Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 11:12:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: SR-72....  (Pročitano 1527 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Nemas brige u pravu si hkj. Ako cemo iskreno taj avion treba da nosi naziv SR-75. Nisam bas siguran da se radi o kradju sovjetske tehnike. Recimo Sovjeti su na neuporedivo bolji, jeftiniji i upotrebljiviji nacin resili pitanje velikih brzina na MiG-25 nego sto je to uradjeno u USA. Pre nego je nastao MiG-29 postojao je Hornet, pre nego je nastao Su-27 postojao je F-15. Osim toga u SSSR nisu mnogo vodili racuna o autorskim pravima... Sam radar na MiG-29 je kopija onog sa Horneta a americki major je to preko ambasade CSSR prodao Sovjetima za 110 hiljada dolara. Da ne davim mnogo...

Dakle tema je SR-75. najverovatnije da je izgled nesto nalik na YF-23. Taj avion iako predstavljen kao lovac na ispitivanjima nije bio bas posmatran kao lovac vec su vise obratili paznju na stvari tipa dolet, visina leta, trajanje leta a to su upravo stavke vezane za izvidjace. Ima logike da je YF-23 umanjena radna verzija velikom pravog izvidjaca i da je sluzila kao tehnoloski demonstrator. Ali nemam nista od dokaza, zdravu logiku imate i vi pa ajde... pricamo  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
YF-23 (Northrop) je bio u trci sa YF-22 (Lockheed Martin) za novog americkog lovca. Na kraju tendera izabran je YF-22 (F-22 Raptor), isto kao X-35 i X-32, gde je na kraju izabran X-35 (F-35 Lightning II).
YF-23 je imao naziv Black Widow II, ali nikada nisam cuo ili procitao da su od njega hteli da naprave izvidjacki avion.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Citat
YF-23 (Northrop) je bio u trci sa YF-22 (Lockheed Martin) za novog americkog lovca. Na kraju tendera izabran je YF-22

Znam ja dobro sta novine kazu, ne brini. Uzgred receno radim i na knjizi o americkim lovcima pa dobro pretresam sve podatke. Nije sve tako kako novine kazu. Ali vec sam rekao- nemam nista crno na belo a nigde i nema.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
ehehe...ovo je jedna malo cudna situacija...pilot,bojim se da si me mozda lose razumeo...
ja sam bio hteo da kazem da su ameri ukrali ideje od Rusa...,a ne obratno...
ali,izgleda da cemo morati po ovoj teoriji morati da imamo razlicita misljenja...sta da se radi... Smile
jesi ti mislio u smislu da su rusi krali od amera,ili ne?mislim,nisam bas shvatio sve...  jel bi mogao da predefinises odgovor?jbga,nekeko se jos nisam naviko na forume...pa? Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Vidim da imas mali broj poruka a i ja ja ponekad ne razumem sta sam napisao pogotovu kad na brzinu odgovorim pa pobrkam slova.

1. razumeo sam da si rekao da su ameri krali od rusa
2. ja kazem da je bilo suprotno
3. sovjeti su imali razvijenu tehnologiju koja je u mnogim delovima bolja od zapadne
4. ovde nema teorije- ili imas podatak ili ga nemas!!!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
u redu...  Smile za sve ostalo,pa ajde-i za ovo,te podrzavam...
ja si odim malo,se cujemo,inace,bato,za nekolku dana... Smile
ali ne se brinite,..."I'LL BE BAAACK!!!..."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Cekamo  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla MEGAUPLOAD
mob
Nokia 
Something big is in the works at Nevada's legendary Area 51 military base. A massive new building is under construction at the top secret location. Aviation experts say there's a good chance that a new, highly classified aircraft might soon be zipping around the Nevada skies.

What kind of aircraft? One possibility is a successor to the SR-71 spy plane, the SR-72.

The SR-71 Blackbird is widely regarded as the greatest airplane ever built. It sliced through the sky at Mach 3 and still reigns, officially anyway, as the fastest plane in history. Groom Lake, also known as Area 51, was home for the Blackbird during its early days. The question is -- will Area 51 also be the location of choice for the development of a successor, and maybe more than one?

A photo of a new building under construction at Area 51 has raised tantalizing possibilities for the civilian researchers who dabble in such topics. No one can say for certain what the building will be used for, but aviation historian Peter Merlin says the one thing we can say is that it's one big hangar.

"It probably measures 275 feet by 600 feet. It's no larger than hangars at other bases, but it certainly is the largest at Area 51," Peter Merlin said.

Satellite photos confirm Area 51 already has two dozen hangars, including some less than two years old. So what's going on out there?

The hangar could be a central maintenance facility, machine shop and or simulator training center. But aviation writers are thinking more exotic thoughts. For months, there's been speculation in aviation circles about a successor to the SR-71, call it the SR-72. Model airplane companies already have their version of the so called "dark bird," which theoretically could fly twice as fast as the Blackbird.

Peter Merlin says he's been told by engineers at Lockheed that the SR-72 project was canceled, but new reports in aviation media note the Air Force has just awarded a new contract to Lockheed for a plane that sounds exactly like the SR-72, a Mach 6 reconnaissance plane that could also carry weapons, and unlike the SR-71, this one would be unmanned.

It would make for a comfy fit inside that new hangar. But Merlin thinks there are other possibilities also in the works at Groom Lake.

"There are at least seven and maybe as many as eleven manned classified air craft that have not yet been unveiled that have been flying since 1985 and countless unmanned programs as well. Most of these things have been tested there. I know some of the guys that have flown these airplanes," Merlin continued.

Among the suspects is something called the Black Manta, a stealthy hypersonic craft that might explain the wispy images captured in a few photos around the world. Various black triangle-type craft have been spotted over American military bases and cities for years, some of them huge in size, big enough to require a big hangar.

Aviation journalist Bill Sweetman has long argued for the existence of the Aurora, another plane rumored to have been flown at Groom Lake. Sweetman says black budget figures hint at the existence of the plane, which some have dubbed the SR-75 penetrator. Whichever of these ambitious projects ends up in full development, it's abundantly clear that the testing location of choice for top secret planes is still Area 51.

The Lockheed Company, whose so-called Skunkworks plant developed the U-2, SR-71, and stealth fighter -- all of which were test flown out at Area 51 -- says it will not comment on its new Air Force contract.

The Air Force is also not talking.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Jun 2025, 11:12:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.