Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EU od januara vraca nase azilante - Srbija nespremna da primi 150.000 povratnika  (Pročitano 27891 puta)
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.86
mob
Nokia 
Legalno etničko pročišćavanje EU i suseda nam

Смеју ли РОМИ у Европу?

Srbiji trenutno živi 86.000 izbeglica i 210.000 interno raseljenih lica, a u narednom periodu od 100.000 do 150.000 osoba biće vraćeno po Sporazumu o readmisiji iz 29 evropskih zemalja,

za novinar.de Dragan Vidaković, 28.06.2010

+++

izjavio je komesar za izbeglice Srbije Vladimir Cucić. Cucić je još kazao da je povratak tih osoba težak i bolan proces ali da Srbija uspeva sa tim da izađe na kraj. Povratak izbeglica i interno raseljenih lica na svoja ognjišta daleko je ispod očekivanja, naglasio je Cucić“ (Novosti od 27.06.)

Ova vest je doneta na dnu druge strane, kao da je nevažna ili sa namerom da se sakrije. Naravno da vest nije nevažna i jasno je da zaslužuje prvu stranu svih novina, jer govori o mnogo važnih tema za sve građane ostatka Srbije.

Pre svega je jasno da od povratka izbeglih Srba u Hrvatsku nema ništa uprkos fenomenalnim odnosima sa Hrvatskom i činjenicom da „hrvatski Srbi“ drže vlast sa Tuđmanovom HDZ, te da interno raseljeni građani sa Kosmeta nemaju nikakvu nadu u povratak u državu koji su stvorile najveće svetske demokratije, etaloni brige za ljude, demokratiju i ljudska prava, što sve znači da se pogubno ekonomsko iscrpljivanje građana naše države produžava na neodređeno vreme.

No vidimo da se sprema i nova omča za ekonomsko davljenje u vidu ovih 150.000 ljudi koji su nekada kao žrtve „srpskih snaga“ i surovog Miloševića bili ključni dokaz potrebe Evrope da se Srbija kazni i uništi ako treba A vidimo da treba.

Više im „Miloševićeve žrtve“ ne trebaju, ali to naravno ne znači da svi građani Srbije ne treba da se vrate u svoju zemlju, ma koliku da su nam štetu naneli pristavši na prljavu propagandu, ali samo u mesto iz koga su otišli i široke ruke dočekani u mnogim evropskim državama. Međutim kao interno raseljene možemo da tretiramo samo one koji se deportuju iz zemalja koje nisu priznale Kosovo, a potpuno je neshvatljivo da smo pristali da primimo građane sa Kosmeta (i ne samo sa Kosmeta) iz zemalja koje su priznale njegovu nezavisnost.

A kako smo pristali na tu zapanjujuću glupost objašnjava Z. Panjković iz Službe za zaštitu manjinskih prava Vlade Srbije koji podseća na preporuku Saveta Evrope po kojoj ” ne sme na prostor Kosova i Metohije da se deportuje stanovništvo nealbanske nacionalnosti” i kaže “Svi Romi sa Kosova, bez obzira na to da li su rođeni u Srbiji ili izvan nje srpski su državljani pa su samim tim u nadležnosti naše zemlje”. (“Romski akcioni plan” NIN br. 2954).

Srbi dakle nisu srpski državljani ako su rođeni van Srbije, ali Romi jesu. Ostatak Srbije je matična država i Srba i Roma. Ako dodamo izbeglice, interno raseljene i deportovane postavlja se pitanje da li je ovaj provizorijum država ili koncentracioni logor nastao po preporuci Saveta EU i na osnovu rezultata prilježnog rada evropskih zemalja i Amerike tokom 90-ih?

Cucić međutim teši i kaže da će Srbija sa tim izaći na kraj (što on sa svojom dobrom platom i može), a neće moći i da hoće jer su cifre o kojima govori zastrašujuće. Ako za izdržavanje jednog takvog lica treba samo 1000 evra, odakle ovoj zemlji minimum 150.000.000 evra godišnje sa tendecijom enormnog umnožavanja troškova. Ovaj ojađeni i osiromašeni narod nema više ni moći ni snage da izdržava ni sebe a kamoli građane države koju priznaju te zemlje koje im ne preporučuju da se vraćaju u njihovu tvorevinu, zbog nesigurnosti ili želje da se stvori etnički čista država svejedno.

A da će se troškovi uvećavati do besmisla potvrđuju opet Novosti u članku “Ponovo sele Rome” (1):

Romi koji su živeli ispod mosta Gazela ipak bi mogli da u naredne dve do tri godine dobiju stanove, uprkos suprotnim tvrdnjama gradskih zvaničnika. Ministarka finansija Diana Dragutinović potpisala je u ime Vlade 8. juna aneks ugovora između “Puteva Srbije” i Evropske investicione banke, koji se odnosi na kredit za rekonstrukciju Gazele. Ovim aneksom gradu Beogradu dat je rok do kraja godine da sastavi plan obezbeđivanja socijalnih stanova za raseljene Rome koji su živeli ispod mosta”

Ministarka jeste potpisala aneks u ime Vlade ali to treba da plate građani i to nema niko prava da uradi. Koliko će stanova trebati za deportovane? Nema nikakvog razloga da opet ne uzmemo kredit da i njima napravimo stanove. I to u Beogradu.

