Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 15:34:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Evropljani neće Tursku  (Pročitano 5623 puta)
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
mob
BlackBerry bold 9000
Samim ulaskom Turske u Eu dolazi do najezde muslimana u evropu ne trebaju im vize pasosi itd. pa vec ih ima dosta 1/7 gradjana londona su muslimani kad je bio teroristicki napad kazu strahuju od gradjanskog rata mudzahedini bi ih pocepali.

Pa da, sad ispade da su svi muslimani teroristi..Smile

Citat
A njihova vera je takva da ne trpi druge oko sebe (bosna)

Bosanski muslimani ne trpe hriscane oko sebe, a hriscani u Bosni prosto obozavaju muslimane
 Smile

Nisu svi muslimani teroristi, ali su svi teroristi muslimani. Što se tiče međusobnog odnosa, činimi se da su oni prvi pucali na srpske svatove, ili je možda bilo obrnuto!
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Boj se ovna, boj se govna, a kada ćeš onda živeti...
Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
mob
Alcatel 258
@montegrina

Dupli post no nema veze sta ti znas o tome (bez hejta) ali je si zivela u Bosni jel tebi reko deda kad si imala 6 god. ko je ubio njegovog dedu caleta, oces ti meni da kazes ko je ubio mog kuma komsiju ranio caleta da nije Klovn Krasti
presli smo u drugu temu Balije ne trebaju u EU i tacka Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Jedina stvar koja okuplja sve zemelje evropske unije, jedini kohezioni faktor je hriscanstvo kao religija. Ako prime Tursku kao prvu muslimansku zemlju u eu, onda i taj jedan jedini zajednicki imenilac otpada.

Vecina evropskih zemalja nije hriscanska. Mislim da Grcka ima taj postulat u ustavu. Kraljevine -- skandinavske, holandska i britanska imaju odredbu da kralj(ica) mora da bude protestant(kinja), i Spanija i Belgija da mora da bude rimokatolik(-lkinja) ali ne i da je zemlja hriscanska.

Sasviom sigurno Nemackoj i Francuskoj -- tvorcima EU -- bila bi neprihvatljiva svaka pomisao da se i one same i EU kao kvazi-federacija formulisu kao zvaincno hriscanske -- iz razlicitih razloga, naravno.

Uzgred u Holandiji, gde je kraljicina sestra iskljucena iz prava na nasledje krune jer se udala za rimokatolika, danas su najbrojniji ateisti i agnostici, slede rimokatolici, pa tek onda "zvanicna" kraljicina religija, malo iznad muslimana ...

Naime svi ovi agnostici su bili pripadnici kraljicine religije. Rimokatolici ne napustaju veru, o muslimanima i da ne govorim.

---------------------

Turska je moderna evropska zemlja -- direktni naslednik Vizantije (vise nego sto je to cak i moderna Grcka, koja se vezala za devetnaestovekovni konstruisani mit o antici) -- i kao takva, Turska vise zasluzuje da bude u EU od nekih danasnjih vec clanica iste.

Najzad, muslimane u B&H nisu u poslednjem ratu obucavale turske nego saudijske ubice. Arapi jesu divljaci, svejedno da li muslimani, hrsicani (vidi i jedne i druge u Libanu), ili manje sekte tipa druza, isl. Ali to nema veze sa Turcima, zemljom koja je zenama dala pravo glasa 13 godina pre Francuske, Italije, Srbije, Slovenije…

« Poslednja izmena: 06. Okt 2005, 18:19:44 od Tralalalala »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur

@montegrina

Dupli post no nema veze sta ti znas o tome (bez hejta) ali je si zivela u Bosni jel tebi reko deda kad si imala 6 god. ko je ubio njegovog dedu caleta, oces ti meni da kazes ko je ubio mog kuma komsiju ranio caleta da nije Klovn Krasti
presli smo u drugu temu Balije ne trebaju u EU i tacka Smile Smile

O tome ko je koga kome ubio glupo je raspravljati, samo budala moze da smatra da je samo jedna strana izvukla deblji kraj, a o tome ko je zapoceo rat vec da ne govorim...Tako da s obzirom da to ovde i nije tema, ne bih dalje komentarisala.

P.S. A onaj komentar o balijama ti je onako bas vrhunski, svaka cast  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
mob
Alcatel 258
Pa dobrooo. Napiso sam sta mislim zato sluzi forum izvinjavam se ako sam nekog uvredio  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
mob
BlackBerry bold 9000
Evropa je hrišćanska ako ni po čemu drugom, ono bar kulturološki, i tako treba da ostane
IP sačuvana
social share
Hrvati su najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se ničega ne boje, već zato što se ničega ne stide!
Jovan Dučić

Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Evropa je hrišćanska ako ni po čemu drugom, ono bar kulturološki, i tako treba da ostane

Ne postoji nijedan jedini razlog zasto bi "tako treba[lo] da ostane".

Evropa je postojala mnogo pre hriscanstva.

Rimsko carstvo je vladalo vecim delom Evrope, od Manchestera i juzne Holandije do Peloponeza i od Lisabona do Constante u Rumuniji.

To jeste bila jedna kultura. A nije bila hriscanska.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
mob
BlackBerry bold 9000
Pa evropa u kojoj ja sada živim i u kojoj sam školovan jeste hrišćanska i tako je mnogo godina unazad , sve dokle seže sećanje ljudskog roda. ... i meni je to prirodno kao što mi ne bi bilo prirodno da je i npr. Kina hrišćanska. Ali da ne idemo u ot a i kasno je...
IP sačuvana
social share
Jovan Dučić

Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Pa evropa u kojoj ja sada živim i u kojoj sam školovan jeste hrišćanska i tako je mnogo godina unazad , sve dokle seže sećanje ljudskog roda. ... i meni je to prirodno kao što mi ne bi bilo prirodno da je i npr. Kina hrišćanska. Ali da ne idemo u ot a i kasno je...

Kao sto sam rekao, Evropa je bila jedna drzava mnogo pre hriscanstva.

Sto se tice nekekavog kolektivnog "secanja ljudskog roda", ono ne "seze" ni do prekjuce, jer "ljudski rod" nije jedinica, niti sistem, koji bi funkcionisali konzistentno.

Mnogi Evropljani se vrlo "secaju" da je Evropa bila mnogobozacka, a mnogi Evropljani se takodje "secaju" -- tj. znaju da citaju istoriju o tome -- da su Spanija i Portugal bili muslimanske zemlje oko 750 godina (delovi Spanije do 1492.) ili da je Budimpesta bila sediste turksog pase preko 150 godina.

Mnogi Evropljani se secaju da je u Evropi zivelo 9 miliona Jevreja kojih vise nema: 5,6 miliona je pobijeno, a ostali su se iselili u Izrael i/ili Ameriku, odnosno da je trecina gradova u Poljskoj bila skoro iskljucivo jevrejska (Poljaci su mahom bili seljaci, a Jevreji nisu smeli da imaju zemlju pa su bili gradjani).

Takodje se mnogi secaju da je Skandinavija postala hriscanska tek u 12. veku.

Dakle, jos jednom: cela Evropa nikad nije bila iskljucivo hriscanska.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Bogatstvo je dobrodošlo!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4077
Zastava BGD
mob
BlackBerry bold 9000
OK u pravu si, mislim da je evropa duhovno sve samo ne hrišćanska. Zadovoljn? Renesansu su doneli budisti, barok u evropu su doneli muslimani, romantizam hidusi, a ostalo popuni sam...
IP sačuvana
social share
Jovan Dučić

Meša Selimović
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 15:34:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.