Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Georgijevski: Đinđić bio za trampu severnog Kosova i južne Srbije  (Pročitano 3558 puta)
03. Jul 2012, 08:58:37
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
LG Nexus 5
U autobiografskoj knjizi „To sam ja“ bivši makedonski premijer Ljupčo Georgijevski navodi da je ubijeni srpski premijer bio za trampu teritorija sa Albancima, ali da se plašio “usijanih glava” u Srbiji.

Ljupčo Georgijevski

SKOPLJE
SA Zoranom Đinđićem smo imali vrlo dobre odnose i s njim sam razgovarao o toj ideji da ni mi ni Srbi ne možemo izaći na kraj sa Kosovom i Albancima, navodi u autobiografskoj knjizi „To sam ja“ bivši makedonski premijer i prvi lider sada vladajuće VMRO-DPMNE, Ljupčo Georgijevski. On ističe da je Đinđić bio saglasan sa idejom o razmeni teritorija sa Albanijom i delovima Kosova.

- On se složio, i ja sam mu tada ukazao na tu ideju o zameni teritorija i stanovništva smatrajući da je to u interesu Makedonije - precizira Georgijevski da je to vreme pre 1999, ulaska NATO na teritoriju južne srpske pokrajine i kasnije ratne makedonsko-albanske krize u Makedoniji 2001.

Georgijevski otkriva da je Đinđiću predložio da se pomenuta razmena izvede „zajedničkim zamenama Srbije i Makedonije vizavi Albanaca“. Objašnjava da to nije podrazumevalo podelu Makedonije - „već trampu“.

- Namera je bila da napravimo trampu teritorije sa Albanijom, a oni takođe da učine nešto slično sa Kosovom. Ja sam govorio o Maloj Prespi i Zapadnoj Makedoniji, a on da to da učini sa severnim Kosovom i Južnom Srbijom - zapisao je Georgijevski.

On ocenjuje da je Đinđić „bio raspoložen za tu ideju, mislim i da mu se dopadala“. Potvrđujući taj utisak, u tekstu sećanja, on je naveo reagovanje bivšeg srpskog premijera: „... Što se mene tiče, ja ću još sutra, ako je potrebno, staviti zid, ima mnogo ovde usijanih glava u Srbiji...“ međutim, priznaje Georgijevski, „nismo uspeli tu ideju da sprovedemo do kraja“.

O Đinđiću on u knjizi kaže da „nijednog političara ne možete idealizovati, on je bio realan političar, napravio je promene u Srbiji, napravio osnovnu tranziciju, nasledio velike probleme sa svim tim udbaško-mafijaškim strukturama i na kraju bio njihova žrtva“.

U delu knjige o zvaničnim dozvolama vlasti u Skoplju 1999. za NATO agresiju na tadašnju SRJ, Ljupčo Georgijevski navodi da je praktično učinjeno „više nego što je zahtevano“.

- Tu su bile dve faze. Prva faza je bila - zahtev za dozvolu preleta aviona. Mi smo, mogu reći, zajedno sa (Kirom) Gligorovom, koji je bio predsednik, tu dozvolu dali odmah. Saveznici NATO, recimo Grčka, ili Bugarska, Rumunija, sporili su te prelete. Niko od njih nije to želeo, međutim, mi smo jednostavno bili na putu i morali smo da im to damo.

- Drugi zahtev je bio kada su me pozvali u Belu kuću, možda 30-ak dana pre kapitulacije Miloševića, kada je Olbrajtova direktno zatražila od mene dozvolu za napad kopnenih snaga sa naše teritorije. Oni su već bili pripremili plan za ulazak kopnenih snaga. Albanija nije bila reljefno strateški dobra i najpovoljnija je bila Makedonija. Moram da kažem da smo mi tu saglasnost dali, iako nikada nije stupila na snagu - otkriva Ljupčo Georgijevski.

KARIKATURA ISTORIJE
ON tvrdi da su falsifikati makedonske istorije vrlo ozbiljni i veliki. „Žao mi je što je makedonska istorija ostala poslednja komunistička istorija u Evropi. Žao mi je što se na falsifikovanu komunističku istoriju nadogradila karikaturalna istorija sa antičkom Makedonijom, jer očigledno, jedna laž izaziva drugu“.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 33-10
Izdajnici na sve strane!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Nemoj tako, to je bilo zamišljeno kao demokratsko rešenje bez prolivanja krvi  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 33-10
da posebno kopnena agresija NATo fasHista na Jugoslaviju!!! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Samsung 111111
Djindjic je bio karikatura politicara koja ce umreti i definitvno sa propascu DS.
Taj mafijas je popio metak od drugih mafijasa..a oni mu dele trgove po Srbiji i smiljaju praznike..koje niko osim ds ne ferma dva posto.
Inace nista me ne cudi,sta je on teo.Bas se pitam kako zivi Ruzica Djindjic..dal isto bedno kao i ostatak naroda.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 33-10
mene Djindjic ne cudi, za njega je jos Slobodan rekao da je NATO pesadija,  a njega velicaju i  oni otporaski narkomani i lDp ovce. vec me cudi kako ovi smradovi vlastodrsci tadasnji makedonski mogu biti toliki izdajnici, a makedonski narod tada protestvovao najvise protiv agresije Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Qtek 小米
Citat
KARIKATURA ISTORIJE
ON tvrdi da su falsifikati makedonske istorije vrlo ozbiljni i veliki. „Žao mi je što je makedonska istorija ostala poslednja komunistička istorija u Evropi. Žao mi je što se na falsifikovanu komunističku istoriju nadogradila karikaturalna istorija sa antičkom Makedonijom, jer očigledno, jedna laž izaziva drugu“.
Ma какав Ђинђић и поделе, ово је далеко већа медијска бомба ... замисли један БЈРМакедонац рекао истину која се спомиње само у Србији, да су измишљена нација.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Citat
замисли један БЈРМакедонац рекао истину која се спомиње само у Србији, да су измишљена нација.
Ко ће да му купи књигу у БЈР Македонији? Половина бјрмакедонаца говори страним језицима. Шиптарским на првом месту. Београд и Реп.Србија су веће тржиште, на коме успевају толики списатељи и -це. Још кад се овоме дода похвала ђинђићу ''хтео да подели Косово'', има да буде ред у Кнезу (само да добију књижару).
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 13
Zastava Петроварадин
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.47
Kamo lepe sreće da je Đinđić još tada završio priču oko Kosova, danas bismo se bavili realnim problemima, a ovako nam i dalje mitovi kroje svakodnevnicu.  Kao da Kosovo mažemo na hleb, a ne margarin.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Apple 15
Ah, Makedonac... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.133 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.