Ovo je pitanje koje muci veliki deo sveta, koji se interesuje za buducnost.E sada ja vas pitam sta vi mislite o Warp pogonu? Ja cu reci moje misljenje pa vi se slozite ili mozda neslozite sa mojim stavom.
Mnogi pricaju o zakrivljenju dimenzija.Necu da kazem da su to gluposti jer nisu.Samo je pitanje ko u sta misli da je vise moguce.Za mene je najjednostavniji nacin da se putuje brzinom svetlosti pa i mngo puta vecom brzinom je primer iz Star Trek-a.Evo ukratko kako taj pogon funkcionise : Oko broda se nalazi warp bubble.Unutar tog mehura je normalan svemir dok se oko mehura svemir "zakrivljuje"(warp).To zakrivljenje se desava i sa prednje i sa zadnje strane.Na zadnju stranu deluje tzv. dark energy koja je poznata po svojim svojstvima a to je da prosiruje svemir.Dok se napred svemir priblizava(pogledaj sliku).E sada stvari koje nam trebaju jesu negativna energija, nacin kako da je manipulisemo, i naravno mnoge druge bitne stvari kao vazduh , gravitacije ,stalni prihod energije,pitka voda.... Problemi kji ustavri nisu problem: Neko b se sada zapitao pa kada bismo putovali tolikom brzinom sta bi bilo sa nasim telima? Odgovor je nista : Unutar mehura je kao da si u normalnom svemiru. Jos jedan problem je zastita od mikro cestica, radijacije itd...Za to nam treba stit,treba nam materijal koji bi bio dovoljan da nas stiti od navedenog i bez stita.Oruzije(ne za rat vec za odbraniu).Ako sam nesto zaboravio a sguran sam da jesam napisacu u daljim postovima.
A sada da ne bude toliko nemoguce za cuti ovo.Citao sam u jednom clanku da su naucnici uspeli da naprave ovaj warp bubble ali samo oko elekrona ili atoma(ne secam se tacno) i da im je za to bila potrebna velika kolicina energije(samo za tako nesto malo).Znaci warp bubble je uspesno napravljen ali ga je tesko kontrolisati...A isto tako kada bi smo hteli da napravimo toliko tanak i toliko velik mehur bila bi nam potrebna ogromna ali ogromna energija koju mi nemamo.
Ali to ne znaci da necemo uskoro imati mogucnosti za tako nesto. Sada mi recite vasa misljenja.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.