Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 11:02:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako je nastao sajt.  (Pročitano 1085 puta)
27. Jan 2013, 03:42:52
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 24
Browser
Chrome 24.0.1312.56
Pozdrav, svrljao sam nesto internetom , gledao vesti i skapirao da Partizan nema niti bas jedan sajt koji bi postavljao vesti samo o partizanu, i to redovno... Dok zvezda ima par sajtova...(koja je u ovoj celoj prici nebitna)...
To me je navelo da zagrejem stolicu, upalim youtube i krenem da pravim sajt...

Dane i dane sam provodio muceci muku, prebacivao se sa wordpressa na joomlu, sa joomle na wordpress pa opet u krug, svaki 2-3 dan menjao template i radio sve iznova i iznova...
I na kraju napravio (po mom licnom ukusu) ovaj gadan sajt: mojpartizan (admini ne brisite, nije reklama, vec citajte dalje i razumecete me...)!

Sajt mi nekako nema preglednost (iako je to ono ka cemu sam tezio)...
Sada da li se on meni smucio zato sto sam proveo dane i dane radeci ga ili je on jednostavno gadan, nikad necu saznati jer ne mogu vratiti te dane koje sam potrosio zbog njegovog nastanka, i jednostavno uleteti prvi put na sajt pa da mu ocenim izgled, ali dobro...

Kada sam ga napravio , ostalo mi je da namestim widgete (za one koji ne znaju, to je ovo sa strane (meni, ove silne  fb stranice itd. itd.)) ...
I verovali ili ne, za to mi je trebalo nedelju dana da se nakanem da namestim...
A da se bi se namestilo, treba da se prevuce sa leve na desnu stranu i podesi tekst...
(znaci prosto ko pasulj, al se najvise oteglilo)
Sto je svakako vec umor od svega... Onaj psihicki umor, isrcpljenost i nezadovoljstvo sto sam se toliko mucio, a nisam dobio ono sto sam zeleo... Kvalitetan i pregledan sajt...

Potom sam pukao i rekao sebi: "Milose, ako ces raditi, radices kako valja!!"
Nije proslo dugo otkako sam ponovo pukao kada sam se setio da ne mogu da odradim sajt kako valja jer mi je budzet jedna velika 0! I onda sam izbrisao oglas za potragu web dizajnera! -_-

Potom sam prelomio...
 Krecem sa ovim dizajnom, pa ko voli Partizan, istrpece ga!

Oni koji su u ovom biznisu nekada bili, znaju da nije sve samo napraviti sajt i objaviti vest... ustvari, to je jedno veliko nista ukoliko vi ne odradite posle toga dobar marketing!

Sto znaci da pored toga sto sam se njakao da napravim sajt i nadjem i objavim vest (prekopiram hvala bogu, sto ja i ne krijem jer sajt ce tako i funkcionisati dok ne budemo imali da se otvorimo za novinare) sada moram da se njakam i oko toga kako to servirati ljudima na tacnu...

Ok, razmisljam , razmisljam... cackam fejs, razmisljam... lajkujem vesti, razmisljam......cekaj jbt... (lupam glavom o tastaturu) pa to mi treba...

Ciljani posetioci, grobarske stranice... i krenem ti ja sa uploadovanjem vesti i smaranjem admina po stranicama... pokusavao raznorazne price (doduse sve iskrene, ali kada bi ih sada procitao, ismejao bi se ko budala)...

i mic po mic... ja sam nagurao danas 21 stranicu na kojoj imam kreatora, sto znaci da mogu da objavljujem vesti sa mog sajta...

i jos par vecih stranica koji objavljuju ali su se stisli pa nedaju kreatore Smiley ali ok, razumem... godina i godina su ulagali u te stranice da bi tek tako nekome dali te admin cinove Smiley
Ali okej, meni je super i to sto bace reklamu kada stignu Smiley

i tako ti ja provedem dan trazeci stranice, admine, kreatore paralelno sa tim objavljujem vesti, radim tekstualni prenos, reklamiram...
na kraju dana odem na google analytics, 23k poseta Smiley

fino, mislim nije lose za sajt star 2 dana...ali nekako osecam da moze vise, da moze jos...

