IN < - Dobrodošla u familiju - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: krouli :
Originalni naziv: The family stone
Režija: Thomas Bezucha
Uloge: Sarah Jessica Parker, Diane Keaton, Rachel McAdams, Claire Danes, Dermot Mulroney, Luke Wilson, Craig T. Nelson
Trajanje: 102 minuta
Kompanija: Twentieth Century Fox
URL: http://www.thefamilystonemovie .com

Sinopsis:
Otkačeni članovi porodice Stoun, koje predvodi njihova nekonvencionalna majka (Dajen Kiton), otvoreno se pobune kada “savršeni” sin, Everet (Dermot Malruni), dovede Meredit (Sara Džesika Parker), svoju devojku, kući posle odmora da upozna familiju sa planovima za prosidbu. Porodica je opuštena, dok je ona uštogljena, doterana, napeta vrednica. Uprkos neumornim pokušajima da se uklopi, Meredit kopa sve dublji jaz dok ne shvati da je Stounovi nikada neće prihvatiti. U pokušajima da preživi, Meredit ubeđuje svoju sestru da joj dođe u pomoć, što pokreće nove komplikacije, histeriju i puno emocija.

izvor: tuck
Autor: SerbianFighter :
Dobro došla u familijuŽanr: romantična komedija, drama
Trajanje: 102 min.
Premisa: Oseti ljubav!
Glavne uloge:   

Kler Dejns (Claire Danes), Dajana Kiton (Diane Keaton), Rejčel Mekadams (Rachel McAdams), Dermot Malroni (Dermot Mulroney), Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker), Krejg T. Nelson (Craig T. Nelson), Luk Vilson (Luke Wilson), Pol Šnajder (Paul Schneider)
Scenario:   Tomas Bezuha (Thomas Bezucha)   
Režija:   Tomas Bezuha (Thomas Bezucha)    

SINOPSIS

Otkačeni članovi porodice Stoun, koje predvodi njihova nekonvencionalna majka (Dajana Kiton), otvoreno će se pobuniti kada "savršeni" sin Everet (Dermot Malroni) posle odmora dovede kući svoju devojku Meredit (Sara Džesika Parker) da upozna familiju s planovima za prosidbu. Porodica je opuštena, dok je ona uštogljena, doterana i napeta vrednica. Uprkos neumornim pokušajima da se uklopi, Meredit kopa sve dublji jaz, dok ne shvati da je Stounovi nikada neće prihvatiti. Pokušavajući da "preživi", Meredit ubeđuje svoju sestru da joj dođe u pomoć, što pokreće nove komplikacije, histeriju i puno emocija.

O FILMU

Bezuha je želeo da scene u eksterijeru budu snimljene na odgovarajućim lokacijama. Međutim, ekipa je naišla na vrlo loše vreme na lokacijama na istočnoj obali, te su svi bili izloženi izuzetno hladnim i teškim ulovima snimanja.

Najveći deo filma odigrava se u kući Stounovih, koja je, po rediteljevim rečima, kao još jedan glumac u filmu. Bezuha je želeo da svaka soba u kući Stounovih odražava ličnost osobe koja u njoj živi. Tako Ejmi živi na tavanu zbog svoje buntovničke prirode, dok je Everetova soba uredna, a nagrada koju je dobio na utakmici 1982. godine drži sobu zamrznutu u vremenu.

O REŽISERU

Tomas Bezuha (reditelj i scenarista)
Odrastao je u akademskoj zajednici u Novoj Engleskoj, veoma sličnoj onoj koja je opisana u filmu "Dobro došla u familiju". Bezuhin prvi dugometražni film - "Veliki raj" ("Big Eden"), iz 2000. godine bio je veoma zapažen.

O GLUMCIMA

Dajana Kiton (Sibil Stoun)
Rođena je 1946. godine u Los Anđelesu. Dobila je Oskara za film Vudija Alena "Annie Hall", a nominovana je i za filmove "Reds" i "Marvinova soba". Imala je i nekoliko nominacija za Zlatni globus - za filmove "Shoot the Moon", "Mrs. Soffel", "Baby Boom", "Manhattan Murder Mystery". Ostali njeni filmovi su: "The Little Drummer Girl", "Crimes of the Heart", "The Good Mother", "The Lemon Sisters" (koji je i producirala), "Klub prvih žena", "The Other Sister", "Town and Country", "Samo ne ti" ("Something's Gotta Give), "Zalupi slušalicu" ("Hanging Up", 2000).

Sara Džesika Parker (Meredit Morton)
Rođena je 1965. godine u Ohaju. Ova glumica je bukvalno odrasla na daskama koje život znače. Igrala je u pozorištu i na televiziji još kao dete. Široku popularnost kao odrasla glumica stekla je filmom "L.A. Story" iz 1991. godine u kom je igrala partnerku Stivu Martinu. Nedavno je završila svoje višegodišnje angažovanje u seriji "Seks i grad", u kojoj igra neponovljivu Keri Bredšou. Za ovu seriju nekoliko puta je dobila najviša priznanja. "Dobro došla u familiju" je njen prvi film posle čuvenog TV serijala, a za ulogu Meredit nominovana je za Zlatni globus.

