Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bele Vode: Dvoje mališana spaseni iz požara  (Pročitano 891 puta)
10. Dec 2004, 11:36:16
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Dvoje mališana spaseni iz požara
Savu (5) i Lazu (3) iz vatrene stihije spasli policajci i vatrogasci. Sa teškim oštećenjem pluća zbog gareži mališani prebačeni u Urgentni centar

BEOGRAD - Petogodišnji Sava i trogodišnji Laza Ejupović umalo nisu stradali u požaru koji je juče oko 14 sati, dok su bili sami, izbio u njihovom stanu u Ulici Zdravka Jovanovića 39, u naselju Bele vode. Međutim, čađ im je teško oštetila pluća i oni su odmah prebačeni u Urgentni centar.

Požar je, kako saznajemo, izazvao spoj u jednoj od soba u njihovom stanu u kojoj je bio smešten servis za kamere. Vatra se brzo širila i zahvatila ceo stan, a dvoje mališana od dima koji je sve više kuljao nisu mogli da izađu iz njega. Srećom, gusti oblaci dima alarmirali su patrolu OUP-a Čukarica koja je patrolirala naseljem. Ubrzo je stigla i vatrogasna služba i mališane izvukla iz požara.

Prvi u pomoć Savi i Jovanu je pritrčao njihov komšija Jovan Petrović. Jovan se brijao u kupatilu kada je iznenada čuo vrisku dece. Odmah je istrčao i video da se dim širi iz stana Ejupovića. Izašao je napolje, razbio prozor i pokušao da uđe, ali ga je gust dim sprečio u tome. Kako su nam rekle komšije, vriska dece ubrzo je prestala, kako se kasnije ispostavilo, jer su izgubila svest od prevelike količine dima.

Policajac Nenad Milović koji je sa kolegom bio u patroli već je stigao do zgrade i kroz prozor lampom osvetlio unutrašnjost prostorije, ali nije video decu. Kako nam je sam Milović ispričao, potom su otrčali do ulaznih vrata i razvalili ih.

- Uzeli smo krpe, pokvasili ih vodom i njima razvalili vrata. Ipak, od jakog dima i vatre nismo uspeli da utrčimo unutra. Tada je pored nas proleteo jedan vatrogasac, pronašao jedno dete u hodniku i dodao ga meni, a on se vratio unutra po drugo, koje je pronašao u kupatilu - ispričao nam je policajac Milović.

Mališani su bili potpuno crni od čađi kada su ih izneli. Međutim, drama se nije tu završila pošto dete koje je bilo u Milovićem naručju nije davalo znake života.

- Spustio sam ga na prvi automobil i dao mu veštačko disanje kako bi ga oživeo. Ubrzo je počelo da daje znake života i predao sam ga Hitnoj pomoći koja je već bila stigla, a oni su ga potom priključili na aparate - kazao je Milović i dodao da želi da pohvali komšiju Jovanovića i vatrogasca koji je pokazao izuzetnu hrabrost. O svom podvigu kratko je rekao: "Čast je biti policajac".

Mališani u stanu žive sa roditeljima Goranom i Slađom. Goran je radnik "Sokoštarka" i dolazi kući oko pola tri, dok Slađa radi u drugoj smeni i na posao odlazi oko pola jedan. Tih dva sata razlike deca su već dve-tri nedelje ostajala sama. Servis u njihovom stanu, u kome je, prema pretpostavkama, izbio požar, drži Goranov brat.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Trogodišnjak umro,
stariji brat kritično

BEOGRAD - Trogodišnji Laza Ejupović preminuo je juče po prijemu u Urgentni centar usled teških opekotina zadobijenih u požaru u naselju Bele vode. Njegov brat Sava Ejupović (5) nalazi se u kritičnom stanju i lekari su se juče borili za njegov život.

Ispred zgrade u Ulici Zdravka Jovanovića 39, gde je vatrena stihija progutala stan porodice Ejupović, ostao je stravičan prizor. Stakla na prozorima su polupana, dok su stvari potpuno ugljenisane. Mališani su nekoliko minuta proveli u stanu punom dima. Njihova vriska i zapomaganje prestalo je ubrzo po izbijanju požara jer su se onesvestili usledi udisanja ugljen-monoksida. Komšija Jovan Petrović, koji je prvi stigao u pomoć kada je čuo vrisku dece, kaže da je mali Sava sve vreme panično lupao po vratima, pokušavajući da ih otvori.

