Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 18:01:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vaginizam, šta je to?  (Pročitano 1719 puta)
10. Dec 2006, 12:00:36
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 6s
Vaginizam, šta je to?   

Većina ljudi bi volela da u vođenju ljubavi sve ide lepo i bez problema, ali, nažalost, nije uvek tako. Jedan od mogućih problema je vaginizam - problem nekada dovoljno jak da spreči uživanje u seksualnom odnosu, pa čak i da odnos u potpunosti onemogući.

Vaginizam je grč mišića koji se nalaze oko ulaza u vaginu. Taj grč je nesvestan i žena ne može da ga kontroliše. Spazam je toliko jak da je ulazak penisa veoma otežan, ako ne i onemogućen. Ukoliko se, uprkos grču, seksualni odnos nastavi, vrlo lako može doći do poderotina na ulazu u vaginu i sasvim sigurno do još jačeg grča.

Zbog čega dolazi do vaginizma? Vrlo često, zbog straha od seksualnog odnosa i od trudnoće. U osnovi ovog problema su uglavnom loše stvari iz prošlosti - silovanje, bolna defloracija, nekad je dovoljno i da je žena kao devojčica naučena da je seks nešto prljavo i da samo nemoralne žene to rade, žene koje nisu vredne ničije ljubavi, čak ni ljubavi svojih roditelja.

Kada se pojavljuje vaginizam? Nekada već od prvog odnosa, a nekada i nakon dugog niza godina - problem je, u suštini, psihološke prirode i njegovo pojavljivanje zavisiće od iskustava žene. Žene s ovim problemom u principu su fizički potpuno zdrave i ginekološki pregled ne otkriva nikakve probleme koje bi ova grana medicine mogla da reši.

Ovaj problem nije nemoguće rešiti, daleko od toga, ali rešavanje ume poprilično da potraje. Neophodna je ljubav i strpljivost partnera, mnogo nežnosti, pažnje i razumevanja, a često je neophodna i pomoć stručnjaka koji će otkriti šta je uzrokovalo problem i pokušati da pomogne ženi da prevaziđe svoje strahove. Ne treba se ustezati da se zbog problema ove vrste potraži pomoć stručnjaka; svakako da nije baš najprijatnije pričati o tome s nekim, ali je još gora varijanta da ženi bude onemogućen normalan seksualni odnos i sve uživanje koje on donosi - nekada i da do kraja života ostane sama jer se stidi svog problema.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Dugo nisam znala u cemu je moj problem i zasto ne mogu da imam sexualne odnose, nedavno sam cula rec vaginizam i shvatila da ja to imam. Imam 19 godina i jos uvek nisam spavala sa deckom-jer jednostavno ne mogu. Takodje sam svesna i otkud to, naime kad sam imala nepunih 16 godina imala sam dosta neprijatno iskustvo sa dosta starijim deckom i od tada slobodno mogu reci da mi se sex i gadi i da se plasim u isto vreme. Iako sam svesna toga to mi nimalo ne pomaze da prebrodim sve to,al mislim da cu ipak potraziti strucnu pomoc i da ako se obratim pravoj osobi da cu pobediti vaginizam.

[Edit by Oblachak: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 22. Dec 2006, 17:25:16 od Oblachak »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Нађи нормалног, нежног дечка и уз мало стрпљења доћи ће све на своје место. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Susretao sam se sa slicnim problemom... dvoje ljudi ako su normalni, mogu sve da rese zajedno bez 'strucne' pomoci Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Citat
Susretao sam se sa slicnim problemom

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Имао си вагинизам..... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Da , nikako da zatrudnim Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 18:01:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.