Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 03:09:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Na ovom forumu, mozete postavljati teme sa informacijama o glumcima i glumicama, komentarisati ih, hvaliti... 
Ukoliko zelite da postavite novu temu, obavezno proverite da li je ta tema vec postavljena. 

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kirk Douglas ~ Kirk Daglas  (Pročitano 13663 puta)
20. Maj 2007, 21:32:24
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Apple iPhone 6s
Kirk Douglas (9. prosinca 1916.), legendarni američki glumac , pisac, i producent.

Otac je glumca Michaela Douglasa. Po vjeri je Židov, sin siromašnih ruskih Židova koji su doselili u SAD.

Pravo ime mu je Išur Danielovič Demsky. Na filmu je nastupao čak 57 godina. Iako je potjecao iz siromašne obitelji, završio je fakultet, a bio je aktivan u hrvačkom timu. Jednom je sam izjavio da je cijeli život glumio "kurvine sinove".

Oscara kao glumac nikad nije dobio. Tek sa 80 godina dobio je počasnog Oscara za doprinos filmskoj umjetnosti. Ženio se dva puta, ima troje djece. Sin Eric umro je od predoziranja drogom sa 46 godina. Godine 1981. godine dodijeljena mu je Predsjednička medalja slobode, a 1985. i francuska Legija časti. Ostvario je niz zapaženih uloga od kojih je jedna od najboljih u povijesti filma ona kad glumi revolveraša sa Divljeg zapada koji se zove Doc Holliday.

Snimio je niz filmova sa poznatim glumačkim partnerima. Godine 1996. doživio je moždani udar, koji je opisao u svojoj knjizi "Udar sreće". Napisao je 10 knjiga autobiografskih zapisa. Taj udar je opisao kao "najgori pakao koji čovjek može proživiti".

Izvor: Wikipedia
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

kirkd-75.jpg
(23.12 KB, 263x338)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
HTC Smart
Glumac Kirk Daglas prvi put otkrio detalje o svom životu

Filmska legenda Kirk Daglas prvi put u svojoj 94. godini priča o odnosu s ocem, otkriva da i dalje piše pesme supruzi, kao i da je u početku branio sinu Majklu da se bavi glumom. Za bes i ispade glumac krivi oca.
– Odrastao sam u siromašnom i nasilničkom komšiluku. Moj otac bio je najteži čovek u gradu. Uvek se borio, pa sam se i ja na koledžu, po uzoru na njega, bavio rvanjem. Bio je uvek grub prema meni i moram da priznam da mi je nedostajala njegova ljubav. Od njega sam dobio jedino sladoled. Kad sam imao sedam godina, glumio sam u jednoj predstavi. Otac je došao i odgledao je bez mog znanja, a potom me častio sladoledom. To je meni draže od svih Oskara – priča Daglas.

Ženskaroš
U memoarima koje je napisao, Kirk aludira da je delio krevet s nekim od tadašnjih najvećih zvezda, među kojima su Rita Hejvort, Džoan Kraford i Marlen Ditrih. Jednom prilikom otišao je kod lekara i rekao mu kako smatra da je impotentan. Kad ga je lekar upitao da mu obrazloži svoje sumnje, glumac je rekao da je vodio ljubav 29 noći zaredom s različitim ženama, ali 30. noći nije mogao.
Lekar se nasmejao i odgovorio mu da i bog uzima jedan dan za odmor.
Iako je proglašen za jednog od najvećih ženskaroša tog doba, Kirk tvrdi da se sada primirio te da je veran supruzi s kojom je u braku 57 godina.
– Još uvek joj pišem ljubavne pesme. Jednu sam nazvao “Romansa počinje u 80. godini” – kroz smeh kaže glumac.
Njegov najmlađi sin Erik predozirao se u 42. godini, a pre toga bio je na 15 različitih rehabilitacija koje nisu bile od pomoći.
– Posećujem njegov grob svake nedelje. Uvek sednem na hladnu mermernu ploču i pitam se šta sam još mogao da učinim kako bih mu pomogao. Kad sam saznao da Majkl ima rak, odlazio sam svaki dan u Njujork da ga obiđem – kazao je Daglas.
Iako ima 94 godine, Kirk je i dalje u odličnoj formi. Preživeo je pad helikoptera 1991. godine, dok dve osobe koje su bile s njim nisu imale tu sreću.

