Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "EU favorizira "genocidne" Hrvatsku i Srbiju, a zanemaruje Tursku"  (Pročitano 3763 puta)
24. Okt 2005, 21:34:49
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
mob
Apple iPhone 3Gs
"EU favorizira "genocidne" Hrvatsku i Srbiju, a zanemaruje Tursku"

TURSKI list posvećen vanjskopolitičkim temama, Diplomatik Gozlem, objavio je zanimljiv članak u kojem se iznos tvrdnja da Europska unija inzistira na što brže priključivanju Hrvatske i SiCG, a u isto vrijeme "koči" ulazak Turske u EU.

Na dan kad su formalno otpočeli pregovori Hrvatske i Turske s EU, "zeleno svjetlo" u obliku otvoranja pregovora o zaključivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju dano je Srbiji i Crnoj gori, navodi turski časopis, pa dodaje kako je jedina preostala prepreka Hrvatskoj i SiCG za ulazak u EU (ne)suradnja sa sudom u Haagu.

Diplomatik Gozlem navodi kako su upravo Hrvatska i SiCG odigrale ključnu ulogu 1990-ih godina, u kojima su "pomogle" tranformaciji Balkana u "klaonicu". Termin "balkanizacija", koji časopis opisuje kao "bankrot međunarodne diplomacije", po prvi put je ušao u upotrebu 90-ih kako bi označio katastrofu i ljudsku tragediju koja je potresla balkansku regiju. List tvrdi da Hrvatska i SiCG, unatoč obećanjima o punoj suradnju s Haagom, još uvijek skrivaju ratne zločince i odbijaju ih izručiti.

Svi dotični ratni zločinci (misli se na Karadžića, Mladića i Gotovinu) potiču s Balkana, a zajedničko im je da su počinili ratne zločine protiv bosanskih muslimana, tvrdi Diplomatik Gozlem.

List se žali na činjenicu da EU od Hrvatske i SiCG, u kontekstu pregovora u punopravnom članstvu, nikad nije zatražila službenu ispriku zbog "namjernog genocida" kojeg su te zemlje počinile na Balkanu 1990-ih, te tvrdi da Unija to najvjerojatnije nikad neće ni tražiti.

List traži što bržu presudu "balkanskom krvniku" Slobodanu Miloševiću, te uhićenje njegove supruge Mire Marković, kao i promptno uhićenje Ante Gotovine, Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Diplomatik Gozlem navodi brojne slučajeve ubojstva bosanskih muslimana 90-ih koje su počinile hrvatske i srpske snage, a spominju se i "nasljednici Otomanskog carstva" koji su ubijani u BiH 90-ih. Od novije povijesti navodi se ucjena Austrije, koja je navodno tražila otvaranje pregovora s Hrvatskom u zamjenu za "zeleno svjetlo" Turskoj, što je po mišljenju autora još jedan dokaz da EU favorizira Hrvatsku i SiCG, te u isto vrijeme zanemaruje Tursku.

izvor: T-Portal.hr
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Ko je nasao da komentarise... Turci i njihova cuvena ljudska prava.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Sto se tice ljudskih prava u Turskoj, znamo da su Turkinje imale pravo glasa od 1930. a Srpkinje i Hravtice od 1945.

Ako je rec o manjinskim pravima, Kurdima u Turskoj zaista nije nista gore nego sto je bilo Arnautima u Srbiji pod Milozevikom, odnosno nego sto je Srbima danas u "demokratskoj" ustashkoj Hrvatskoj ili na Kosovu pod NATO okupacijom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
To stoji.

Takodje, sta ce oni kao azijska zemlja u EU... Kada pohrli gomila gladnih Turaka i upropasti ionako anemicna trzista rada po zapadu, bice interesantno za gledanje!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Turska nije nikakva "azijska zemlja". Konstantinopolj je potpuno evropski grad.

Osim toga, naravno, Azija ima kulturu 3000 godina duzu od evropske, ako je to bas bitno, a Turci svakako nisu gladniji od npr. Slovaka, makar zato sto je priroda obilatija na jugu i u primorskim zemljama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Uporedi povrsinu Turske koja je u Evropi i Aziji, broj stanovnika, na kraju krajeva mentalitet... Njima ipak nije mesto u EU zbog mnogo stvari. Sumnjam da mogu efikasno da regulisu granicu sa Sirijom i Irakom, postace izvoznici terorizma pa makar ga i sami ne "proizvodili".

Pod gladnim sam mislio da su spremni da rade za plate koje su mnogo nize od plata za koje bi iste poslove radili zapadnjaci (Francuzi, Nemci i sl). Uostalom, to ce se desiti (ako se desi) i sa nama, nismo mi nista mnogo bolji od njih.

