Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 18:39:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Godinu dana od prekida pregovora sa EU  (Pročitano 12043 puta)
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
@Gambino,

Primecujem da sve pristalice SRS-a govore o medijskom mraku i moram da priznam da mi nije jasno u cemu se on sastoji.

Postoji mogucnost izbora i svako moze da gleda/slusa ono sto mu se svidja. Ako ne volis B92 ili Studio B, gledaj RTS, Most, slusaj Fokus, citaj Pravdu, NIN...

Tako to funkcionise svuda u svetu. Tako je funkcionisalo i u Srbiji do dolaska komunizma na vlast.

@Malkovic,

Za sada su najveci investitori u srpsku privredu Amerikanci, Norvezani, Austrijanci, Slovenci i Italijani. Rusi su naravno takodje dobrodosli. Medjutim to nema veze sa EU.

EU sluzi da bi modernizovali zakone, da bi sredili i unapredili institucije, unapredili sistem skolovanja, unapredili policiju, upravu, skresali birokratiju, otvorili mogucnost nasim firmama da plasiraju proizvode na teritoriji citave Evrope bez carina i dodatnih poreza, otvorili mogucnost svim nasim gradjanima da mogu da konkurisu i rade bile gde po Evropi.

« Poslednja izmena: 06. Maj 2007, 14:23:23 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 749
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Gecko 20070228
Polaziš od pogrešne pretpostavke koja je u glavu ubačena devedesetih da postoji neki tamo zli svet koji hoće da Srbiju rasparča i postoji jadna i sirota Srbija koja se tom zlom svetu odupire. Međutim to nije tako, svetom vladaju interesi, a Srbija svoje interese nije dobro štitila. Interes Srbije je bio da se nakon 90e reformiše i demokratizuje, da bude lider u reformama, da nađe prijatelje na zapadu, EU i NATO, da prizna Hrvatsku i tako sa novim uticajem utiče na poboljšanje položaja srpske manjine, da Srbima u Bosni da instrukcije da se okrenu saradnji u okviru Bosne i pomogne Bosni da se uspostavi kao država. Srbija bi tako ušla pre Slovenije u EU i bila u rangu razvijenijih evropskih država, a Kosovo bi bilo deo Srbije. Imali smo najbolju početnu poziciju.

Umesto toga smo imali vlast koja je otvarala šampanjac kada je 5 pijanih ruskih generala upalo u parlament što je trajalo tri dana pa onda Vukovar, Sarajevo, Srebrenicu, nacionalizam, ratove, paravojske, pljačke, svađe, diktaturu, jezdu, dafinu, policiju koja prebija, markove gajbice, bambilend, mafiju, JSO, masovne grobnice i na kraju bombardovanje.

Sada Srbija ponovo kreće, ali sa začelja evrope. Upravo je ekstremizam koji si prihvatio u pogledu na svet doveo do toga da interes Srbije i građana Srbije bude nazvan izdajom, a da interes nekolicine bude promovisan u "nacionalni interes". Ostatke tog sistema mi živimo i sada pa tako o tom veskom fundamentalizmu govori i to što se paravojska osniva u porti crkve, a držva ne reaguje.

Tvoj drug je jedan, a onih koji nemaju ništa su stotine hiljada. Opravdanost uzimanja njega kao oglednog primera je podjenaka opravdanosti uzimanja nekoga ko nema ništa. Ali izgleda da tebi ni nije cilj da sagledamo realnost nego prodavanje magle sa fundamentalističke pozicije.

choveche bre.. jel ti chitash sebe Smiley mi da pomognemo srbima u bosni Smiley pa oni bre treba nas da nauche kako treba da zivimo i radimo.... zanima me u kom ti vremenu zivish kad svakog chiji ti se stav ne svidja nazivash fundamentalistom. i potpis ti je bash zanimljiv.  to je ta progresivna srbija za koju se zalazhesh... srbija u kojoj ce svako ko misli drugachije da bude iza resetaka. da zabranjujesh partije koje imaju najvecu podrsku u narodu. sta ces sa njihovim simpatizerima posle ako ih ne prevaspitash? ovde onaj duh sekire ili kako se vec zove vidim voli chovek kinu, al ti si bre gori no mao ce tung....

