EGZIT NA SUDU! Mlađan Dinkić potpisao protokol o saradnji sa "Egzitom", jedan od osnivača muzičkog festivala najavio tužbu protiv svojih partnera
Dušan Kovačević, osnivač festivala, tvrdi da je vlasnik najmanje 33 odsto intelektualne svojine vezane za "Egzit"
Ministar finansija Mlađan Dinkić i generalni menadžer "Egzita" Bojan Bošković potpisali su juče Protokol o saradnji, kojim će u u budžetu za 2007. godinu biti planirano minimum 30 miliona dinara za organizovanje tog muzičkog festivala, poznatog van granica Srbije. Na konferenciji za novinare učestvovali su i direktorka Građanskog pakta za Jugoistočnu Evropu Hedvig Morvai-Horvat, kao i muzičari Rambo Amadeus i Branislav Babić Kebra, frontmen novosadske grupe "Obojeni program". U isto vreme oglasio se i Dušan Kovačević, jedan od idejnih tvoraca festivala "Egzit". On je saopštio da će podneti tužbu protiv Udruženja "Egzit" zbog protivpravnog otuđenja veb-domena www.exitfest.org, za koji tvrdi da je njegovo vlasništvo! Kovačević je najavio da će početkom sledeće nedelje podneti i tužbu za nelegalno korišćenje brenda i autorskog dela "Egzit", budući da je vlasnik najmanje 33 odsto intelektualne svojine vezane za ovaj novosadski festival, dodavši da na sudu može da dokaže i da taj procenat ide i do 50 odsto! N. KOSTIĆ
Egzit na budžetu do 2010.
- Protokol o saradnji garantovaće "Egzitu" da će ubuduće biti stavka u budžetu Srbije, od 2007. do 2010. godine, kako organizatori ne bi morali da traže novac iz tekuće budžetske rezerve - rekao je Dinkić, i napomenuo da će to biti doprinos države stvaranju još jačeg brenda i promociji Srbije.
Jedan od osnivača festivala EXIT Dušan Kovačević podneo je dve tužbe protiv Udruženja EXIT - zbog povrede žiga i autorskog dela.
Kovačević je saopštio da je on glavni autor i idejni tvorac festivala i da bez njega EXIT festival ne bi ni postojao.
On je optužio Udruženje EXIT za pokušaj monopolizacije festivala, čime je, kako je naveo, "učinjeno krivično delo lažnog predstavljanja".
Kovačević navodi da sa ostalim pravnim i fizičkim licima - osnivačima festivala poseduje više od 50 odsto autorskog dela, kao i da je suvlasnik žiga "Exit".
Kovačević je prošle nedelje podneo tužbu protiv nekoliko članova Udruženja EXIT koje je optužio da su nelegalno preregistrovali internet domen.
Generalni menadžer festivala Bojan Bošković je pre nekoliko dana rekao da će sve nesuglasice u vezi sa vlasničkim i autorskim pravima biti ražrešene van suda.
Hahahahaha tuzi vlast! Pa cemu se covek nada? Da strpa Mladju u zatvor?? Prvo ce javno da ga ponize a onda ce da mu uzmu i ono malo sto ima! Ako ostane ziv bice mu extra!
tvoj ego bi sigurno zadovoljilo to da je on starija osoba.
Nije u tome stvar! Nego se covek bori protiv vetrenjaca i bash me briga da li je mlad ili star! Navedi mi primer jednog coveka koji se sudski sporio sa vlascu oko necega i dobio zivo me interesuje! Prosta stvar drzava je videla da ima leba od Egzita i prisvojila ga
tvoj ego bi sigurno zadovoljilo to da je on starija osoba.
Nije u tome stvar! Nego se covek bori protiv vetrenjaca i bash me briga da li je mlad ili star! Navedi mi primer jednog coveka koji se sudski sporio sa vlascu oko necega i dobio zivo me interesuje! Prosta stvar drzava je videla da ima leba od Egzita i prisvojila ga