Naravno, mislim da se slazes da ni Srbiji pod Slobom ni Hrvatskoj ni naravno Kosovu nije mesto u EU, razike su prevelike u skoro svemu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Ja mislim da je Srbiji mesto u EFTA sa Norveskom, Svajcarskom, Islandom i Lihtenstajnom, jer mi je potpunoi jasno da su pricice o interesu kapitala  ukrupnjivanjem trzista u jedinstvenu para-drzavu EU i o ljudskim pravima koje to donosi bajke za malu decu.

U pitanju je geostrateski interes kao kompenzaqcija za ravnotezu (doduse ravvnotezu straha) koja je nestala raspadom CCCP-a.

Evropi su podjednako tudji Indija, Sjedinjene Drzave i Rusija, a samo Kine se vise boje. I to je to. I zato se ujedinjuju.

U svakom slucaju, Turska je po mentalitetu potpuno evropska zemlja -- daleko vise nego sto je to Bosna I Hercegovina, a mozda i vise nego sto su Srbija, Hrvatska, Madjarska, Poljska i Latvija ili cak Finska i Norveska -- i Turskoj apsolutno jeste mesto u EU, a Srbiji je mesto u EFTA.

Dalje ne bih na ovu temu. Vise puta sam to napisao i dosadno mi je da sto puta ponavljam za ljude koji u Turksoj nikad nisu bili i o njoj sude na osnovu mitoloskih predrasuda. Ja sam u Istanbulu proveo samo dva ipo meseca -- daleko nedovoljno da Tursku upoznam, ali dovoljno da vidim o cemu se zapravo tamo radi.

Anyway...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Well, ja sam bio u Turskoj, ali takodje kao ti nedovoljno dugo...  Smile

Treba izaci iz Istanbula da bi se videlo sta je prava Turska, kao sto treba izaci iz BGa da bi se upoznala Srbija. Tu su slicni nama. Imaju gomilu feministkinja, prozapadnih demokrata i moderne muzike/hrane/svega sa zapada a sa druge strane tu su njihovi cuveni kazamati, tretman Kurda (nekada i Jermena, ne znam kako je danas), naravno i mnogo, mnogo islamskih fanatika koji, nalik nasem SPSu i SRSu, pre zele da nabiju zenama feredze na glavu (to je bese kod njih nezakonito?) nego da se bave stvaranjem pravne drzave, modernizovanjem industrije i svega sto uz to ide na putu ka EU.

Zato ih jednostavno ne vidim u EU.

Naravno, ja se ne pitam, pitaju se velike korporacije i politicari. Njima treba jeftina radna snaga i novo trziste od sedamdesetak miliona ljudi. Mislim da ce uci uskoro, kad i mi mozda, cak i pre, ali nece moci EU to sve da svari i propasce kad-tad. Bolje da ni ne ulazimo. Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Ja ne mislim da je "prava Turska" izvan Istanbula. niti da je "prava Srbija" izvan Beograda, niti da je "prava Amerika" u Wichiti.

Ne vidim po cemu bi neke selendre bile vise "prave" od mesta u kojima se donose bitne odluke. U velikom gradu se nalazi najsiri dijapazon predstavnika naroda: od kulturne elite preko biznismena i politicara, profesionalaca do trgovaca, sitnih zanatlija, lumpenproletera, lopova i kurvi itd -- a na obodu grada ima i slejaka.

Uostalom, EU se ne nalazi u nekoj estonskoj, pa ni belgijskoj, sumi (npr. u Ardennesima) nego u Brusselu/Bruxellesu.

Takodje, kao sto rekoh, smatram da je Turska evropskija od Srbije, Madjarske, Hrvatske, itd.
« Poslednja izmena: 25. Okt 2005, 12:41:08 od Tralalalala »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Jeste bitno gde se donose odluke. Takodje je bitno da li se pravila EU postuju i u glavnom gradu i u nekom zabitom selu. Kad bi se samo glavni grad gledao, nas Beograd ne zaostaje ni za jednom prestonicom srednje Evrope po infrastrukturi, broju ljudi, privredi... Po toj logici ispunjavamo standarde za EU. Ali kad se pogleda cela zemlja, drugacije sve izgleda. A Istanbul jeste evropski grad, ali azijski deo Turske i nije bas... Kao i mi, i oni su zemlja kontrasta.

Mislim da zalazimo u off-topic.

Nesto sam radoznao, zasto mislis da je evropskija Turska od Madjarske? Za Srbiju i Hrvatsku mogu da razumem, ali za Madjarsku bas i ne.
« Poslednja izmena: 25. Okt 2005, 12:44:00 od marniko82 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.