ono za ratove koje smo vodili i gde su svima ciste ruke sem nas... to idi sa danilom pa onim pakijima u londonu prodaj. mozda se obogatish....who knows.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Sto se tice ratova, svaka nacija na prostoru ex YU nosi svoj zig sramote za pocinjena nedela i zlocine. Ali to nema veze sa ovom temom..

Pregovori sa EU su prekinuti zato sto MUP i BIA nisu bili u stanju da pronadju Mladica. Zato je pala i vlada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Patriotizam je utočište za šljam

Zodijak
Pol
Poruke 1252
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Sad već bežiš od razgovora. Ti si meni rekao da sam ekstremista, ja sam tebi reko da si fundamentalista. Ako su za mene svi oni koji misle drugačije fundamentalisti, onda su za tebe svi oni koji misle drugačije ekstremisti. Ipak ovde se radi o nečemu drugom. Pozicija sa koje braniš svoje stavove postoji samo u zemljama koje su kao Srbija poljubile patos i ona jeste fundamentalistička. Priče o rasparčvanju Srbije itd imaju osnovu u fundamentalno pogrešnoj postavci sveta i nerazumevanju politike.

Srbi u Bosni su mogli da nas nauče kako da živimo i radimo, ali su zahvaljujući nama iz Srbije bili gurnuti u rat koji ih je uništio kao i sve ono što su grdili decenijama. Pozicija Srbije početkom devedesetih je bila sa puno odgovornosti, a Srbija nije sdekvatno odgovorila na tu svoju odgovornost.

Baš zato je stvorena politička situacija u kojoj ovi koji su u mom potpisu mogu da budu na čelu Srbije. "Zločinci, lopovi i saradnici mafije". Srbiju od takvih treba počistiti gvozdenom metlom kako nikad više ne bi došli u situaciju da budemo poslednji u evropi. To što neki od njih imaju veliku podršku samo govori o stanju u kom se srpsko društvo nalazi i zato nam je potrebna EU kao orijentir, a to je tema topica. Vremenom će oni nestati sa scene i doći će vreme da se stavi tačka na postojanje SRSa i SPSa, a Srbija da krene dalje.

I na kraju, ogledalo tvog fundamentalizma jeste sakrivanje iza te floskule "gde su svima ciste ruke sem nas". To je najčešće utočište tvojih istomišljenika od argumenata. Ja ni ne pričam o drugima. Srbija ima odgovornost za sopstvenu budućnost i ta budućnost može biti kakva je sadašnjost a može biti drugačija. Srbija može biti razvijena i uspešna zemlja ukoliko mi, građani Srbije tako odlučimo. Od nas zavisi. Smile
IP sačuvana
social share
Margaret Mead : Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
RufusBG , u sustini oni nisu protiv nas Srba, vec protiv Rusa, a mi smo cesto veci Rusi i od samih Rusa, jer i oni imaju izdajnike.
Kao sto imas i Rusa koji su veci Srbi od Srba, jer i ovde ima izdajnika.
Mi smo BiH hteli da pomognemo, ali oni su hteli islamsku drzavu.
Inace zasto oni danas ne pomognu sebi i odvoje se od zlih anti-evropskih Srba sa kojima nema napretka ?
Zato sto sanjaju da se prosire na srpske teritorije i zavrse konacno sa srpskim pitanjem i RS.
A bombardovanje je trebalo da bude u cilju zastite albanske manjine, a ne osvetnicka akcija ciji je cilj odvajanje KiM, zasto su vas slagali.
Zasto im i dalje verujes ?
Izigrali su i dejtonski sporazum i ti si i dalje njihov advokat.
Naravno rusofobija prosto izbija u svakoj tvojoj recenici i to nije ekstremizam.

