Većina muzičara koja je učestvovala u projektu EKV Revisited neposredno pred nastup na Beer fest-u napustilo je Ivana Firčija i njegov bend Krug zbog neisplaćenih honorara, prenosi nedeljnik „Evropa”. Firči se tada na sceni ipak pojavio s nekolicinom muzičara, ali među nima nisu bili basista i pevač Aleksandar Sarajlić Sarajlo, bubnjar Marko Milivojević, kao ni pevačica Tanja Jovićević. „Atmosfera je proletos, kada je Krug osnovan, bila poletna i puna entuzijazma”, tvrdi za „Evropu” Aleksandar Sarajlić, a raskol među članovima benda stvoren je kad se postavilo pitanje finansija.
„Honorari su se kretali od 100 do 300 evra po nastupu, valjda prema zaslugama. Tada smo shvatili da smo samo najamna radna snaga, a on gazda. Za koncert u Viminacijumu kod Kostolca, za koji je tvrdio da je bio besplatan, iz raznih izvora smo čuli da mu je bio plaćen. Raspoloženje se promenilo. Na sledećem koncertu, na Exit-u, bilo je očigledno da je situacija loša: od atmosfere u bendu do traljave tehničke organizacije. Zahvaljujući Firčiju, Krug ne radi već četiri meseca”, kaže Sarajlić.
Međutim, Firči se ne slaže da ga je bend napustio: „Nije tačno da me je bend napustio uoči Beer festa, jer sam nastupio s polovinom muzičara iz grupe”.
„Ovaj projekat je i zamišljen tako da kroz njega prođe što više ljudi. Upravo organizujem audiciju za nove članove, na kojima će dobiti priliku mladi i talentovani”, kaže on.
„Celog života sam radio kao životinja i sve što sam dotakao pretvorilo se u zlato, a oni koji se šlepaju, zbog svoje neažurnosti i neprofesionalizma - dobijaju šut kartu. Obožavam da me ogovaraju”, rekao je Firči. (Mondo)