Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Figaro: Zapad aplaudirao kad je Srbiji oteto Kosovo, sada urla zbog Krima  (Pročitano 8134 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Sergio, loš odabir reči s moje strane. Žurio sam pa sam nabacao reči. Ne mislim da iko izigrava stručnjaka.  Smile  Leclerc je skup i težak za održavanje i eksploatisanje. Uzeo sam ga kao primer tipičnog Fr oružja koje na papiru deluje dobro,ali u realnosti je ništa posebno. Naravno,daleko od toga da Francuzi ne znaju ništa. Ali neke stvari prosto ne umeju.

Orfe, sve što si naveo stoji, ali mora da se uzme u obzir da je na početku rata FR ipak bila jedna od moćnijih zemalja i imala čuvenu Mažino liniju,u koju je uložila mnogo,i koja je predstavljala jednu ozbiljnu prepreku za to doba... da bi se desilo šta? Nemci pomerili liniju napada za par km, ušli preko Belgije i ode sve u tri lepe. Mislim da je jasno o kolikom se propustu tu radi. A tu je i pitanje nedostatka morala. Britišeri ih prozivaju da su kukavice jer je sam Čerčil morao da ide tamo da ih bodri da brane svoju zemlju. A tu je i ona čuvena anegdota da su Nemci izgubili više ljudi dok su pokušavali da osvoje Pavlovljevu kuću u Staljingradu nego dok su osvajali Pariz, u koji su bukvalno umarširali.

Što se nas tiče, mi tada nismo imali ni moć i uticaj kao Francuska, ni Mažino liniju, ni populaciju kao ona. I bili smo potpuno sami, opkoljeni gladnim džukelama koje čekaju da nas pocepaju. Tako da ni ne čudi što smo pali 5 puta brže nego oni.

A što se tenkova tiče... Francuzi prave tenkove,i to u kontinuitetu, još od Prvog rata. Jugoslavija, s druge strane, je prvi put napravila serijski tenk tek 1984. godine,i tada pokazala celom svetu da je sposobna ne samo da prati tadašnji prosek, nego da ode i korak napred, jer je M-84 bio bolji od njegove generacije T-72ki. Tako da ono...
« Poslednja izmena: 24. Apr 2014, 17:02:10 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Јбт Smile
Друг Орф пореди покојну Србију са пар милиона житеља и Француску са више десетина милиона становника Smile

И да...друга ствар на коју помислим кад се спомене Француска је "Марк Дорсел". Ту им нема равних Smile
Upravu si, vrlo je glupo porediti takve stvari. Ja sam samo hteo da ostanemo dosledan pa da uporedim.

Mi sebe smatramo najhrabrijim, najpametnijim a za Francuze mislimo sve najgore. A ti isti Francuzi su pre samo 200 godina drzali skoro celu Evropu Smile

@hkj, sve se slazem sa tobom. Mazino linija je velika propast i zbog nje su izgubili rat. Isto kao sto su i Rusi umalo izgubili rat. To se zove nepripremljenost Smile Francuzi sigurno nisu fanaticni kao Sloveni ali sigurno nisu mnogo razliciti od Nemaca, Italijana, Spanaca ili bilo kojih drugih zapadnih Evropljana Smile

PS: Da smo mi imali nekog osvajaca koji je bio 30% Napoleona ne bi mogao da zivis od velicanja hrabre srpske nacije. Zar ne? Smile
« Poslednja izmena: 24. Apr 2014, 17:24:56 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Brate,jel znaš ti da je ovo jedna od onih tema gde svi nesvesno zamenimo uloge?  Smile  Smile Evo sad se setih - pre par meseci je bila još neka tema o Francuskoj i sećam se da sam ja tad bio jedini da sam je branio!  Smile  Kako onda dođemo u ovakve pozicije?!  Smile  Smile  Smile

Ajde zato malo da uskladimo tvrdnje i stavove,i kažemo ovako, moj stav je :
Francuzi imaju svoje kvalitete, ja to ne sporim. Samo što ja ne mislim da je moderno ratovanje među njima. Naravno, to ne znači da su propala zemlja, nego znači kao što rekoh, da ih ne vidim kao neke jake i proslavljene moderne ratnike u odnosu na moć i bogatstvo kojim raspolažu. Al naravno, moj stav nije tvrdnja ili božja zapovest,nego samo moj stav.

I što se istog stava ali o Srbiji tiče, to je druga, posebna tema. Al mogu odmah da ti kažem da nikad, čak ni ranije, nisam bio od onih što misle da smo mi najbolji na svetu i slično. Nego sam se uvek držao objektivnosti kolko sam mogao.
« Poslednja izmena: 24. Apr 2014, 17:46:38 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
Citat
Orfe, sve što si naveo stoji, ali mora da se uzme u obzir da je na početku rata FR ipak bila jedna od moćnijih zemalja i imala čuvenu Mažino liniju,u koju je uložila mnogo,i koja je predstavljala jednu ozbiljnu prepreku za to doba... da bi se desilo šta? Nemci pomerili liniju napada za par km, ušli preko Belgije i ode sve u tri lepe. Mislim da je jasno o kolikom se propustu tu radi. A tu je i pitanje nedostatka morala. Britišeri ih prozivaju da su kukavice jer je sam Čerčil morao da ide tamo da ih bodri da brane svoju zemlju. A tu je i ona čuvena anegdota da su Nemci izgubili više ljudi dok su pokušavali da osvoje Pavlovljevu kuću u Staljingradu nego dok su osvajali Pariz, u koji su bukvalno umarširali.

Jesmo sigurni da je to nepripremljenost, nespremnost, a ne taktika? U smislu "eto, pokusali smo, ali oni su usli preko Belgije"?
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.116
Da su Nemci udarili na mazino liniju zakopali bi se na njoj. Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Citat

Jesmo sigurni da je to nepripremljenost, nespremnost, a ne taktika? U smislu "eto, pokusali smo, ali oni su usli preko Belgije"?
Napad nije uopste bio preko Belgije nego preko Ardena,kombinacija srece,lose procene Francuza i nekog ludila i inspiracije Majnstajna da se odluci za napad kroz planine i sume i Hitlera koji ga je podrzao u tome...nije to bas tako crno-belo...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Nokia 
Da su Nemci udarili na mazino liniju zakopali bi se na njoj. Smile

Ne znam detalje, iskreno nema svrhe da raspravljam o tome, samo mi nesto tu cudno....i posto znam da je rat strateska igra, pitam se da li je tu neko "igrao".
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.2
Browser
Safari 537.74.9
mob
I-mate 30 Pro
Cek zar nije u toj francuskoj taj truli zapadni kapitalizam i ta sranja...kako sad ovo... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 17114
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
Klasican stil zapadnih medija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.