Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Apr 2024, 05:27:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fetišizam i drugi 'ekstremni sportovi'  (Pročitano 4074 puta)
21. Mar 2005, 18:06:47
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Fetišizam i drugi 'ekstremni sportovi'   
   
Vjerojatno ste svjesni toga da mnogim ljudima u krevetu nije dovoljna obična predigra i da se ne uzbuđuju samo kad se partner pred njima skine, ali vjerojatno ne znate što sve ulazi u kategoriju onoga što ljude uzbuđuje. Za to postoji jedna riječ – perverzija   

Nećemo previše piliti s razvojem i nastankom pojma fetišizam, dovoljno je spomenuti da ga je prvi definirao poznati psihoanalitičar Sigmund Freud kao psihički poremećaj u kojem je predmet uzbuđenja uglavnom specifičan dio tijela ili neki predmet. Smatrate li vi to poremećajem ili ne, neka ostane vaša mala tajna, mi ćemo se držati stručnih termina psihologije.

Činjenica je da svatko na tijelu osobe koja je privlači na prvi pogled zamjećuje nešto specifično. Nećemo biti ograničeni pa stavljati ljude u kalupe tvrdeći da muškarci na ženama prvo primjećuju grudi, a žene na muškarcima stražnjicu. To su glupe i ustaljene predrasude i sigurni smo da nisu točne.

Fetiš je, međutim, nešto drugo. To je zapravo predmet opsesije bez kojeg osoba možda i ne može postići seksualno uzbuđenje. Fetiša ima bezbroj, od glave do pete, od šešira do cipela, svaka točka na tijelu, svaki odjevni predmet može biti dovoljan da potakne užitak.

Jedan od najučestalijih i najpoznatijih fetiša su visoke potpetice. Pritom ne mislimo na činjenicu da muškarci vole žene koje nose visoke potpetice, jer razlozi tomu su posve prirodni – ženska noga izgleda izduljeno, ljepše, mišići stražnjice se drukčije zatežu, dajući joj erotičniji oblik. Da netko ima za fetiš visoke potpetice, shvatit ćete kad se nađete u tramvaju - mirno promatrate okolinu kroz prozor, a odjednom vam se netko baci pred noge, uhvati se za petu vaše cipele i ne pušta. Vjerujte, neće biti lako otjerati ga, a čak i ako ga nekoliko puta udarite drugom potpeticom, vjerojatno će se nasmijati i umrijeti od sreće.

Kad biste zavirili u rječnik parafilija, jednostavnije rečeno, seksualnih perverzija, šokirali biste se što sve postoji. Evo nekoliko primjera: akromatofilija ili opsesivna žudnja za seksom s partnerom ili partnericom kojoj nedostaje noga jer je amputirana, asfiksiofilija ili žudnja za gušenjem gdje se osoba uzbuđuje davljenjem samoga sebe, dendrofilija ili spolna žudnja za drvećem.

Nešto što se zove froteurizam možda ste i doživjeli budući da je to seksualno uzbuđivanje trljanjem o tijelo nepoznatih osoba, naprimjer u tramvaju ili autobusu. Najgore je u takvim situacijama što ne možete biti sigurni je li to zbog gužve ili netko to doista radi s namjerom. Kako bilo, sumnjivcu biste najradije opalili šamarčinu.

Iako popis kojim smo se koristili nije potpun, među najodvratnijim perverzijama izdvojili bismo koprofiliju, tj. seksualno uzbuđivanje izmetom, emetofiliju ili uživanje u povraćanju, mizofiliju ili spolni nagon prema prljavim osobama, urofiliju (bolesno uzbuđivanje mirisom mokraće ili promatranjem druge osobe dok mokri) i na kraju zoofiliju (ili zoorastiju), tj. bolesnu privlačnost seksualnih odnosa sa životinjama.

Takve seksualne nagone ne moramo pretjerano pojašnjavati i komentirati, oni govore sami za sebe. Koliko god se trudili biti nekonzervativni, otvorenog uma i distancirani od predrasuda, ipak je, ako živite u nekom svom 'normalnom' svijetu, teško shvatiti osobe koje moraju staviti omču oko vrata da bi doživjele potpun seksualni užitak.

U tom rječniku seksualnih 'odstupanja', naravno, prema onome što ljudi doista proživljavaju, nalaze se i jako zabavne natuknice o pojmovima za koje nismo ni slutili da postoje. Primjerice, jeste li znali da postoji strast za partnerovim nosom? Taj oblik fetišizma se zove nazofilija i nismo posve sigurni kako funkcionira uzbuđenje kod takvih osoba. Zanimljiva je i ljubav prema kipovima ili pigmalionizam (bilo bi možda interesantno nekoga uloviti 'na djelu').

Nama osobno broj jedan na popisu seksualno perverznih sklonosti je tripsolagnija ili uzbuđivanje šamponiranjem kose. Barem se ne morate oblačiti u kožu, hodati u visokim petama, tjerati na neke 'čudne' radnje, jednostavno odete u kupaonicu, našamponirate kosu i partner je sretan k'o malo dijete.

Da, mi se ovdje šalimo onim što je nekome vjerojatno smrtno ozbiljna stvar bez koje ne može normalno funkcionirati. Zamislite kako je teško priznati da je vaš fetiš kožna odjeća, a onda još i pronaći osobu koja će to moći trpjeti i kojoj će biti drago da je obučena kao Zed s onom šarmantnom crvenom kuglicom u ustima.

Kako staviti točku na 'i' budući da smo mnogo toga izostavili? Jedina stvar koja je ljudska, a koja nema granica je mašta. Iako je Freud tvrdio suprotno (da se kod dječaka javlja fetišizam zbog trenutka u kojem postanu svjesni da im majka nema penis), upravo zbog te mašte rječnik seksualne perverzije, fantazije i fetišizma se proširuje. Pred nama je još čitava paleta sklonosti koje čekaju da ih istražimo.

Na kraju krajeva, što je normalno? Tko je normalan? Ako mislite da je poza 69 vrhunac perverzije u vašem malom domu, onda možemo slobodno reći da živite pod staklenim zvonom, a smatrate li to prednošću ili nedostatkom, ostavit ćemo da sami prosudite.
   
    
AS
27.01.2005.


Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora Anea (Vreme: 14. Jun 2008, 22:23:08)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Svako od nas ima neki fetis. Neko to otvoreno pokazuje, neko to duboko u sebi skriva! O tome da li je fetis bolestan ili nije mogla bi se sprovesti rasprava do nedogled. Ali prihvatam stavove mnogih svetskih uglednih psihologa da fetis, ili drugi vid seksualnog uziavnja nije bolest niti poremecaj ako se obe strane sloze oko njega. Jasno je tu da pedofilija i nekrofililja nikada ne mogu biti pozitivno ocenjene po tom stavu. No da se neudaljavm od teme, ne znam zasto bi bilo sramotno priznati da je koza nekome fetis. Pa ta vrsta fetisa je verovatno procentualno najvise zastupljenja. Pa ne mora to biti onaj najekstremniji vid gde se oblace u neke latekse, sa bicevima i maskama preko glave. Dovoljno je da vidim na ulici devojku elegantno obucenu u bilo kozni kaput, rukavice, pantalone ili cizme pa da dobijem adrenalin!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Apr 2024, 05:27:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.