Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Испразнио банкомат, а није лопов  (Pročitano 805 puta)
29. Jul 2010, 14:10:10
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
ЛАС ВЕГАС, 29. јула 2010. (Бета-АП) - Један амерички стручњак за "проваљивање" у компјутерске програме је нашао начин да "натера" банкомате да избаце сав новац и свој метод је приказао на конференцији која се одржава у Лас Вегасу.

Криминалци обично пљачкају банкомате постављањем својих читача банкарских картица, постављањем микро-камера помоћу којих снимају податке картица банкарских клијената или, најједноставније, разваљивањем зидова и одношењем банкомата да би их негде на миру развалили.

Хакер Барнаби Џек (Барнабy Јацк) каже да се две године бавио тиме како да провали у програм компјутера банкомата и да је утврдио да су веома рањиви.

Резултат је прошле ноћи приказао на конференцији "Блек хет" (Блацк Хат) у Лас Вегасу, годишњем скупу стручњака за безбедност компјутерских програма.

Његово откриће има широке последице за банке у свету које би сада требало да уведу нове безбедносне мере.

Суштина једноставнијег приступа је то што сви банкомати истог произвођача имају идентичан кључ за вратанца иза којих је прикључак компјутера те машине. Зато је једноставно приступити машини и њеном програму и "наредити" јој да избаци сав новац.

Други принцип напада на банкомате који је нашао амерички хакер заснива се на томе што произвођачи тих машина не користе шифру за свој повремен интернет-приступ њиховом компјутеру. Тако се програму банкомата може приступити издалека и "нареди" машини да одмах избаци сав новац или да повремено избацује мање, теже уочљиве своте.

Барнаби Џек није изнео појединости јер му, како је рекао, није циљ да некога обучи како се то ради, али је на конференцији изазвао велику пажњу стручњака за безбедност програма и узнемирио произвођаче банкомата чије је тајне открио.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Pa verovatno im je rekao "dođete mi toliku kintu ili objavljujem sve pojedinosti".    Smile A onda se čudite šta će te.

Jednoim prilikom neki čamuganci mi nudili bakomat da kupim. Rekoh, bežte čamuganci daleko vam Afrika bila.  Smile
« Poslednja izmena: 29. Jul 2010, 23:43:34 od Sasha019 »
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 2970
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mogao je da krade za sebe te teze uochljive svote novca pa tek onda da im pokaze kako se to radi Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Znas me,Znam te !

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 793
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.125
mob
SonyEricsson K610i
Moze, a moze i u zatvor da ode.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

MAC MAC

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2249
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.125
mob
SonyEricsson w200i
Kad bi mi pokazao kako to da uradim obogatio bih se  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.60
Pa trebao je prvo da se malo "zadobije" za sebe. A mozda i jeste  Smile Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4910
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
ovom caru ce da plate samo da ih ne orobi...
IP sačuvana
social share
tvrdji od hard core-a

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.138 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.