Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ruže su crvene, cure još crvenije  (Pročitano 571 puta)
02. Jun 2005, 09:53:52
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Ruže su crvene, cure još crvenije   

Sjedim s društvom u 'kafiću uzdravlje'. To vam je kafić u koji ne zovete prijatelje. Oni dođu sami od sebe. To je jednostavno tako. Samo sam ja, u svojim blagim tridesetima, prošla već nekolicinu takvih urbanih domaćinstava. Čim se malo s druženjem pretjera ili neki par, koji nesvjesno predstavlja bazu, prekine, onda se svi pomalo izblendaju s iskorištenog prostora, ali lijepa sjećanja ostaju   

Da se niste smijali ovom 'šarenilu', to je ionako scenska garderoba Smiley   

I tako ja sjedim u još vrlo aktualnom kafiću. Nakon nekih pet ili šest sati prilazi nam preslatka bakica, ona čija vrsta izumire polako ali sigurno. Posljednja Mohikanka crnih marama, čvrsto stegnutih oko vrata i kecelja vrlo, vrloooo sitnog uzorka. Zašto si nikad nisu dozvolile makar veći cvijetak na velikim i plodnim im grudima, ostaje mi enigma. Bez daljnjeg, ima i ime: nonica iliti kumica. Obožavam ih.

Uglavnom, nudi nam, kao Crvenkapica iz bijele košare, lijepe ruže. Nisu čak ni bezobrazno skupe kao u nekim cvjećarama. 20 kuna jedna ruža, otkuuud? Iz Švedske, došlo iz ruke u ruku, putovalo čitavom Europom pješke. Moj trnu, moj živote! Ova bakica nudi dvije za 10 kuna, prilagodila se ženskica uvjetima tržišta. A i nije samo to. Nisu ruže baš in. 'Urbana gerila' ima osjećaj seljaštva kad kupuje ružu djevojci. To je nametljiva i ljigava fora starih galebova iz Omiša. Zamislimo se malo.

Ljubazna bakica, ne ona nametljiva sorta, gura se među stolovima i hvata hladne i neugodne poglede muškaraca. Oni, kao opečeni prisutnošću cvijeća, vežu cipele ispod stola i drže dah dok se baka ne izgura s pozornice. Žene i djevojke, također u neugodi, jer si same ružu ipak ne smiju kupiti, glume emancipirane osobe. One koje u pola jedan u noći u biti žele pričati samo o objektivnim stvarima. Ne dao Bog minutu romantike.

Ima više zabluda:

a) mislit će da sam totalni debil
b) na to neću bacati pare
c) ne paše njoj ruža u ruci

Za a) frajere moram reći - može biti da se i dogodi debilnost momenta, ali ta debilnost proizlazi iz stvarno lijepog momenta. Taj moment davanja ruže djevojci, pa čak i okorjeloj pankerici, nakon par sekundi razvlači nježan osjećaj u grudima. A do grudi hoćete stići? Ili?

Kako znam? Vidjela sam puno osušenih ruža kod svih svojih prijateljica kojima je to, navoooodno, glupo. Glupo je njoj jer je vama glupo, pa ste si oboje glupi poslije.

Naravski, ovo govorim ljudima koji imaju simpatiju za stolom, mada je lijepo i frendicu razgaliti. Tko zna koliko će prijateljstvo trajati? Možda postane kvalitetno prijateljstvo, ha, ha.

Za b) frajere moram istaknuti - ako ruža ne košta previše, isplati se. Jedna ruža - 17 anegdota i tri vica. Možda manje novaca, ali vremenski faktor je također novac. Ili?

Za c) frajere: nisam još vidjela da se ruža bacila. Možda se pojela, jednom. To sam vidjela. A to je isto fora.

I sad, ak nećete, nećete. Okejjjj! A ako ona, stvarno, neće cvijetak, kupite ga njenoj frendici. Tek tad ćete vidjeti pogled koji ja od milja zovem 'sudar meteora'.

Dobro, raspričala se ja o toj simpatičnoj bakici, a znam da danas svakih 35 sekundi ulijeću za stol razni likovi socijale. I tako nam je odlučiti kome dati novac, kome dati srce i što mi tu radimo. Ispijamo svoje kave u apokalipsi prosjaka i sirotinje. Pa u zdravlje nam.

Vraćam se bakici. Razgovaramo malo s njom. Ona nam se požali. Začudo, ne na promet s ružama, nego na lopove. Lopovi joj skoro svakih desetak dana, u trku, istrgnu iz korpice novčanik. A u novčaniku, uz 17 kuna, ima svoju putovnicu. Koju je već nekoliko puta morala vaditi iznova. Otišla je ona, sirota, svaki put, prijaviti krađu u policiju. I sad, zamislite naše plavooke Clintove Eastvoode!!! Ponudili oni bakici, da svaki put kad krene u ophodnju ružama, ostavi putovnicu kod njih na stanici. Eto, tako se rješava kriminal u gradu. Policija služi kao garderoba iliti svlačionica za kumice s placa. Super slatko.

I na kraju pametna rečenica: 'Budi sretan što si živ jer ćeš dugo biti mrtav.'

Voli vas Ivanka!

P.S. Što se tiče ruža, ispričavam se, u romantičnoj sam fazi. Ne ponovilo se!

Ivanka MAZURKIJEVIĆ
srijeda, 01.06.2005.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.