Nekadašnji napadač mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore, Andrija Delibašić, vratio se u tim Benfike posle povrede. Kako nije dobio pravu priliku u ekipi Majorke, Delibašić je napustio stadion Son Moš i otišao na šestomesečnu pozajmicu u Benfiku.
“U Benfici sam konačno dobio priliku da igram i da se ponovo borim za titulu šampiona, ali me je povreda omela da se izborim za mesto standardnog prvotimca. Trenutno imamo tri boda više od Sportinga i četiri više od aktuelnog šampiona Evrope, Porta. Spreman sam i nadam se da ću u naredna tri meča dobiti veću minutažu i da ću predstavnicima kluba dokazati koliko vredim i da pokušam da ih nateram da me zadrže i naredne sezone. Ali problem može da bude podatak da ugovor imam sa Majorkom i da sam u Portugalu samo na pozajmici,” kaže Andrija Delibašić.
Iako se slaže sa tim da je španska liga jača od portugalske, Delibašić hoće da igra.
“Naravno da je mnogo teže igrati u Španiji, jer je konkurencija mnogo veća. Benfika je sa druge strane mnogo poznatiji klub od Majorke i ima više mesta za napredak. Takođe, veliko je pitanje da li će Majorka uspeti da sačuva prvoligaški karakter, jer nije isto igrati u Primeri i Segundi. Ipak, zavoleo sam Majorku kao klub i kao grad i ne bi mi smetalo da igram u Drugoj ligi. Naravno, pod uslovom da imam zapaženiju minutažu, a dosta toga zavisi i od toga ko će biti trener.”
Delibašić je svestan da ga je loša sezona udaljila od reprezentacije.
“U ovom trenutku ne razmišljam o reprezentaciji, što je i normalno zbog situacije u kojoj se nalazim. Ukoliko ostanem u Portugalu sigurno će biti mnogo lakše da se vratim u reprezentaciju. Sa druge strane, ako budem nastupao u Drugoj španskoj ligi, neću se preterano nadati pozivu, jer mi je apsolutno jasno da u nacionalnoj selekciji treba da igraju fudbaleri koji igraju u najjačim evropskim ligama,” iskren je Andrija Delibašić.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.