki i mocan  :D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Напада није ни било. Ово је све измишљено. Са којим разлогом, видећемо.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
Напада није ни било. Ово је све измишљено. Са којим разлогом, видећемо.
sto to mislis?pa,cak i da izazvou ne znam ni ja sta...npr. udes aviona u Americi putem hakovanja,ne bi ameri mogli tek tako da krenu u rat protiv neke drzave...
i da citiram sebe- jednostavno,moze se reci da nema sistema na Zemlji u koji se ne moze provaliti,al zato na Zemlji ima gomila Kineza koji ne znaju sta ce sa sobom,a imaju kompjutersko znanje i vremena za gubljenje,te neke od njih angazuje vojska,a drugi pak,(kad se radi o sitinijim,laksim upadima) nadju neke svoje metode...
NO!,s obizrom da su to ameri,nikad covek ne moze da bude siguran,ali ipak,iako to nikome ne znaci,reci cu da cak i ja kao veliki anti-amerikanac smatram da ovde nema nikakve prevare/izgovora...
« Poslednja izmena: 24. Apr 2009, 22:28:07 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
Mozes li aleksa da nam postujes celu vest koja demantuje napad, pretpostavljam da ne govoris napamet.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
Mozes li aleksa da nam postujes celu vest koja demantuje napad, pretpostavljam da ne govoris napamet.
ja zaista ne znam zasto ti davis ljude sa izvorima i verifikacijama kod onih slucajeva gde je nemoguce tek tako proveriti i doci do informacija... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Прво, војне компјутерске мреже су физички одвојене од интернета стога није ни могуће извршити хакерски напад на њих преко интернета.

Друго, важни подаци се не налазе на компјутерима који су повезани на интернет.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
To i pise u izvestaju na pocetku, valjda si procitao? Nego rekao si da se to nije desilo, pa sam mislio da je neko demantovao.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Да наравно. Стиче се утисак да је украдено нешто важно и остељиво што је бесмислица јер се такви подаци не чувају на компјутерима који су повезани на интернет.

На таквим компјутерима се држе подаци  који су иначе доступни јавности као што су пропагандни памфлети и слично.

Дакле напада и крађе важних тајних података није ни било.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 609
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Да наравно. Стиче се утисак да је украдено нешто важно и остељиво што је бесмислица јер се такви подаци не чувају на компјутерима који су повезани на интернет.

На таквим компјутерима се држе подаци  који су иначе доступни јавности као што су пропагандни памфлети и слично.

Дакле напада и крађе важних тајних података није ни било.

Pa hoćeš da kažeš da su neki idioti dugo vremena skidali propgandni materijal i to uz veliki rizik (pljačkati Pentagon nije isto što i pljačkati trafiku)???
« Poslednja izmena: 30. Apr 2009, 16:21:26 od pg/niks »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 13:20:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.