Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 03:41:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Manglehorn (2014)  (Pročitano 1329 puta)
17. Maj 2015, 21:33:34
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 38.0
          Manglehorn (2014)     

>> IMDb <<

Opis Filma:
Manglhorn je ekscentrični Teksašanin, kafanski filozof, koji dane provodi brinući o svojoj mački i lamentirajući nad sudbinom koja je učinila da ga pre mnogo godina ostavi voljena žena. Od tada se nije oporavio. Ali, stvari počinju da se menjaju kada u njegov život uđe nova prijateljica, i Manglhorn ponovo počinje da oseća strast za životom...

Žanr :  Drama 

Režiser: David Gordon Green

Glavne uloge:  Al Pacino, Holly Hunter, Chris Messina

Izvor teksta

filmovanje

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0

Gledače se ovih dana, pojavio se prevod Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
  Odgledao sam film u kom fantastični A.Paćino nastavlja dalje sa ulogama koje priliče njegovim godinama. Vremena u kojima je bio mafiozo, pandur ili nešto sasvim treće su prošla, ostale su mu samo uloge starih, usamljenih i zadrtih ljudi koji su u nekom svom ratu sa okolinom i porodicom od koje su odvojeni. Prethodni filmovi Spektor ili D.Kolins su dobar primer za to. Dobra vest je da Manglehorn uopšte ne liči na pomenuti film. Paćino je zahvaljujući svom talentu i reputaciji koja mu dozvoljava da bira i igra ovakve likove u ovom filmu stvorio potpuno novi lik. Njemu je bilo dovoljno da se uz par naočara malo pogrbi,i da postane drugi čovek, odnosno starac Manglehorn koji je ipak manje više tipski lik koji je ponekad namćor.
   Manglehorn je bravar koji je zaključao svoje emocije i koji krije jednu tugu i jednu muku.koja se zove Klara koja ga je ostavila  pre mnogo godina. Sina retko viđa i malo sa njim razgovara dok sa bivšom ženom nema nikakve veze. Dobro se slaže samo sa svojom mačkom i unukom koju obožava. Dobar je i sa nepoznatim ljudima koje sreće uz put (scena sa klovnom je nezaboravna) i taj odnos je obostran. Jedna od njih je H.Hanter kojoj je simpatičan i koja može da ga izvuče iz čamotinje koja se graniči sa osobenjaštvom.

Sve u svemu ovo je film koji vredi pogledati jer je u njemu Paćino pokazao šta zna i ume. Skoro ni iz čega je stvorio višeslojni lik usamljenog i ranjivog čoveka koji svojim tihim glasom komunicira sa ljudima koji ga okružuju ali i sa gledaocem koji ga sluša kao naratora koji svojim polušapatom objašnjava i stvara slike događaja.

Možda će nekom ovaj film biti nezanimljiv i dosadan ali ja u svakom slučaju nisam od tih. Sve u svemu preporuka.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 03:41:11
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Manglehorn

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.