Zašto radimo onako kao što niko ne radi, ni na Balkanu, ni u Evropi ni u svetu? Šta je to sa nama koji se tako bahato ponašamo prema svojim građanima bilo koje nacije ili veroisvocesti koji mnogo rade i teško žive, a koje Evropa i svet i ne pominju osim po zlu i zbog kojih Đilas ne mora da piše po novinama Amnesti internešenelu, koji vidi samo Gazelu, a ne vidi medijski neeksponirane Rome, niti favele po Rio de Žaneiru, niti hiljade dece beskućnika koja žive na ulicama velikih demokratskih gradova niti ljude pacove koji čitav život provode u kanalizacinim tunelima Njujorka?!.

Dragan Vidaković

www.novinar.de
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.10
mob
Qtek 小米
Citat
Električnu energiju u Sremu plaćaju Javna preduzeća, ali ne plaćaju privatne firme , koje su u vlasništvu novopečenih ratnih i poratnih bogataša. Inače mnoga domaćinstva bivaju isključena i po nekoliko meseci , dok ne plate dug.Izgleda da je drugačije u drugim delovima Srbije.
To važi za celu Vojvodinu. Kod mene svi ljudi koji su dugovali iznad 5000 din dobili su opomenu, a oni koji nisu uplatili bili isključeni. Znam čoveka kome je dug bio oko 5800 din (dvomesečni dug) i isključen je, a čitao sam u novinama da mnogi južno od Dunava duguju nekoliko desetina hiljada i više a ni opomenu da dobiju...(jel to istina?)
Па изгледа да јесте истина, ако је тачно то што тврдиш. Овде у БГ, мој рођак је добио опомену за 96.000 динара дуга, иначе дуг његових подстанара.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia 6230
Citat
Citajte moje blogove, to treba da se radi

jawohl Smile Smile
Ja malo čitao . Baš sam mazohista. Smile
šalim se ,sve  napisano u vezi energije je tačno. Međutim samo ukratko, nešto što nije na celoj teritoriji Srbije. Električnu energiju u Sremu plaćaju Javna preduzeća, ali ne plaćaju privatne firme , koje su u vlasništvu novopečenih ratnih i poratnih bogataša. Inače mnoga domaćinstva bivaju isključena i po nekoliko meseci , dok ne plate dug.Izgleda da je drugačije u drugim delovima Srbije.
Inače Voda i Struja moraju ostati , za neke slojeve društva socijalna kategorija, inače bi ljudima bile ugrožene osnovne životne potrebe....Nije tema, pardon. Smile
Ti podaci bi mi stvarno trebali za sledeci napad na EPS. Ali ih nemam. Ja cisto sumnjam da vodovodi placaju struju. Znaju da nema iskljucenja. Ili recimo kontaktne mreze u Beogradu (tramvaji, trolejbusi).
Ili cak zeleznica. Za zelezaru znam da nisu placali. Nekada.
Ali stvarno je to sto mi nedostaje kao podatak.Ali privatnici se snalaze, jer tamo bi po meni bila idealna kradja. Ugovor o pausalu za 100kw a on prikljuci 500 kw na dobro sredjenu distributivnu mrezu. I daje oberima u EPS-u, a svoj dodje mufte. Ako bih bio lopov, tako bi radio.
To su radili sa privatnim kucama. Napravu ugovor o pausalu, a covek distribuira kod 20 komsija. Glavnom se placa a on dalje zna sta ce i kome ce.
Tu stvarno manjkam sa informacijama jer ne radim vise.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Ti podaci bi mi stvarno trebali za sledeci napad na EPS

Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Alcatel 
Evropa  | 28.06.2010
Prvo test inteligencije, pa onda u EU?

Prvo testiranje, pa dozvola boravka...

Stranci u Nemačku ne mogu tek tako, pogotovo ako dolaze iz afričkih, srednjeazijskih, istočnoevropskih zemalja. Oni koji žele da dobiju dozvolu boravka i rada moraju da se dobro pripreme za natezanje sa birokratijom.
 Sada se pojavljuju i novi provokativni predlozi kada je reč i kriterijumima za izdavanje dozvole boravka u Nemačkoj. Stranke Hrišćansko-demokratske unije i Hrišćansko-socijalne unije iznele su juče (27. jun 2010.) provokativan predlog izmene u nemačkoj imigracionoj politici. Portparol berlinskih demohrišćana za unutrašnjepolitička pitanja, Peter Trap, za list Bild je dao sledeću izjavu: „pri doseljavanju moramo utvrditi kriterijume koji zaista donose korist našoj državi. Merilo, osim školskih diploma i stručnih kvalifikacija, mora biti i inteligencija. Ja sam za testove inteligencije za doseljenike“. Trap je dodao da ovo pitanje više ne sme biti tabu.
Šef grupe Hrišćansko-socijalne unije u Evropskom parlamentu, Markus Ferber, takođe se založio za nove odredbe u imigracionoj politici koje bi bile jedinstvene za čitavu Evropsku uniju. On je ukazao na primer Kanade: „Kanada je tu odmakla mnogo dalje i od dece doseljenika traži viši koeficijent inteligencije od dece domaćeg stanovništva. Humani razlozi kao što je spajanje porodice ne mogu doveka biti jedini kriterijum doseljavanja“.

