Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dopustite drugima da sami biraju svoj put  (Pročitano 800 puta)
09. Jun 2009, 15:24:58
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Kada vidimo bližnje da biraju teže putove doslovno može boljeti, posebno ako unaprijed vidimo koliko će problema imati. Instinktivno ih želimo zaštiti i povesti prema nekom sigurnijem mjestu, pa s njima poželimo podijeliti mudrost koju smo sami stekli kroz život kako bi oni bili pošteđeni.

Ipak, gotovo svi ljudi žele sami birati svoje staze bez tuđeg utjecaja i miješanja u njihov izbor. Zabraniti im to pravo, znači zabraniti im da se razvijaju i samoostvaruju.

Svaki pojedinac mora samo zaslužiti svoju neovisnost i steći vlastitu mudrost i iskustvo donoseći samostalne odluke i samostalno snoseći posljedice svake od njih.

Dopuštajući drugima da sami biraju svoje staze, omogućujemo im da razvijaju svoju ljudskost i osobnost na način na koji oni žele. Iako se možda nećete složiti s njihovim izborom, morate razumjeti da svaka osoba mora učiti na svoj način i po svojoj cijeni.

Događaji i okolnosti koje se provlače kroz naš život su jedinstveni jer je i svako od nas jedinstven. Ono što duboko dira jednu osobu drugu može iritirati ili zbunjivati.

Stoga svakoga privlače različiti putovi. Ako osjetite poriv da se miješate u nečiji izbor jer vidite kako se ta osoba suočava s poteškoćama i boli, umjesto da reagirate na taj način pokušajte suosjećati s njim i biti čvrsta točka na koju se ta osoba može osloniti.

Naravno, da trebate dati savjet ukoliko mislite da je netko izabrao teži put ako vidite da postoji jednostavniji, ali ne smijete inzistirati ili tjerati na silu da vas posluša. Dajte svakome prostora za vlastite pogreške, mogućnost uživanja u plodovima vlastitog rada, otkrivanje vlastitih istina i postizanje osobnih trijumfa.

Napast da druge usmjeravamo vjerojatno je instinktivno urođena kod čovjeka. Napuhani ego može nas uvjeriti kako su samo naši putovi pravi i navesti na misao kako imamo pravo upravljati drugima. Međutim, svaka osoba treba tražiti svoj put, jedino što mi trebamo kada su tuđi životi u pitanju je naučiti cijeniti i pozdravljati tuđe izbore, te im pomoći da se s njima nose.

Izvor: Covermagazin
« Poslednja izmena: 09. Jun 2009, 15:25:32 od Oblachak »
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Ponekad je jako tesko napraviti dovoljnu distancu u vezi takvih stvar i ljudi koje volimo jer ne zelimo da budu povredjeni... ali čovek to mora da učini... bolje da se kaje zbog nečega što je uradio, nego da se ceo život pita šta bi bilo da je pokušao...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
More jedna motka rešava stvar i to vrlo dobro!!!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.