Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 18:29:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Filozofija - pmoc  (Pročitano 2163 puta)
21. Feb 2010, 17:31:54
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zamolio bih nekog ko je u mogucnosti i ko moze da odvoji malo vremena, a pri tome je kompetentan da mi pomogne oko jedne stvari.   Naime dobio sam za domaci iz filozofije da razmisljam na temu "Zasto uceni (obrazovani) ljudi ne citaju filozofe" pa posto sam ja "prirodni talenat" za filozofiju i njoj slicne nauke, ja zaista nemam veze o cemu bih mogao da govorim, a mislim i sama tema mi je malo cudna, hocu da kazem: ko je to dokazao da uceni ljudi ne citaju filozofe? Kako bilo, ukoliko se ne pojavim sa smisljenim "govorom" smesi mi se.  .  .  :oops: Tako da bih bio vrlo zahvalan svakom ko bi mi napisao neki sastav na zadatu temu ili bar dao neke smernice o cemu bih ja tu u stvari trebalo da govorim.  .  .  Unapred zahvalan!  :help:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Sony xperia
Tesko da ce ti neko pisati sastav. Podji od suprotnosti :
Citat
"Zasto uceni (obrazovani) ljudi ne citaju filozofe"
"Zasto uceni ljudi citaju filozofe"
Iskoristi princip suprotnosti, ili ogledala da pokazes neadekvatnost ili adekvatnost necega. Onda se mozes upustiti u "filozofiranje" sta bi bilo kada bi bilo i ako bi bilo, za razlicite struke ponaosob. A koristeci i pozvajuci se na logicke argumentacije:
http://forum.burek.com/zakoni-i-pogreske-u-logickoj-argumentaciji-t41060.html
koristeci zakone i pogreske u izvodjenju zakljucaka.

« Poslednja izmena: 21. Feb 2010, 17:43:41 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

al sam COOL

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 872
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Mitsubishi 111
mozda je stvar o uverenosti u svoje misljenje i shvatanja kako je njihov rad najbolji a ostali klasu ispod pa ga iz tog razloga ne citaju probaj to ubaciti
IP sačuvana
social share
cappi de tutti cappi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Možda bi ovo bio način da odgovoriš na temu. Ako je neko stručnjak za medicinu i radi u struci, on je ceo život morao da uči medicinske nauke i jednostavno nikada nije imao dovoljno slobodnog vremena da pročita veći broj knjiga iz klasične filozofije. a medicina napreduje i mora uvek da uči šta je novo u struci.

Slična je stvar i sa ostalim fakultetskim profesijama, dok si student ganjaš ispite, posle posao u struci i dopunsko učenje noviteta.

Ja sam se dok sam bio student zezao sa drugarima "studiranje ometa čoveka da se obrazuje"" što je na neki način tačno, struka proguta čoveku slobodno vreme. Ima li student elektrotehnike uošte vremena od ispita da pročita bilo šta van struke.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

al sam COOL

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 872
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Mitsubishi 111
tacno da cak se i jezik stalno menja mada mislim da je on mislio da ljudi iste struke ne citaju ljude iste struke kako sam ja skonto
IP sačuvana
social share
cappi de tutti cappi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Upravo je problem što ljudi čitaju uglavnom ono iz svoje struke.

Dva su glavna razloga zašto se ne čitaju filozofi:
1. Nedostatak vremena. Obrazovanje i ako usko veoma je obimno i oduzima dosta vremena. Zbog ubrzanog razvoja svih nauka, stručnjak treba puno vremena posvetiti usavršavanju i praćenju novih dostignuća i trendova iz svoje oblasti. Svo vreme on mora da radi, da se stara o porodici, zadovoljava ostale potrebe. Ostaje mu malo vremena da se bavi nečim drugim.

2. Nedostatak interesovanja. I ovo je povezano sa sistemom obrazovanja. Kroz školovanje su nam nametnute određene istine, dati odgovori na gotovo sva pitanja, te ne osećano potrebu za dubljim traganjem. Takođe danas su ljudi više pragmatični, stavljaju naglasak na praktične okolnosti i ciljeve, istovremeno izražavaju sumnju u apstraktne ideje.

1 i 2 su povezani i iz njihove kombinacije proizilazi ta nezainteresovanost.

« Poslednja izmena: 21. Feb 2010, 19:59:14 od Makros_Crni »
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Nokia 
ха,ха...ајде да се играмо
Философија потиче од речи "софија" (σοφία),што значи мудрост! Што је неко образован,не значи и да је мудар!У науци има врло мало мудрости,а много више рада!За параво схватање Достојевског,Платона,Канта,Ничеа,Шпнглера,Шекспира,Св.Аве Јустина потребна је и духовна зрелост,духовно сазревање које можеш приказати као Божије провиђењ,тј. Божију дарованост! А даровани нису сви,нити у истој мери!
Ствар се отгла још у јелади!Платонова Академија је прилама ретке,да би се Истина сачувал од кварења,да Мудрост не буде доступна свима.На жалост већ са Аристотелом школе су постале доступне за плебс,безкритеријума и безмере.Шта тек рећи када су најбогатији (рокфелери,ротшилди,баруси,березовски,абрамовичи,мишковићи,оназиси...),а чију богатство је без изузетка настало на неморалу,на злочину и на криминалу почели слати своју децу,да се употнају са тајнама '''истине,лепоте и правде''!
Шта ће свесту донети атомска бомба,клонирање,ГМ храна,формирање наднационалне цркве,језика,и владе...хидроелекртране на Ибру,фабрике за обраду олова у Инђији....па ништа више него Тесла А и Б,жЧернобил,Хирошима...
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mogli bi da se postavi recimo kontra pitanje: Koliko oni koji su pročitali puno filozofskih knjiga (na ćemu im treba čestitati!) posvećuju pažnje elektrotehnici ili gradjevini, pa da prošire svoje vidike znanjem kako funkcioniše usisvač ili kako je zamešan malter na zidovima njihovog stana. Zar im nije intelektualni izazov da tako nešto znaju.

Opet se vraćamo na osnovno. Današnji fond nauke i umetnosti je ogroman, a dan ima 24 časa. Ako neko ima posao, porodicu i prijatelje, koliko mu ostaje za čitanje bilo čega, dnevnih novina ili filozofije.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

al sam COOL

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 872
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Mitsubishi 111
5 minuta Smile ali nije fora samo u vremenu nego i u nehtenju da se tako izrazim
« Poslednja izmena: 22. Feb 2010, 17:47:13 od stojan111 »
IP sačuvana
social share
cappi de tutti cappi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
5 minuta  ali nije fora samo u vremenu nego i u nehtenju da se tako izrazim
Nema probleme, forum i jeste za to, mislim za ljude dobre volje koji zele da pomognu drugima, a oni drugi ne znam sta uoupste i traze ovde, nek idu da gledaju neki film ili da igraju igrice...
I da ne zaboravim da se zahvalim svima koji su se potrudili oko ovog mog problema, u svakom slucaju svaki savet ce dobro doci, posto ja, kao sto sam vec napomenuo, nemam ni malo dara za takve stvari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 18:29:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.