IN < - G tacka -- Kako je naci? - >LO
<< < (2/6) > >> :: Odgovori!
Autor: valiantzs :
Kovanica G tačka razvila se prije svega zahvaljujući pojednostavljenim prikazima mas medija koji su uz to i pogrešno protumačili samu lokaciju na kojoj se nalazi G tačka. Iako se oblast nazvana G tačka uglavnom povezuje sa ženskim organizmom, kod muškaraca prostata igra značajnu ulogu u seksualnim stimulacijama i na neki način predstavlja ekvivalent ovoj izuzetno osjetljivoj oblasti na erotske draži. Zato neki autori smatraju da G tačka predstavalja svojevrstan atavizam iz rane faze razvoja homo erektusa u homo erektusa, što je razlog zašto se ova oblast sreće samo kod nekih žena.
Savremene definicije potvrdile su da je G tačka veličine kovanice od 10 pfeninga užlijebljena iza stidne kosti i oko mokraćnog kanala, odnosno ispod površine vagine na vaginalnom zidu. Sama lokacija G tačke može značajno varirati od osobe do osobe, mada se smatra da je najlakše otkriti 5-7 cm od ulaza u vaginu. Isto tako, treba imati u vidu da su neke žene osjetljivije na stimulaciju gornjeg dijela vaginalnog zida ili neke druge oblasti međunožja od ovog dijela tijela. Nerijetko se tokom snošaja u ljubavnoj igri dešava da žena osjeća nezadrživu potrebu za mokrenjem, što se objašnjava direktnim nadraživanjem penisom dijelova oko mokraćnog kanala, ali nakon pražnjenja bešike osjećaju izuzetno erotsko zadovoljstvo tokom stimulacije ovog dijela vagine. Neke žene preferiraju nastavak penetracije do polučivanja orgazma, a zabilježeni su i slučajevi jakih orgazmičkih kontrakcija tokom mokrenja. Zato drage dame, ne uzbuđujte se pretjerano oko ovoga. Ako se dešava u navedenim okolnostima, radi se o sasvim prirodnoj reakciji koja uz to može biti ispunjena izuzetnim užitkom. Ipak, ako se radi o učestalim reakcijama ovog tipa, savjetujemo vam da se obratite ginekologu koji će vam sigurno dati preciznije savjete. No, vratimo se mi našoj temi.
Kao što smo rekli Grafenbergova oblast je izuzetno osjetljiva ali mnoge žene ne znaju kako da je pronađu. Slično klitorisu G tačka tokom erotske igre natekne zbog priliva krvi i tada je mnogo lakše otkriti. Pošto je smještena 5-7 cm od ulaza u vaginu prilično je nedostupna, a većina žena nema tako dugačke prste da bi mogle same eksperimentisati. Ipak, ako želite možete probati napipati ovu oblast tako što ćete postaviti dlan prema dole na stidnu kost i staviti dva prsta u unutrašnjost vagine. Ako osjetite drugačiju reakciju organizma u poređenju sa poznatim seksualnim uzbuđenjem, možda ste na pravoj adresi. Za sve one koji nisu raspoloženi za ovakvu vrstu autoerotisanja, preostaje nekoliko drugih opcija. Istražiti G tačku možete umetanjem odgovarajućeg sigurnog i što je veoma bitno, čistog predmeta u vaginu kako biste saznali nešto više o ovom dijelu vagine. Međutim, najveći dio žena koje žele da otkriju nešto više o sebi, najradije će to uraditi sa pouzdanim partnerom, stimulacijom penisom.  žene uglavnom doživljavaju orgazam stimulacijom klitorisa (penisom, oralno ili manuelno) ili zidova vagine tokom penetracije, a samo osobe izvježbane da prepoznaju G oblast postižu bez problema ovu vrstu orgazma.

Ova tehnika je najefektnija kada se radi kroz siguran i produžen pritisak, time što će partner penis zadržati izvjesno vrijeme unutra kako bi parnerka otkrila šta joj najviše odgovara. Obična penetracija od brzih i kratkih ulazaka i izlazaka penisa nije najbolji način za eksperimentisanje oko G tačke jer je potrebno ostvariti intenzivan i prilično precizan pritisak. Postepenim povećavanjem pritiska moći ćete identifikovati potreban intenzitet pokreta i pritiska koji neće pričinjavati bol partnerki. Neke žene mogu doživjeti orgazam samo tokom pomenutog pritiska, druge će se jako uzbuditi, dok treće trebaju kombinovanje pritiska i pokreta da bi doživjele orgazam. Za ispitivanje ovih dijelova tijela najbolje je izabrati prodiranje otpozadi ili žena odozgo na muškarcu (varijacije negres, pompoar itd.) jer se ostvaruje direktan kontakt sa G zonom, pri čemu žena može kontrolisati prodiranje penisa u vaginu. Posebno je zanimljiv položaj otpozadi jer penis prilikom penetracije uzima oblik bumeranga (otkriveno prije dvije godine) i srednjim dijelom direktno stimuliše G oblast.
Od prvih zapisa o G tački istraživači seksualnosti su podijelili orgazam kod žena u dvije skupine. Jedan je tzv. klitoralni orgazam kojeg žena polučuje nakon stimulacije klitorisa i koji rezultira kontrakcijom PC mišića (isti mišić reguliše kontrakcije otvora mokraćnog kanala), dok u drugu skupinu orgazama spada uretralni orgazam nakon stimulacije G tačke. Posebno skrećemo pažnju da žene uglavnom doživljavaju orgazam stimulacijom klitorisa (penisom, oralno ili manuelno) ili zidova vagine tokom penetracije, a samo osobe izvježbane da prepoznaju G oblast postižu bez problema ovu vrstu orgazma. Zato ne morate pretjerano razmišljati o tome da li ste doživjeli ovu ili onu vrstu orgazma, sve dok ste u stanju da ga doživite.
Samo od vaše spremnosti da istražujete sebe ili pak partnerku u odnosu, zavisi da li ćete otkriti famoznu G tačku i uživati u drugačijoj vrsti stimulacije od one na koju ste navikli. Ali nemojte se obeshrabriti ako spoznate da stimulacija provikane tačke ultimativnih zadovoljstava baš vama ne pričinjava nikakav poseban užitak ili da vam je čak neugodna ova vrsta dodira. U pitanju su prosto osobenosti vaše konstitucije i različito intimno poimanje date vrste stimulacije. To nikako ne treba da vas obeshrabri. Upravo suprotno. Jednostavno novu spoznaju odložite na sporednu pregradu vaših otkrića i nastavite tražiti posebne detalje koje će vas iskreno usrećiti i u kojima ćete potpunije uživati. Možda je komad grnčarije s početka ovog pisanija nedovoljna nagrada za vaš uložen trud, ali ako nastavite prstima ili usnama čistiti neistražene dijelove vašeg partnera ili partnerke, možda pronađete blago.
:? a
Autor: nemcha :
Bogami, dobro si se informisao.

Jos kad bi se javila i neka cura :D :D
One su ipak najkompetentnije za ovo.
Autor: mlaaden :
evo jedan clip iz jednog filma..poucno :-)

http://www.megaupload.com/?d=JY0Q9P8M

Autor: nemcha :
Mogo si i ovde da postavis klip ako nije veliki.
Mene eto nesto zajebava megaupload. :cry: :cry:
Autor: mlaaden :
 :frown: nisam se setio ranije ...
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana
<< Prethodna strana