A sto se tice SRS, nje cete se resiti, tek kada se resite Rusije, a to znaci nikad, a mozda ni tad.
Skoro sve Slobine greske su u stvari ruske greske, kao sto i mnogi vasi gresi su u stvari zlodela evro-amerike i vi kao njihove pristalice to branite sa razlogom, cak se i usudjujete da zapad nazovete "celim svetom", valjda zato sto mislite da je sve pod njihovom kontrolom.

malkovitch , pa koliko god dosmanlije pokusavale da se uvuku u dupe E.U., ne vredi, oni ih preziru.
Kako drugacije objasniti da imamo najveci deficit upravo prema Rusiji i da se zbog ekonomskih privilegija ovde otvaraju hrvatske i slovenacke firme samo da bi lakse poslovale sa Rusijom, jer tamo tih olaksica nema.
Kakve bi tek privilegije imali kad bi se priblizili Rusiji i postali deo R.F., jer sta je za njih ova mala Srbija, da ne pricam o naoruzanju i ostalim vidovima pomoci + nas povoljan geografski polozaj.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Da Srbija postane deo Rusije i da Putin postavi svog tajkuna-gubernatora da vodi kao knez/aga Srbiju? Ne daj boze...

Rusija ne zna sta ce sama sa sobom, ogromnim nenaseljenim oblastima i negativnim prirodnim prirastajem a kamoli sa Srbijom. A na istocnim granicama im se pojavljuje sused sa sve vecim apetitima i populacijom koja se nezaustavljivo siri. To su njihovi buduci problemi, Srbija pripada Jugoistocnoj Evropi i geografski i ekonomski i kulturoloski.

Jedini uticaj Rusije na Srbiju je 30.000 belih Rusa koji su pobegli pred Sovjetijom i oplemenili arhitektonski i umetnicki Beograd. Unutrasnje uredjenje i sistem funkcionisanja Srbije se nikada nije ugledao na ruski, vec na francuske, austro-ugarske i belgijske modele.

Najznamenitiji Srbi su za svoju drugu otadzbinu birali SAD, Britaniju, Francusku, Spaniju, Svedsku a ne Rusiju. 
« Poslednja izmena: 06. Maj 2007, 14:49:15 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 8621
Zastava 44°49'14"N 20°27'44"E
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia N82
ja sam za, meni rusija ideal kakva god da je, mozda sam malo lud al jbg Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 749
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Gecko 20070228
Sad već bežiš od razgovora. Ti si meni rekao da sam ekstremista, ja sam tebi reko da si fundamentalista. Ako su za mene svi oni koji misle drugačije fundamentalisti, onda su za tebe svi oni koji misle drugačije ekstremisti. Ipak ovde se radi o nečemu drugom. Pozicija sa koje braniš svoje stavove postoji samo u zemljama koje su kao Srbija poljubile patos i ona jeste fundamentalistička. Priče o rasparčvanju Srbije itd imaju osnovu u fundamentalno pogrešnoj postavci sveta i nerazumevanju politike.

Srbi u Bosni su mogli da nas nauče kako da živimo i radimo, ali su zahvaljujući nama iz Srbije bili gurnuti u rat koji ih je uništio kao i sve ono što su grdili decenijama. Pozicija Srbije početkom devedesetih je bila sa puno odgovornosti, a Srbija nije sdekvatno odgovorila na tu svoju odgovornost.

Baš zato je stvorena politička situacija u kojoj ovi koji su u mom potpisu mogu da budu na čelu Srbije. "Zločinci, lopovi i saradnici mafije". Srbiju od takvih treba počistiti gvozdenom metlom kako nikad više ne bi došli u situaciju da budemo poslednji u evropi. To što neki od njih imaju veliku podršku samo govori o stanju u kom se srpsko društvo nalazi i zato nam je potrebna EU kao orijentir, a to je tema topica. Vremenom će oni nestati sa scene i doći će vreme da se stavi tačka na postojanje SRSa i SPSa, a Srbija da krene dalje.