Broj doseljenika ipak u padu?

U Nemačkoj je broj doseljenika inače u padu; sve više ljudi napušta ovu zemlju: 2009. nju je napustilo 734.000 ljudi, dok se u nju doselila 721.000 ljudi. To je promena trenda poslednjih 20 godina, jer je između 1987. i 2007. u Nemačku stalno više ljudi dolazilo nego što je napuštalo.
Tokom prošle i ove godine, za kontroverze oko politike prema doseljenicima u Nemačku već se pobrinuo član uprave Nemačke centralne banke Tilo Saracin. On je, posle tvrdnji da stranci muslimanske vere, pre svega Turci u Nemačkoj, niti žele niti mogu da se integrišu, veliku prašinu digao pre dve nedelje, kada je rekao da „Nemci prirodnim putem postaju sve gluplji“. Do toga dolazi, kako kaže, zbog toga što su „došljaci, pre svega iz Turske, sa Bliskog i Srednjeg istoka i iz Afrike, manje obrazovani od imigranata iz drugih zemalja. Osim toga, po njegovim rečima, stranci rađaju više dece od Nemaca. Zaracin je rekao da se etničke grupe sa različitom inteligencijom u ovoj zemlji različito i razmnožavaju.
Zaracin je to sve izneo u govoru pred Radnim kružokom škole i privrede saveza preduzeća južnog Hesena. Neki od prisutnih su vrteli glavom, ali se niko nije glasno pobunio...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia 6230
Citat

Smile
Sta tebe briga Mrgec? Puste Seselje, zavrsti kurblu i evo struje. pa genije je on. Ko mu ne veruje, kora od banane i resena stvar. Tom ne treba struje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia 6230
Citat

Smile
Sta tebe briga Mrgec? Puste Seselje, zavrsti kurblu i evo struje. pa genije je on. Ko mu ne veruje, kora od banane i resena stvar. Tom ne treba struje.

Ciatj malo. Obrazuj se. Trebace deci ako ne tebi:
http://senalt.blogspot.com
[url]http://senalt.blogspot.com
[/url]
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Citat
a čitao sam u novinama da mnogi južno od Dunava duguju nekoliko desetina hiljada i više a ni opomenu da dobiju...(jel to istina?)

E, moj brale, tužna istina. Ja u PO kada dugujem preko 5000 dinara (za oko dva meseca) zajmim e na stranu da to podmirim, a moji sugradjani "romi" koji su zaštićeniji nego beli medvedi, dugujuu i po 1.000.000 dinara (da, drug, u Koste Abraševića, ciganska mahala, pojedina domaćinstav duguju i po milion i milion i po dinara) i TEK SADA su se setili da dodju da im isključe struju, naravno, sa milicijom , ovi otišli, cigani se sutra sami priključili na crno. I opet nikom niša.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0
mob
Alcatel 
Vidiš to isto rade i neki poslovni ljudi. Ne plaćaju nikom ništa , a struju , koji uspešni poslovni čovek iz vremena Miloševića i tadašnjih ratova , plaća struju? U mom karaju ni jedan.Zašto bi onda cigani?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia 33-10
Citat

Smile

Ciatj malo. Obrazuj se. Trebace deci ako ne tebi:
http://senalt.blogspot.com
[url]http://senalt.blogspot.com
[/url]

Sta se ti isnovac tu kao nesto pravis pametan? Nemas pojma da ubacis link kako treba a tu kao nesto pametujes "ucite deco" ko tvoj drugar tito pionirima "ucite djeco" a dan skole nije imao, ali zato bio dokthor  Smile slicno i s tobom, crveni kadar. Nemaj bre pionir brigi, sad kad se vrate gospoda romi  i gospoda cigani iz Jevrope pa ti ih ture tu u Panchevo, Jabuku i ostala mesta u okolini, imaces koga da poducavas o energetici, pa ce da dolazi mali ciga od 15 godina sa karoserijom od spaceka i pita "a bate cika skhorpione, kolko treba da natocim kantu nafte iz bugarsku barzu; a bre kako da gi prespojim zice na trafo da se prikljucim, ocu deca gledaju grand show; kolko da gi trazim gas od rusa sto prodaje na kilo pred rafinerijom?"  Smile Bice puno novih diplomaca iz oblasti energetike, mladih snaga na Pera Skundric  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.