jer ukoliko vam nisam rekao cilj, a znam da nisam (vec se malo pravim blentav u 3 sata nocu da izgleda kao da sam ceo dan bio na kompu, ali schhh) ...

moj cilj je da napravim portal/forum/video galeriju/photo galeriju koji/koja ce biti poznat(a) svakom grobaru u Srbiji i dijaspori (fala bogu Smiley )... Da ako ne mozemo na Jugu, da makar budemo na internetu svi kao jedan...
Da osetim opet taj adrenalin kada vidim hiljade Grobara u istom trenutku na jednom mestu! (kao sto su danas bili na prenosu Partizan-Cirih, i bilo ih je hiljadu a ne "hiljade", ali ja to da bi prizvao sledeci put da bude hiljade i hiljade)..... Da za koju godinu Partizan ima svoje novine kao sto su sportski zurnal, sport itd itd, al ajd da ne serem bas toliko unapred Wink)

Uglavnom, ambicije i zelje su prevelike a mogucnosti (pre svega finansijske) minimalne...
Ali verujem da mogu, samo treba pravi put odabrati, prave ljude slusati...

Pa da vas cujem Smiley Krenucu sa 2 meni najbitnija pitanja...
Kako je najbolje unovciti sajt od (za pocetak recimo) 20.000 poseta dnevno?

Da se razumemo odmah, pare mi ne trebaju da idem do karibika 10 puta dnevno i da krkam njihovu zdravu hranu... vec mi trebaju da bi ih ulozio dalje, sto je pametnije moguce da bi dosao do mog cilja Smiley

Sto podrazumeva i novi sajt, i marketing da isplatim (vratim dugove, jer nisu sve stranice na fejsu besplatne) , trebace jos ljudi da se zaposli.. a nista to nije besplatno...

Ja trafic imam, samo treba neko da me posavetuje kako da se unovci Smiley

Ako ste procitali ceo post, ili ja zanimljivo pisem, ili vas je stvarno zanimalo kako je nastao sajt, ili ste klasican idiot Smiley)

Laku noc, sutra je novi dan Wink Tj. danas je novi dan Smiley Pozdrav

<hr />
Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora Crowz (Vreme: 27. Jan 2013, 06:59:40)
« Poslednja izmena: 04. Feb 2013, 01:19:05 od Anea »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
mob
Nokia 6120
To kopiranje vesti te skupo moze kostati, a koriscenje fotki jos skuplje...
« Poslednja izmena: 27. Jan 2013, 14:01:00 od Filip93 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
LG Nexus 4
Link je uklonjen, ne vidim sta razlikuje ovu pricu od bilo koje druge price, predstavljanja, pitanja ili reklame?
To je jednostavno zabranjeno i ne vidim sto te admini tj. moderatori ne bi razumeli?

Dalje sve je to lepo, ali kao sto rece filip, kopiranje nije zabranjeno. Napenalice te neko ako to krene ozbiljnije, pa ces imati i vecih problema od gasenja sajta. Nemas resurse da platis novinare, pisi sam, ako si fan partizana i praitis to onda i znas sta se desava, samo da zasuces rukave i ne gubis vreme. Da bi nesto dobio tj. zaradio moras da ulozis, nemas novca, ulozi trud, rad, vreme, znanje, znoj, sta god...

Nadji ljude, klince, koga god ko zaista voli partizan, ispricaj mu pricu, napsii koji je razlog sajta, veruj mi htece da pise, pa makar o istorijskim cinjenicama, a ito je sadrzaj i donosi posetu Wink
Snadji se, predstavi pricu prvo ortacima, vidi sta oni kazu, da li bi ucestovavali i kako ...
Ponudi ljudima procenat, posto ne mozes sada da platis, paa ako oni vide u tome nesto zasto bi radili i misle da nekada mozete ostvariti zaradu, zbog buduceg procenta ce rado raditi...

Ne znam kako nisi nasao, ali ja koji ne pratim partizan sam video barem par sajtova ranije, iskreno boljih, mozda su ugaseni, mada ne verujem.

