У последњих месец дана се десила серија насилних акција, данашњи случај
Citat
HOROR KOD ŠIDA: Migrant nožem izbo mladića! Crna Hronika 12:40, 10.09.2016.
U sremskom selu Vašici kod Šida noćas oko četiri sata, jedan migrant je nožem izbo meštana Vašice, M.A. (25). Napadnuti mladić je tri puta uboden nožem
Mladić je u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici primljen jutros u 4.55 sati sa teškim poovredama opasnim po život. Radi se o tri ubodne rane u grudni koš sa probojem dijafragme, želuca i jetre. Pacijent je operisan i sada se nalazi u jedinici intezivne nege.
МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ у ШИДУ: Страх од миграната, све више крађа и разбојништава У последња два месец, у Шиду је пријављено више разбојништва, крађа у кућама и продавницама, као и ремећења јавног реда и мира у којима су, према речима министра полиције, учествовали мигранти. Због тога мештани кажу да страхују за своју безбедност.
Citat
Stanari Karađorđeve ulice strahuju za bezbednost Incidenti, kažu, skoro su svakodnevni.
- Petnestogodišnjak je početkom avgusta išaran skalpelom po leđima, komšinica je pogođena kamenom u glavu dok je šetala psa, mene su ispred trafike srušili. Nasrću, otimaju novac i mobilne telefone, slikaju nas. Većina njih nosi noževe, a niko im ništa ne može. Uveče dežuram kako bi mi unuka ušla bezbedno u zgradu, pogotovu od kako je komšija napadnut na parkingu. Hoće li na kraju da nam uvedu policijski čas? Mi ovo nećemo da trpimo jer se osećamo kao manjina u sopstvenoj državi, gradu i ulici - priča jedna od nezadovoljnih stanarki.
Пре годину неки су говорили да треба оштрија контрола уласка или ће се ово дешавати,
Citat
Dveri: EU od Srbije pravi najveći azil u Evropi 16 septembra 2015
predstavnici Evropske Unije hvale odnos Srbije prema izbeglicama – istovremeno zatvaraju granice EU za sve pridošle migrante. Dok naša vlast neodgovorno glumi veće Evropljane od Evropljana druge evropske zemlje zatvaraju svoje granice: Mađarska je podigla gvozdenu zavesu i počinje da hapsi i deportuje izbeglice, Nemačka je ukinula šengen i ponovo postavla granične kontrole, Austrija zatvara pristup autoputem iz Mađarske…Jedino Srbija se pravi kao da je sve u redu i kao da nije u pitanju najveća migranstka kriza novijeg doba koja preti da promeni demografsku strukturu Evropu, a Srbiji donese ogromne socijalne, ekonomske, zdravstvene i bezbednosne rizike.