Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dorcol ~ Flaša eksplodirala u rukama devojčice  (Pročitano 600 puta)
04. Nov 2005, 01:23:44
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Detonacija u beogradskom parku

Flaša eksplodirala u rukama devojčice

U parku na Dorćolu, odbačena plasitična flaša sa nepoznatom belom tečnošću eksplodirala je juče u rukama dvoipogodišnje A. Z. Od detonacije je zagrmeo ceo kvart u Pančićevoj ulici, a dete je na sreću zadobilo samo lakše opekotine i manje posekotine.

- Anđela je prišla česmi na kojoj se nalazila mala flaša „bravo“ soka od pola litra. Podigla je, okrenula se prema meni i krenula da mi je donese. U tom trenutku flašica je tako eksplodirala da sam pomislila da je ostala bez očiju - ispričala je za „Blic“ majka A. Z. Snežana.

Koliko je Snežana u sekundi pre detonacije mogla da vidi, u flašici se nalazila neka bela tečnost, i pri dnu aluminijumska folija. Ekipa uviđajne policije izašla je na teren posle sat vremena i uzela uzorke.

Šta je tačno izazvalo eksploziju, znaće se posle analize. Šef uviđajne ekipe nije želeo da nagađa, ali je rekao da se do sada sa ovakvim slučajem eksplozije neidetnifikovane tečnosti još nije susreo.

Devojčici je najpre u ambulanti u Dubrovačkoj, a zatim u Domu zdravlja u Siminoj ulici ukazana prva pomoć. Lekari su očistili povrede, konstatovali hematom na levom obrazu, lakše opekotine i posekotine od raspolovljene plastične flaše.

- Rekli su da će otok još da raste i da svakako moramo da znamo kakva je tečnost izazvala eksploziju, radi daljeg lečenja - kaže majka.

Eksplozija je iza sebe ostavila crni trag na asfaltiranoj stazi parka. Park je u to vreme bio pun dece i roditelja koji su ih izveli na lepo novembarsko poslepodnevno sunce. Ubrzo su se svi razišli, policija ogradila mesto detonacije, pretražila i druge delove parka, ali ništa sumnjivo nije nađeno.

- Samo da je sa njom sve u redu. Više neću ni da idem u park - rekla je majka A. Z., dok je plavooka radoznala devojčica, koja je juče imala puno sreće, ozbiljnog lica pratila bliceve fotoreportera u Domu zdravlja.

Izvor: Blic \ S. Palić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
mob
Apple iPhone 3Gs
Još se ispituje šta je puklo u rukama male Anđele
Eksplozivna smesa delo huligana
BEOGRAD - Šta se nalazilo u maloj plastičnoj flašici „bravo“ soka od pola litra, koja je prekjuče posle podne ekspolodirala u rukama dvoipogodišnje Anđele Zafirović dok se bezbrižno igrala u parku, još se pouzdano ne zna jer policija nije završila veštačenje. Hemičari tvrde da je smesu mogao bilo ko da napravi i da događaj najviše liči na delo huligana.

Majci Snežani Zafirović policija je juče saopštila da smesa „nije opasna po dete“, ali nisu želeli da joj kažu ništa preciznije. Ona je očekivala da dobije tačne informacije o prirodi tečnosti kako bi znala šta može da očekuje i šta dalje da preduzme na Anđelinom lečenju.

- Samo su rekli da nije opasno po dete, a šta je, ne mogu da mi kažu. Koliko sam razumela, više nikakve informacije neću ni dobiti. Trenutno mi je najvažnije da nije bilo ništa što je opasno po njeno zdravlje - kaže Snežana.

Tokom jučerašnjeg dana devojčica se dosta dobro osećala.

- Ujutro je jednom povraćala, hematom na levom obrazu joj je poplaveo, ali je dobro i normalno se ponaša - kaže Snežana.

Dekan Hemijskog fakulteta Živoslav Tešić rekao je za „Blic“ da mu ceo događaj liči na delo huligana, koji su od relativno dostupnih raznih supstanci mogli da naprave eksplozivnu smesu.

- Teško je reći šta je moglo da ekspolodira, ali sam siguran da je tu smesu lako napraviti. U prodaji možete naći 20 ili 30 raznih supstanci koji uz dodavanje određenih oksigena, pa još uz malo sunčeve toplote, mogu da eksplodiraju. A formule kako se to pravi možete naći u svakom srednjoškolskom udžbeniku - kaže profesor Tešić.

Tezu da bi ceo ovaj događaj mogao da bude delo huligana koji su hteli da se zabave, potvrđuje i činjenica da flašica sa zapaljivom smesom nije bila tek tako bačena u travu, već uredno ostavljena na kamenoj česmi u parku, kako bi neko mogao da je uzme. Bila je to dvoipogodišnja radoznala devojčica koja je imala puno sreće.

Izvor: Blic.co.yu
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Još se ispituje šta je puklo u rukama male Anđele

Eksplozivna smesa delo huligana

BEOGRAD - Šta se nalazilo u maloj plastičnoj flašici „bravo“ soka od pola litra, koja je prekjuče posle podne ekspolodirala u rukama dvoipogodišnje Anđele Zafirović dok se bezbrižno igrala u parku, još se pouzdano ne zna jer policija nije završila veštačenje. Hemičari tvrde da je smesu mogao bilo ko da napravi i da događaj najviše liči na delo huligana.

Majci Snežani Zafirović policija je juče saopštila da smesa „nije opasna po dete“, ali nisu želeli da joj kažu ništa preciznije. Ona je očekivala da dobije tačne informacije o prirodi tečnosti kako bi znala šta može da očekuje i šta dalje da preduzme na Anđelinom lečenju.

- Samo su rekli da nije opasno po dete, a šta je, ne mogu da mi kažu. Koliko sam razumela, više nikakve informacije neću ni dobiti. Trenutno mi je najvažnije da nije bilo ništa što je opasno po njeno zdravlje - kaže Snežana.

Tokom jučerašnjeg dana devojčica se dosta dobro osećala.

- Ujutro je jednom povraćala, hematom na levom obrazu joj je poplaveo, ali je dobro i normalno se ponaša - kaže Snežana.

Dekan Hemijskog fakulteta Živoslav Tešić rekao je za „Blic“ da mu ceo događaj liči na delo huligana, koji su od relativno dostupnih raznih supstanci mogli da naprave eksplozivnu smesu.

- Teško je reći šta je moglo da ekspolodira, ali sam siguran da je tu smesu lako napraviti. U prodaji možete naći 20 ili 30 raznih supstanci koji uz dodavanje određenih oksigena, pa još uz malo sunčeve toplote, mogu da eksplodiraju. A formule kako se to pravi možete naći u svakom srednjoškolskom udžbeniku - kaže profesor Tešić.

Tezu da bi ceo ovaj događaj mogao da bude delo huligana koji su hteli da se zabave, potvrđuje i činjenica da flašica sa zapaljivom smesom nije bila tek tako bačena u travu, već uredno ostavljena na kamenoj česmi u parku, kako bi neko mogao da je uzme. Bila je to dvoipogodišnja radoznala devojčica koja je imala puno sreće.

Izvor: Blic \ S. Palić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.