E ljudi, pošto je ovaj deo foruma totalno zamro a ja sam sada raspoložen da nešto eksperimentišem, ajde makar malo da oživimo ovaj forum.
Ovako, kao što je nekima već poznato, ja sam pre jedno 2 meseca na rasprodaji u školi kupio 3 računara, od kojih se ne zna koji je lošiji i koji je više pokvaren. E sad, ja bih da uradim nešto sa njima, ali ne znam šta. Povezivao sam ih da rade multi processing, tj. da sva tri rade kao jedan, ali tu se nešto pojebalo i ništa nije bilo od toga. Od tada sam podelio neke delove, neke sam bacio jer su bili sjebani i sada su mi ostali neki polovnjaci.
Evo ovako ugrubo izgledaju konfiguracije krseva:
KRS 1: ploča: nemam pojma, neko sranje procesor: 486, 100 MHz, sada overclockovan na 133 MHz ram: 6 MB hdd: neki spori krš, oko 800 MB floppy: neko sranje monitor: neki 14" crnobeli kućište: ima
KRS 2: ploča: neko sranje procesor: 486, 66 MHz ram: 6 MB hdd: 1.2 GB, ali je vise od pola bad sector monitor: 14" color, ali mu je mutna slika sa strana i neverovatno se trese kućište: ima
KRS 3: (ne funkcionise) ploča: intel, ne znam koji model procesor: bio intel pentium I 233 MHz, sada nema nikakav ram: 16 MB nema kućište, polomilo se pa mi sada ta ploča i sve što je na njoj (samo ram memorija :) :) ) stoji u fioci (:
Ono što je napisano je sve što se tamo nalazi, ništa nije preskočeno.
E sad, jel ima neko nekakvu ideju šta mogu da uradim sa ovim, žao mi da bacim. Ja bih nekako da to sve nabacam na gomilu, ili da napravim neku mrežu.
Sada je najverovatnije da ću sve najbolje od ovoga stavim u jedan kompjuter, da mu ubacim mrežnu kartu i povežem ga sa ovim mojim tako da recimo mogu da puštam muziku iz dnevne sobe i da me ne ometaju kada god im treba nešto da pogledaju na internetu. Ali to mi je nekako bezveze jer onda će mi ostati delova.
Ajde dajte neki predlog šta sa ovim mogu da uradim. Samo da znate da je to sve napola trulo (kućišta su zarđala, memoriju sam lepio selotepom da bi držala, diskovi su totalno sjebani itd.) tako da sa tim ne mogu da uradim ništa ozbiljno, ali ... sada mi je pun stan i ako mi ovo bude stajalo bezveze moraću da ga bacim :D :D :D
Ma u pravu si, i ja sam to video sada kada sam počeo da se bakćem sa ovim. Evo, sada sam napravio jedan, a sve što je ostalo sam bacio. Ako i ovo bude zezalo i to ću da bacim. I onako ne znam sada gde da ga stavim.
Ali znaš kako, ja ove krševe nisam kupio zato što su mi trebali kompjuteri, nego da bih na njima nešto eksperimentisao i čačkao. Namučio sam se dok sam ih povezao da rade kao jedan, ali sam uz to naučio gomilu stvari i da nije bilo njih ja to verovatno nikada ne bih ni isprobao. I petljao sam još neke stvari i na kraju krajeva, nije mi ni malo žao što sam ih kupio.
I kod mene u skoli planiraju rasprodaju krseva ali sve su 286 i ima jedna 386... Mislim da ima i jedan na 233 znaci P I... I mislio sam da nesto kupim, i da nesto skolpim, tj malo da cackam, ali videcu sta ce biti od toga... Nego koliko si platio te tvoje "lepotane"
Znaš kako, ja kada sam kupio ove moje "lepotane" (: oni su bili kompletniji. Svi su imali monitore, onaj treći je imao procesor PI na 233 MHz i još 16 MB rama, imali su floppy-je itd. U glavnom, sva tri su bila ispravna i funkcionisali su. E od tada sam nešto podelio, nešto sjebao itd. i na kraju je ostalo samo ono što sam gore napisao. Tj. sada više nije ni to.
Mene je to koštalo, kada se preračuna, oko 1200 dinara. Za te pare sam dobio 3 potpuno funkcionalne šklopocije koje su ispravno radile 2 nedelje, a posle su počele da zajebavaju.
Ali, kao što rekoh u prethodnoj poruci, meni nije ni najmanje žao što sam ih kupio. U tom petljanju sam naučio dosta stvari.
Kod starih machina je fora da kada nesto radi - to radi. Cim se nesto promeni ili samo izvadi pa se ponovo vrati (samo da se skine sloj prasine) to nece raditi !!!