Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Eurocopter X3 Enters Race for Fastest Helicopter  (Pročitano 2359 puta)
03. Jul 2011, 11:35:31
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Eurocopter X3 Enters Race for Fastest Helicopter

Previous post
Next post
Eurocopter X3 Enters Race for Fastest Helicopter
By Jason Paur Email Author September 28, 2010  | 3:38 pm  |  Categories: Air Travel, Design

Eurocopter is officially entering the race to develop a high-speed helicopter with its new X3 technology demonstrator. The prototype helicopter is designed to offer “the speed of a turboprop-powered aircraft and the full hover-flight capabilities of a helicopter,” according to Eurocopter.

The  announcement from Europe comes just days after Sikorsky’s high-speed helicopter flew at its goal speed of 250 knots. The Sikorsky X2 has been in flight testing for two years, and the 250-knot flight is the fastest ever for a helicopter flying without external boost.

The two prototypes use very different approaches to high-speed helicopter flight. The Sikorsky uses a pair of counter-rotating main rotors and a pusher prop on the tail. Eurocopter’s X3 hybrid design uses a pair of turbine engines to power the main rotor as well as a pair of forward-facing propellers mounted on small wings.

The push for high-speed helicopters is being driven by military demands, though both companies cite civilian applications including search-and-rescue and medical-evacuation flights.

The X3 — and yes, apparently Eurocopter subscribes to the Nigel Tufnel school of thought that using a number that is just one more must be better — made its first flight Sept. 6, but it was only unveiled to the public this week. Eurocopter says testing will continue through the end of the year, and the plan is to gradually work their way to 180 knots by December.

After a three-month upgrade over the winter, the X3 will resume testing in March 2011, and the company says it expects the helicopter to reach cruise speeds of 220 knots.

Unlike the slim, two-seat Sikorsky X2 that resembles an attack helicopter, the X3 does have a much larger cabin with room for cargo or several passengers. Both companies say the technology can be used on different-size airframes for a variety of military and civilian applications.

With more than two years of flight testing already complete, Sikorsky appears to have a head start in the race to develop a new class of fast helicopters. But with dramatically different approaches on how to design a speedy helo, it looks like the race to the finish line is far from over.

Photos: Eurocopter, Sikorsky

WIRED

IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I have more jewels then your jeweler

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1819
Zastava Finland
OS
Windows XP x64
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung i9300
bas je jutros bilo na nekoj televiziji o ovom helikopteru. rekose da ako se bude koristio u vojsci primena bi mu bila u spasavanju, izvlacenju oborenih pilota npr. mnogo su brzi od standardnih helikoptera.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Je*ali ih cvorovi...  Smile

Dobro nisu izrazili u... stopama po sekundi...  Smile

Da prevedem ja - 370km/h.

Tja... helisu od tri tone,iz ove decenije dostize 370km/h.Lepo,ali,Mi-24 je sa svojih 9 tona dostizao 300 jos pre vise od 3 decenije.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Ja sam prvu informaciju cuo na tv-u glas amerike. Kazu da ide preko 400 km/h. Tako su mislim rekli, kako izgleda drze jos u "tajnosti". Ja sam nasao ovo na netu a ima jos dosta zov se iks kub.
« Poslednja izmena: 03. Jul 2011, 18:54:34 od Promaseni »
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
U pravu si,ja sam u konveror bio uneo 200 cvorova umesto 250.

Da,250 je vise od 400. cak 460km/h.   Smile Smile

E,ovo je vec druga pricaaa...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4005
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0

Lepa brzina. Smile.Za izvlacenje oborenih pilota bio bi pravo resenje.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0

IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
Veoma interesantna 'tica'  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.10
Мени се више допада V-22 Osprey.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Izgleda malo ne prakticno zbog propelera sa strane, ili ne?

Ovaj mi se cini prakticnijim

« Poslednja izmena: 09. Jul 2011, 20:53:13 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.