- Mislim da nije imao ključ. Sigurno bi znao da otvori vrata da je ključ bio u bravi. Požar je najverovatnije buknuo u dečjoj sobi. Mali Sava golim rukama je pokušao da ugasi vatru. Kada su ga izneli, video sam da mu je ruka izgorela - kaže Petrović. Mališani su nekoliko nedelja unazad ostajali sami u stanu jer je majka oko 12.30 odlazila u drugu smenu, dok se otac, koji radi u "Soko Štarku", vraća s posla u 14.30 sati.
M. D. R.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3051
Borba za Savin život
J. BEZBRADICA - M. MRĐEN  10.12.2004, 18:23:14

ČETVOROGODIŠNJI Lazar Ejupović preminuo je sinoć oko 1 čas posle ponoći u Urgentnom centru, gde je u besvesnom stanju dovezen zajedno sa bratom Savom (5), posle požara koji je izbio u njihovom stanu u ulici Zdravka Jovanovića 39 u Žarkovu. Borba za Lazarev i Savin život počela je prekjuče nešto posle 14 časova, kada su im lekari uspostavili rad srca i priključili ih na aparate za veštačko disanje. Za Lazara, nažalost, nije bilo spasa, dok se njegov stariji brat Sava još bori za život.  Smile  Smile  Smile  Smile
Šta je prouzrokovalo požar u domu Ejupovića i dalje je nepoznato, kao i razlog zašto su deca ostavljena sama u stanu. NJihovi roditelji Slađana i Goran, zaposleni u "Soko štarku", nisu bili u stanju da daju bilo kakve izjave. Zatekli smo ih u Urgentnom centru pod dejstvom jakih lekova za smirenje.
- O, Bože... zašto da mi uzmu decu. Uzeše mi decu - besomučno je ponavljala majka Slađana.
Po rečima rodbine i prijatelja, Slađana i Goran bili su brižni roditelji. Oboje su mnogo radili, a mališani su
išli u obdanište "Bele vode". Tog kobnog dana, bili su bolešljivi, pa su roditelji, koji su radili u različitim smenama, odlučili da ih ostave kod kuće.
Policajci odseka za veštačnjenje i odseka za rešavanje uzroka požara su nastavili uviđaj koji je u četvrtak prekinut zbog loše vidljivosti. Kako nezvanično saznajemo, požar je izbio u Lazarevoj i Savinoj sobi, najverovatnije zbog "dečje igre". Vatra je prvo zahvatila krevet, a ubrzo se proširila po čitavom stanu.
Komšije iz susednog stana prvo su čule lupanje, a kada su izašle u hodnik zgrade videle su da dim dolazi iz stana Ejupovića. Posle pokušaja da uđu u stan, koji je uveliko goreo, pozvali su policiju i vatrogasce. Oni su u gustom dimu jedva pronašli beživotna dečija tela.
- Pokušala sam da razvalim ulazna vrata, ali nisam uspela zbog "ha brave". Za to vreme, komšija je kamenicama polupao sve prozore kako bi dim što pre izašao iz stana - ispričala nam je komšinica čiji se stan nalazi sprat iznad. - Bilo je užasno čuti dečju vrisku, dim je bio na sve strane, a mi smo bili bespomoćni.
Komšije i prolaznici su s nevericom posmatrali stravičan prizor i ono što je ostalo od stana. Više od polovine u potpunosti je izgorelo. Kroz čađave prostorije nazirale su se dečje cipelice i igračke, delovi nameštaja i odeće. Mališani iz kraja veruju da će se njihovi drugari uskoro vratiti kući, jer im stariji nisu saopštili tužne vesti. NJihovi roditelji se mole za Savu, dok Lazara tiho oplakuju.

VATROGASCI
PO rečima Milana Jovanovića, komandanta vatrogasne brigade, njihove ekipe su došle šest minuta pošto je usledio poziv. U gašenju plamena učestvovalo je sedam vozila i 23 vatrogasca. U saradnji sa policijskom ekipom uspeli su da obiju ulazna vrata i izvuku mališane iz stana. Jednog su zatekli u kupatilu, a drugog u kuhinji. Obojica su bila u besvesnom stanju.

OTROVANI UGLJEN-MONOKSIDOM
OD lekara na Odeljenju za intenzivnu negu uspeli smo da saznamo da je uzrok smrti mlađeg Lazara trovanje ugljen-monoksidom. O stanju preživelog Save Ejupovića, lekari nisu želeli da govore, jer je njegov život i dalje u opasnosti.

PUNI ŽIVOTA
MALI, slatki i nestašni. Tako su rođaci Ejupovića opisali pokojnog Lazara i njegovog brata Savu.
- Ponekad sam ih čuvao - rekao nam je njihov trinaestogodišnji rođak Dejan, koji je dosta vremena provodio sa njima. - Bili su nestašni klinci, kao i druga deca. Voleli su da igraju igrice na kompjuteru...
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
ovakve stvari ce se dogadjati sve dok je roditeljima od dece vazniji stan i materijalne dragocenosti u njemu.. djubrad..  :shakefist:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 315
Urmlo je i drugo dete... Tuga majke mi... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.