I na kraju, ogledalo tvog fundamentalizma jeste sakrivanje iza te floskule "gde su svima ciste ruke sem nas". To je najčešće utočište tvojih istomišljenika od argumenata. Ja ni ne pričam o drugima. Srbija ima odgovornost za sopstvenu budućnost i ta budućnost može biti kakva je sadašnjost a može biti drugačija. Srbija može biti razvijena i uspešna zemlja ukoliko mi, građani Srbije tako odlučimo. Od nas zavisi. Smile

e ako od ob plusa zavisi... sad si mi jasniji, mislel sam da si slobodoumni kritichar a ti nastupash ko partijski vojnik u stavu bajonet na pushku.

ajmo da ti crtamo ko prvaku... prvo, srbija je postojala pre ob plusa i postojace jos dugo posle vas. srbija je okrenuta danas vise slovenskim korenima no ikad, ali opet to treba razumeti i shvatiti shto opet vidim da ne uspevash. nisi ti ekstremista, ako sam to rekao pogreshio sam. ti si minorni potparol jos mizernije partije od koje fala bogu u srbiji nista ne zavisi i nikad nece zavisiti. prichash o zlocincima i saradnicima mafije Smiley da nisi neke slike u potpisu pogresno uploadovao a neke svesno zaboravio? srbi iz bosne nas pre rata nichemi nisu mogli nauchiti jer su bili sjebani gore od nas. kao i srbi iz hrvatske. danas mogu jer se najbrze razvijaju.....ako ti mislish da su ratovi 90 tih plod milosevica tudjmana i alije, ti onda imas problema sa saveshcu ili sa sivim celijama ili oboje pomalo. uzgred ja chuo da nije bilo genocida u bosni, i ima josh sudska presuda po tem pitanjcu. ili ti znash nesto drugo, shto uvazeni haski pravednici ne znaju? 

e za ovo zadnje se slazem... srbija ce biti razvijena zemlja jer svi to zelimo. i to ne zavisi ni od vas a ni od bilo kojih drugih....ne zavisi samo od gradjana vec od celog srpskog naroda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Malkovic,

Sudskom presudom Haskog tribunala je jasno navedeno da masovna ubistva u Srebrenici jesu genocid. Odlukom medjunarodnog suda u Hagu je presudjeno da Republika Srbija odnosno tadasnja SRJ nije odgovorna za genocid, ali jeste sto nije uhapsila ljude koji su optuzeni za najteza dela ratnih zlocina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 749
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Gecko 20070228

malkovitch , pa koliko god dosmanlije pokusavale da se uvuku u dupe E.U., ne vredi, oni ih preziru.
Kako drugacije objasniti da imamo najveci deficit upravo prema Rusiji i da se zbog ekonomskih privilegija ovde otvaraju hrvatske i slovenacke firme samo da bi lakse poslovale sa Rusijom, jer tamo tih olaksica nema.
Kakve bi tek privilegije imali kad bi se priblizili Rusiji i postali deo R.F., jer sta je za njih ova mala Srbija, da ne pricam o naoruzanju i ostalim vidovima pomoci + nas povoljan geografski polozaj.

gambino... bez ljutnje, ja rekoh da ovde svi vodite pomalo indolentne rasprave na koje navode partijski vojnici kao sto je ovaj rufus. srbija je okrenuta ka buducnosti gde nema mesta za takve, i gde  se svaki dan kad se nema argument za nesto vraca u proslost. ako je nechija istorija bogata to je barem nasha. nauchili smo davno ko ovoj zemlji zeli dobro a ko ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 18:39:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.