Cilj – doživeti stotu
Ostao je bez glasa pošto je doživeo šlog 1996. godine i ugrađen mu je pejsmejker. Godinama mu u kuću dolazi logoped, pa je zahvaljujući raznim vežbama ponovo počeo da govori, doduše veoma usporeno.
– Lekari su mi rekli da nikad više neću moći izgovoriti ni reč. Kad izgubite glas, tek onda shvatite koliko vam on znači u životu. Prvi put sam ponovo progovorio na dodeli Oskara 1996. godine. Jednostavno sam morao da kažem hvala – istakla je filmska legenda.
Njegov um je još uvek britak, ali se i dalje nervira što mora da govori sporo kako bi ga ljudi razumeli. Ni duh ga još uvek nije napustio. Na ovogodišnjoj dodeli Oskara popularnosti flertovao je s En Hatavej, što je bio jedan od najzapaženijih događaja te večeri.
Na licu mu se i dalje razaznaju rupice, visoke jagodice, fino isklesan nos, ali i velike uši dolaze do izražaja. Veoma je ponosan na svoja četiri sina, a naročito na Majkla. Kako kaže, nije želeo da se njegovi sinovi bave glumom, pa je Majklu jednom prilikom rekao da je očajno glumio u jednoj Šekspirovoj predstavi.
Međutim, sada je presrećan što ga je neko nasledio i kaže da mu je Majkl omiljeni glumac. Za 83. rođendan od sina je na poklon dobio automobil i cedulju na kojoj je pisalo “Ništa nisam tražio, a ti si mi dao sve”.
Slavnog glumca jedino brine samoća.
– Kada dođete u ove godine, osećate se veoma usamljeno, ali se iskreno nadam da ću doživeti i stotu. To mi je velika želja – zaključuje Daglas.

Izvor: Nacionalni gradjanski
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.27
mob
HTC Smart
Kirk Daglas piše memoare

Američki glumac Kirk Daglas piše knjigu koja bi trebalo da bude objavljena u elektronskom izdanju u junu.

Memoari 95-godišnjeg glumca, pod naslovom "I Am Spartacus! Making a Film, Breaking the Blacklist", govore o filmu "Spartak" iz 1960. godine.

Kirk Daglas je igrao glavnu ulogu i pomogao u produkciji filma.

Scenario za film je napisao Dalton Trambo, koji je bio na "crnoj listi" osoba za koje se sumnjalo da su komunistički simpatizeri ili su odbijali da odaju komuniste, zbog čega je 50-ih godina prošlog veka radio pod lažnim imenom.

Daglas je javno otkrio da je Trambo napisao scenario i time doprineo ukidanju prakse "crne liste".

U filmu, na zahtev Rimljana da otkriju ko je Spartak, svi robovi govore "Ja sam Spartak", pokazujući time solidarnost.

Predgovor za knjigu je napisao glumac Džordž Kluni, a u audio izdanju knjigu će čitati autorov sin glumac Majkl Daglas.

Knjigu će objaviti kompanija za digitalna izdanja Open Road Integrated Media.

Izvor: Beta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
mob
HTC Smart
Kirk Daglas ponosan na Holivud i kolege

Holivudski glumac Kirk Daglas, koji je napunio 95 godina, izjavio je da je ponosan što pripada holivudskoj zajednici, kao i na kolege poput Džordža Klunija i Šona Pena, zbog njihovog dobrotvornog rada.

Na nedavnoj projekciji obnovljene verzije njegovog filma "Spartak", Daglas se prisetio vremena kada je taj film stigao u bioskope, nekoliko godina po okončanju ere makartizma.

- Kada imate 95 godina, više ne gledate u budućnost. Gledate unazad, pravite inventar - kazao je glumac koga su po ulasku u salu za projekcije u Los Anđelesu dočekale ovacije publike.

- Veoma sam ponosan što sam deo holivudske zajednice, pošto se u Holivudu ne delimo na demokrate i republikance, među Amerikancima smo - naveo je glumac, koji ima izvesnih teškoća pri govoru.

- I ponosan sam na tipove kakvi su Džordž Kluni i Šon Pen, koji troše svoj novac kako bi pomogli drugima - dodao je Daglas, govoreći o kolegama poznatim po humanitarnom radu.

Daglas se osvrnuo i na najteže dane Holivuda. Simbol tih dana, odnosno ere makartizma, jest film "Spartak" u režiji Stenlija Kjubrika, u kojem Daglas igra gladijatora koji predvodi pobunu robova u antičkom Rimu.

Kada je odlučio da snimi taj film po romanu Hauarda Fasta, za koji je otkupio filmska prava, Daglas, koji je bio i izvršni producent, scenario je poverio Daltonu Trambou (Trumbo), koji je bio na "crnoj listi" makartizma. Američki senator Džozef Makarti poveo je 1950-ih godina antikomunistički "lov na veštice".

Trambo je radio pod pseudonimom, ali je Daglas stavio njegovo ime na špicu filma, koji je u bioskope stigao 1960.

- U doba makartizma, živeo sam u svetu... većina vas tada nije bila ni rođena. Ne možete da zamislite koliko su te godine bile teške, tada kada je postojala 'crna lista'. Niko nije želeo da zaposli ljude sa te liste - rekao je Daglas.

Pored problema s Tramboom, "Spartak" se suočio i sa cenzurom i jedna danas poznata scena iz tog filma bila je isečena. U toj sceni, Spartakovog neprijatelja, rimskog generala Marka Krasa, koga je igrao Lorens Olivije, kupa njegov rob Antonin (Toni Kertis).

Aluziji na homoseksualnost u toj sceni doprinosi i dijalog između dvojice muškaraca - Kras svog roba pita da li voli ostrige i puževe, a potom mu govori da ih sam obožava. Takva cenzura bila je "idiotska", ocenio je Daglas.

Izvor: 24sata

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

471243-kirk.jpg
(25.46 KB, 600x360)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 03:09:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.154 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.