Filmografija: Life Without Dick (2001), State and Main (2000), Dudley Do-Right (1999), 'Til There Was You (1997), Mars Attacks! (1996), Extreme Measures (1996), The First Wives Club (1996), If Lucy Fell (1996), Miami Rhapsody (1995), Ed Wood (1994), Striking Distance (1993), Hocus Pocus (1993), Honeymoon in Vegas (1992).

Dermot Malroni (Everet Stoun)
Malroni je veoma talentovan glumac s mnogo odličnih uloga iza sebe. Od debitantske uloge 1986. u filmu "Shattered If Your Kid's On Drugs" pojavio se u nizu uspešnih filmova i uvek pravio odličan balans između blokbastera i nezavisne produkcije. Pored ostalih filmova tu su i: "Young Guns", "Staying Together", "Where the Day Takes You", "Point of No Return", "The Thing Called Love", "Bad Girls", "Living in Oblivion", "Copycat", "About Schmidt". U neverovatno popularnoj romantičnoj komediji "Venčanje mog najboljeg prijatelja" igrao je glavnu ulogu pored Džulije Roberts i Kameron Dijaz. Nedavno smo ga gledali u filmovima "Iznajmljeni dečko" ("The Wedding Date") i "Šifra: volim pse" ("Must Love Dogs").

Krejg T. Nelson (Bob Par - g. Neverovatni)
Rođen je 1944. godine. Posle mnogobrojnih uloga na televiziji, 1982. igrao je glavnu ulogu u hororu Stivena Spilberga i Tobe Hupera "Poltergajst", kao i u nastavku iz 1986. godine. U njegove ostale filmove spadaju "Ostermanov vikend" Sema Pekinpoa, "Polja smrti" Rolanda Žofea, "Duhovi Misisipija" Roba Rajnera, "Đavolji advokat" Tejlora Hekforda, "Ratom protiv istine" Barija Levinsona, "Tajno društvo Skals" Roba Koena, a pozajmio je i glas gospodinu Neviđenom u veoma uspešnom animiranom filmu "Neviđeni". Svojevremeno je osvojio srca TV publike serijom "Distrikt" ("The District"), koja je prikazivana i kod nas.

Rejčel Mekadams (Ejmi Stoun)
Rođena je 1976. godine u Kanadi. Privukla je pažnju Holivuda bukvalno preko noći. Na svom prvom putu u Los Anđeles iz rodnog Toronta dobila je glavnu ulogu u komediji "The Hot Chick", u kojoj igra popularnu i samozadovoljnu čirlidersicu koja se jednog dana budi i saznaje da je zamenila telo s tridesetogodišnjim muškarcem (Rob Šnajder).

Pre dolaska u Los Anđeles, talentovana mlada glumica igrala je u kanadskom filmu "Perfect Pie", za koji je nominovana za nagradu Džini (kanadski ekvivalent Oskaru). U njene ostale filmove spada i drama "My Name is Tanino" nagrađivanog reditelja Paola Vircija koja je imala premijeru na Festivalu u Veneciji 2002.

Njeni najuspešniji filmovi dosad su "Beležnica" ("The Notebook") s Rajanom Gozlingom, Džinom Roulands, Semom Šepardom, Džoun Alen, Džejmsom Garnerom i Džejmsom Marsdenom prema istoimenom bestseleru Nikolasa Sparksa i "Opasne devojke" ("Mean Girls") pored Lindsi Loan. Ponata je po ulozi u seriji "Sling and Arrows". Nedavno smo je gledali u filmovima "Lovci na deveruše" ("Wedding Crashers") i "Noćni let" ("Red Eye") Vesa Krejvena.

Kler Dejns (Džuli Morton)
Rođena je 1979. godine u Njujorku. TV publici je poznata po seriji "Moj takozvani život" ("My So-Called Life"), u kojoj je igrala Andželu Čejs. Proslavila se ulogom u modernoj adaptaciji klasičnog Šekspirovog dela "Romeo i Julija". Filmografija: Shopgirl (2005), Terminator 3: Rise of the Machines (2003), The Rage In Placid Lake (2003), It's All About Love (2003), The Hours (2002), Igby Goes Down (2002), Brokedown Palace (1999), The Mod Squad (1999), The Rainmaker (1997), U Turn (1997), Romeo + Juliet (1996), To Gillian on Her 37th Birthday (1996), I Love You, I Love You Not (1996), Home for the Holidays (1995), How to Make an American Quilt (1995), Little Women (1994), Dreams of Love (1990).

Luk Vilson (Ben Stoun)
Rođen je 1971. godine u Teksasu. Filmografija: Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004), Around the World in 80 Days (2004), Legally Blonde 2: Red, White & Blonde (2003), Charlie's Angels: Full Throttle (2003), Alex & Emma (2003), Old School (2003), The Third Wheel (2002/I), The Royal Tenenbaums (2001), Legally Blonde (2001), Charlie's Angels (2000), Rushmore (1998), Scream 2 (1997), Best Men (1997), Telling Lies in America (1997), Bottle Rocket.

Premijera: 5. januar 2006. godine
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo