Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jun 2025, 15:02:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dva pitanja u vezi Joomle  (Pročitano 3286 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson K750 on Linux
Hmmm,
a jesli li probao varijantu da napravis jos jedan template koji nece da sadrzi <?php mosMainBody(); ?> instaliras
i onda odes u admin panel i otvoris Template manager / Site templates pa selektujes taj novi template i pritisnes Assign (na vrhu) i odaberes front page stranicu, tako da ce se uvek pokazati ta stranica za naslovnu a za sve ostale neka bude originalan template.
Trebalo bi da radi...

bi radilo da ovako nesto postoji <?php mosMainBody(); ?>   Smile
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 214
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Samsung x660
sad si me zbunio. Pa postoji u undex.php mosMainBody(); sigurno.
IP sačuvana
social share
zato što se igram...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Samsung X100
Naravno da <?php mosMainBody(); ?> postoji u index.php svakog templata jer se time poziva sadrzaj joomle / mamba.
Ne razumem sta si hteo time da kazes da te komande nema - ona je sustina vidljivosti sadrazaja...  Smile
IP sačuvana
social share
negokako
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nisam se lepo izrazio:

Naravno da <?php mosMainBody(); ? postoji u index.php....
Medjutim kada ga uklonim ja ne dobijam main sadrzaj ni na jednoj stranici sajta a ja hocu da ga nema samo na prvoj tj. home stranici a tamo gde bi to moglo da se uradi u admin panelu MainBody ne postoji....
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 214
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Samsung x660
Mozda ti je promakao ovaj post:

Hmmm,
a jesli li probao varijantu da napravis jos jedan template koji nece da sadrzi <?php mosMainBody(); ?> instaliras
i onda odes u admin panel i otvoris Template manager / Site templates pa selektujes taj novi template i pritisnes Assign (na vrhu) i odaberes front page stranicu, tako da ce se uvek pokazati ta stranica za naslovnu a za sve ostale neka bude originalan template.
Trebalo bi da radi...

Prema njemu mozes uraditi ono sto ti je potrebno.
IP sačuvana
social share
zato što se igram...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Samsung X100
A šta u stvari želiš da uradiš. Da naslovna nema news i ostalo što je po default-u za joomlu, nego da imaš neki svoj poseban sadržaj kao prostu statičnu hmtl stranicu ?

Onda možeš i sledeće:

U admin panelu odeš u Static Content Manager i napraviš tu stranicu,
zatim u Menu Manager [ mainmenu ] ideš na new a odande na Link - Static Content . Tu izabereš statičnu stranicu koju si kreirao daš joj ime Home(illi kako god) i onda Save.

Vratiš se u Menu Manager [ mainmenu ] i stari home staviš unpublish a novi Home staviš na prvo mesto i daš mu Publish i eto ti...

Ovako <?php mosMainBody(); ?> nemoraš ni da diraš a izbacio si defaul sadržaj sa naslovne.

Možeš i tako da rešiš problem...
IP sačuvana
social share
negokako
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Mozda ti je promakao ovaj post:

Hmmm,
Trebalo bi da radi...

Prema njemu mozes uraditi ono sto ti je potrebno.

nisam hteo pocetnu staticnu... hteo sam news i jos neke module na prvoj...
ovo mi je promaklo a resava problem

hvala puno goowinda   Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Imam problem. Instalirao sam Joomla odavno na nekom free serveru  i sada sam se setio da imam to, ali zaboravio sam username i password. Jer moram ponovo sve da uploadujem Smile ili mogu nekako lakse da resim ovo?
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed
Pogledaj profil Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Samsung X100
Nema na cemu.
Raduje me da si uspeo da resis stvar.
IP sačuvana
social share
negokako
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Samsung X100
Imam problem. Instalirao sam Joomla odavno na nekom free serveru  i sada sam se setio da imam to, ali zaboravio sam username i password. Jer moram ponovo sve da uploadujem Smile ili mogu nekako lakse da resim ovo?

Pa u sustini je izvodljivo ako mozes da udes u MySQL (phpMyAdmin).
Selektujes jos_user  pa onda browse. Videces user name za admina a pasword je kriptovan sa JavaScript MD5.
Recimo pass  demo je  fe01ce2a7fbac8fafaed7c982a04e229
zamenis lepo pass i ulogujes se sa demo i voila - reseno.

evo sajt za MD5 - http://pajhome.org.uk/crypt/md5/  tu mozes da probas sa drugim passwordima...  Smile

« Poslednja izmena: 19. Jul 2006, 23:06:00 od goowinda »
IP sačuvana
social share
negokako
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jun 2025, 15:02:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.