Sledece, kako se zaradjuje na internetu imas u top temama, potrudi se iscitaj, ne vredi da pisemo u puno tema istu stvari  raspiamo.

Ukratko mozes prodavati majice, kackete, bedzeve, solje sta vec znam sto bi fanovi kupovali, tj. tvoja ciljna grupa, a to su fanovi partizana.

Sledece, prodaja oglasnog prostora, malo teze, gotovo ne moguce. Opet da bi prodao neko ko bi se oglasavao mora da trazi tvoju publiku, a kako su navijaci pogotovu ti koje ciljas uglavnom problematicni itd, a manje pravi, slabo ce bilo ko biti zainteresovan da im se obrati. Sledeca varijana su ti PPC servisi i tu mozes ok proci sa tom posetom, ako zaista svaki dan mozes imati 20k poseta, ali ne zaleci se, to sto u jednom danu kad se pusta, kad sherujes na sve strnae i ortaci rade isto, stranice itd. realno nece svi to raditi uvek i svakako ti nece pustati besplatnu reklamu, a onda ces videti kako poseta pada. nadji realnu posetu pa vidi kako stojis.
Uglavnom po kliku mozes zaraditi 0.01$ pa navise, prosek je oko 0.07$ valjda. Preracunaj na osnovu procene koliki CTR mozes imati, prosecan je 0.025% sto je izuzetno malo, ali na velik broj poseta to se moze ispeglati. Mada generalno ne donosi zaradu, makar ne u srbiji i ne u takvim nisama, ali nista te ne kosta da probas.

Od takvih servisa tu su AdSense kao vodeci u svetu, a od domacih imas etarget ili webgazda tj. zepterads od prosle godine.

Evo sta nadjoh prostom pretragom za "grobari" kljucnu rec Wink
http://www.grobari.net/
http://www.zabranjeni.org/forumV2/
http://www.juznifront.com/
http://www.grobari.org/

p.s. savet za dizajn, skloni onaj background previse je upadljiv, da ne kazem odvratan i ne prija oku. Takodje i ovaj deo "moj partizan na fb" izbaci, ocajno je uradjen i ne uklapa se, dovoljno samo da stavis ikonicu koja lepo izgleda ili neki default plugin i lepo ce izgledati. Ljudima mnogo vise prija crno na beloj pozadini, nego belo na crnoj.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 24
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
A httpool mreza? jeli neko imao iskustva sa njom?
cuo sam da oni placaju po 1000 viewa... od 0.1 do 1.7 po 1k page viewsa... jeli neko mozda bio u njihovoj mrezi?

EDIT:

Takodje me zanima...
Zar kopiranje vesti sa drugih ssajtova nije dozvoljeno ukoliko navedemo izvor? Smiley
« Poslednja izmena: 28. Jan 2013, 18:49:23 od MilosGak »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
LG Nexus 4
Dozvoljeno je ako oni kazu da je dozvoljeno, pogledaj negde uslove koriscenja ili kontakiraj i eto odgovora.

Tesko da ce dati u potpunosti, mozda delimicno + navodjenje izvora.

Sto se httpool tice, nisam imao direktna iskustva, ali za upad u njihovu mrezu treba da imas dosta poseta, ali poseta koja ih interesuje. Niko nema para za bacanje, a oglasavanje masi tj. publici koja nije ciljana i odgovarajuca nema smisla i prestavlja doslovno bacanje para.
Posalji mail ili apliciraj preko forme pa ces videti. Mada oni ti traze posetu cini mi se poslednja 3 meseca i jos neke podatke, koje ti nemas, tako da sumnjam da imaju interes da se upustaju u tako nesto bez podataka, i to sa novim sajtom.

Od sajtova u mrezi znam da je bio burek, mozda je i dalje, pogledaj marketing strnaicu. Imas i na njihovim stranicama parntere pa vidi.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 125
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Mozes u dva dana da imas i 123.000 poseta.. Nije bitno.

Bitno je koliko ce njih da se vrati sutradan...
IP sačuvana
social share
Matematika
Pogledaj profil Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 11:02:16
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: nastao sajt

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.