Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kad bi arhitekte morali raditi kao programeri...  (Pročitano 439 puta)
02. Feb 2004, 05:22:08
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Kad bi arhitekte morali raditi kao programeri... U najmanju ruku, istinito.

Gospodine arhitekto,
Molim dizajnirajte i sagradite mi kucu. Nisam sasvim siguran što trebam, pa bih želio da to sami procijenite. Moja kuca treba imati izmedu dvije i cetrdeset pet spavacih soba. Izvedite nacrt na takav nacin da spavace sobe mogu biti lako dodane ili izbrisane. Kad mi donesete takav nacrt, odlucit cu što zapravo žlelim. Takoder, izradite preliminarne troškovnike za svaki od tih nacrta, tako da imam uvid i u cijene. Obratite pažnju na to da ocekujem da ta kuca košta manje nego ova koju trenutno posjedujem. Ipak, pobrinite se da se isprave svi nedostaci moje sadašnje kuce (npr. pod moje kuce vibrira kada hodam, a zidovi nemaju dovoljnu zvucnu izolaciju). Dok izradujete nacrt za kucu, molim da držite na pameti kako želim da troškovi održavanja budu najmanji moguci. Vjerujem da to ukljucuje upotrebu visokokvalitetnih materijala kao ato je dur-aluminij, kompozitni materijali i skupocjeno drvo. (ukoliko se odlucite ne koristiti pojedine od tih materijala, molim da mi to detaljno obrazložite) Takoder tražim da se pobrinete za to da najsuvremeniji materijali i moderan dizajn budu prisutni u svakom kutku kuce jer ce mi ta kuca služiti i kao reprezentativno mjesto koje ce ostavljati dojam na moje poslovne suradnike i susjede. Ipak, obratite pažnju da u toj kuci namjeravam koristiti (izmedu ostalih stvari) i moj hladnjak "Obodin" iz 1952. godine. Da biste bili sigurni kako gradite besprijekornu kucu za nas, kontaktirajte svako od moje djece i moje rodake. Moja punica ima izgradene prilicno cvrste stavove kako bi kuca trebala izgledati, jer nas posjecuje barem jednom na godinu. Svakako pažljivo odvagnite svako od tih mišljenja i potreba pa donesite pravu odluku. Naravno, pridržavam si pravo promjeniti bilo koju vašu odluku. I nemojte me opterecivati sitnim detaljima sada. Vaš posao je razviti sveukupne planove za kucu i prikazati mi njen globalni izgled. Na primjer za sada ne bi bilo prikladno odabirati takve detalje kao što je boja tepiha. No, svakako obratite pažnju da je omiljena boja moje supruge plava. Takoder, nema potrebe da sada obracate pažnju ogranicenja glede dobave pojedinih elemenata potrebnih za gradnju kuce; vaš osnovni zadatak je izraditi detaljne planove i specifikacije. Kada odobrim neki od tih vaših nacrta, ocekujem da ce kuca biti izgradena za dva radna dana. Kada dizajnirate ovu kucu, obratite pažnju na to da iako je gradite za mene i moje specificne potrebe, ja cu je prije ili kasnije prodati nekom drugom, tako da ocekujem da ona zadovoljava širok raspon ukusa. Stoga svakako uzmite u obzir kakvu kucu bi mogli željeti eventualni buduci kupci. Savjetujem vam da odete i pogledate kucu naaih prethodnih susjeda; njihova nova kuca nam se u znatnoj mjeri svida. U njoj se nalaze mnogi sadržaji koje bismo i mi željeli u našoj novoj kuci, posebice pedesetmetarski bazen. Uz pažljivo dizajniranje, vjerujem da molete ukomponirati takve stvari u našu novu kucu bez povecavanja troškova njezine izgradnje. Molim, pripremite nam kompletne nacrte kako bismo ih mogli pregledati. Nema potrebe da ulazite u detalje pri izradi tih nacrta jer ce oni biti korišteni samo za našu procjenu toga što zapravo želimo. No budite upozoreni; ukoliko ce zbog eventualnih izmjena u konstrukciji biti promjenjena i cijena koštanja, za to cu vas smatrati odgovornim. Siguran sam da ste oduševljeni ato cete sudjelovati u ovako interesantnom projektu! Biti u mogucnosti upotrijebiti najnovija tehncka riješenja i materijale i imati toliku slobodu pri kreativnom stvaranju je nešto što se ne dešava svakodnevno, zar ne?! Kontaktirajte me što skorije sa vašim riješenjima i nacrtima.

P.S. Moja supruga mi je upravo rekla kako se ona ne slaže sa mnogim navodima koje sam vam iznio u ovome dopisu. Kao arhitektu, vaša je odgovornost da uskladite ove razlike. Ja sam pokušavao napraviti takva usaglašavanja i moram priznati da mi nikad nije pošlo za rukom. Ukoliko necete moci zadovoliti ovaj uvjet, morati cu potražiti usluge drugog arhitekta.

P.P.S. Možda idealno riješenje za moje potrebe ne bi bila kuca nego prevoziva kamp-kucica. Molim da me hitno savjetujete po ovom pitanju.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.