Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 00:50:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: SET TOP BOX za TV  (Pročitano 3803 puta)
07. Jun 2015, 18:55:48
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 55
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
Samsung 
Postovani, znam da ovo nije vezano za kompjutere, ali ne znam gde da postavim pitanje Smile

Dakle, koji SET TOP BOX uzeti, za najmanje zahtevne korisnike , starije ljude, kojima ne treba nista drugo sem dobrog prijema signala, tj. dobre slike i zvuka? (model TV-a: Samsung cw21z453 )

Bas ima mnogo modela sa nekih milion funkcija, odlozenog snimanja, mogucnosti da se gledaju filmovi sa USB-a, itd. i sl. Ja se u tom haosu ne mogu snaci,a  nisam u mogucnosti da se ponasam po sistemu "kupi najskuplje, velika je verovatnoca da je i najbolje". Sto je najcrnje i po internetu ima malo info o svemu ovome jer ljudi imaju uglavnom kablovsku ili neki slican paket uz provajdera za net..Smile

Svaki savet je dobrodosao! Smiley Unapred beskrajno zahvalna!  Smile

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora lightsoft (Vreme: 07. Jun 2015, 18:56:25)
« Poslednja izmena: 07. Jun 2015, 18:56:20 od Conundrum »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2420.0
mob
Motorola 
  Pre nego se javi neko od forumaša ko ima lično iskustvo (napominjem da ga ja nemam,jer sam na kablovskoj tv) , možda da vas uputim stazicom koju ja zimus pređoh interesujući se za cene , mogućnosti i kvalitet pomenutih uređaja :

1) pristojan decembarski pregled par uređaja sa njihovim mogućnostima (na tržištu ih je mnogo više)

http://www.sk.co.rs/2014/12/sktd12.html

2) znam da je za ovima bila jagma zbog tehnoloških "džidža-bidža" i pristupačne cene :

http://www.nt.rs/productList.php?subCategoryId=241&brand=11&srt=0&ps=10

3) princip povezivanja većine uređaja sa tv-om :

4) na kraju ide lokacija sa 2 spiska koji pokrivaju sve / skoro sve modele koji se na tržištu mogu naći ; bitna je zbog komentara korisnika koji su dotične modele već kupili (liste se preklapaju zbog toga što nije moguće otvoriti jednom sve stb-uređaje)  :

http://www.itsvet.com/proizvodi/kriterijum/comp_comp_tuner/top50/asc

http://www.itsvet.com/proizvodi/kriterijum/comp_comp_tuner/top50/desc

P.S.

Naravno , pre svega što pomenuh , bitno je da pogledate kakve sve vrste ulaza ima vaš televizor da bi se stb-uređaj mogao uopšte sa njim povezati.
« Poslednja izmena: 08. Jun 2015, 02:37:49 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 55
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
Samsung 
Torivoje, hvala Vam do neba za sve sto ste napisali!!! Smiley Azuran, pregledan i veoma koristan odgovor!  Smile

Molim jos nekog ko ima iskustva sa SET TOPovima Smiley da preporuci neki model.. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
mob
LG Nexus 5
Ugradio sam oko tridesetak raznih.

Ovi T2 boksevi treba da se posmatraju kao dodatni, modernizovani delovi starijih televizora. Ranije se beli, antenski, coax kabal gurao pozadi televizora, pa se pretrazivao etar, memorisali kanali itd. Sada je bukvalno postupak identican.

Dakle, coax kabal u setoboks, iz setoboksa ka televizoru konekcija putem kompozitnog, SCART ili HDMI kabla. Nakon toga se pali setoboks, skeniraju kanali i to je to. Ako kojim slucajem postoji i pojacavac signala, probati bez njega skeniranje kanala.

Na sledecem linku je spisak dodatnih T2 kanala po predajnicima u Srbiji:

http://www.avmarket.rs/dvb-t2-lista-kanala-za-srbiju

Na svim predajnicima je dostupno 6 nacionalnih kanala. (RTS 1/2, pink, b92, prva i happy)

Svima kojima treba jednostavan setobks za upotrebu preporucujem ovaj:

Ispade da ih reklamiram  ali su stvarno jednostavni za namestanje, imaju srpski meni i lako ih pokapiraju i babe i dede.

Jedina mana svega ovoga, bar za starije ljude, je postojanje jos jednog daljinca. (podesiti ton na daljincu od TV-a i koristiti ga samo za paljenje/gasenje, dok drugi daljinac, od setoboksa, postaje glavni)

To bi ukratko bilo to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
ovo je dobar prijemnik sa samo 14% jacine signala daje sliku,unutra je "Strong" elektronika a i sam Thomson je renomirana firma,najeftinija cena oko 3200za njega

http://www.thomsonstb.net/en/products/terrestrial-receivers/tht520
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 55
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
Samsung 
@Crowz, koliko sam mogla da procitam, ljudi se najvise zale na taj Orionov set box, da im se prekida slika, da ne moze da skenira sve kanale. Ja licno nem' pojma, ali sve sto si rekao mi bas znaci i hvala na tome Smile, jer me, i pored toga sto sam zensko i sto po difoltu ne bi trebalo da me interesuje tehnika, zapravo totalno izludjuje kad nemam predstave koji je princip rada nekog uredjaja koji je trenutno aktuelan u mom zivotu iz ovog ili onog razloga:D

@Sez,i tebi hvala puno na preporuci! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.81
prekidaju se kanali kod svih. nekada antenu moraš da pomeriš centimetar levo ili desno.
saznaj koji prijemnik ti je najbliži i nišani antenom u njega.
probano sa orion i strong dvb t2 set top boxovima i antenom strong spoljašnjom.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 55
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.124
mob
Samsung 
@ Gottago i svi ostali, onda ispada da moze da se uzme bilo koji set i da i najjeftiniji rade isto ko i skuplji?  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.124
da. možda ima nešto u veku trajanja al još je rano za to.
ako ti 1000 - 1500 dinara više ne predstavlja problem, uzmi strong. kažu da su u njemu japanski delovi. (ovo bi trebalo da potvrde ili demantuju sez, crowz ili cane mafija. ja nisam dovoljno stručan).
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 00:50:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.