Hm. Mozda ovako nesto vec odaaavno postoji (verovatno) i zove se drugacije, ali kako ja nisam znao sam sam nesto izmislio za potrebe studentskog zivota letos...
slatko je
Katalina
potrebno: Par jabuka, kruski, 1 banana koja sljiva i tako to socno(!!!) sezonsko voce. Malo secera Malo vode
Prilog (hladan puding, ili u krajnjoj nuzdi sutlija (ono od pirinca mislim) obojeno u braon kakaolom i gadno ohladjeno) Moze i malo slaga...sve je otprilike...
Znaci, sitno iseckati jabuku, krusku, sljivu i socno sezonsko voce, najbolje na kockice 2x2 cm, iseci bananu na kolutice i sve to podgrejati u tavi na malo vode (poseceriti po ukusu) dok ne pusti svoj sokic, i ne porumeni (banana ne rumeni!). Onda ga skinuti brzoo dok ne zagori, te presuti u neki kalup (aka plasticno pakovanje od sladoleda/pudinga/jogurta/tako to) i rashladiti.
Servirati sa hladnim pudingom od cokolade, ili preliveno slagom, ili preliveno rastopljenom cokoladom, ili....
Evo, to je moj prvi , verovatno i poslednji ali nikad ne reci nikad, recept, i stavljam ga u "open-source" , znaci slobodno pravite, menjajte sve po vasem ukusu i sladite se
PS obavezno ogulite voce. jeste malo teze oguliti npr sljive, ali ako ostavite koru moze biti gorko jako. A treba da bude slatko. I sljiva bez kore daje jako specifican ukus.
Ko voli moze da doda malo ruma pri zagrevanju. Ja to nisam probao, ali sam dobio ideju (samo 3 puta sam pravio, od toga sam samo 1 ja jeo, sve su mi pojeli cimeri pa vi vidite sad)
Inace, ako neko proba da napravi neka javi utiske... eto sad sam bio i na ovom forumu :wink:
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.