Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Niš: Burek kod Mićka je burék, ostalo je statistika  (Pročitano 3949 puta)
12. Jan 2011, 16:42:00
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Apple iPhone 6s
Burek kod Mićka je burék, ostalo je statistika

Ko kao student nije jeo, voleo i sanjao burek kod Mićka taj nije studirao.

Svi dobro znamo da kao studenti dolazimo pomešanih emocija u novi grad i već na putu osećamo miris nove slobode koja se pružila celom svojom dužinom pred nama. Dolazimo zbunjeni, srećni i tužni, sa mnogo nejasnoća u glavi. Uglavnom dolazimo bez najboljih prijatelja koji su nas pratili u srednjoj školi.

Odmah po dolasku sam se oslonio na taksiste. Tako je, taksista može da bude najbolji prijatelj svakog studenta i putnika namernika.

U prvih par meseci svojih studija sam se dobro raspitao gde valja jesti i piti, šta je dobro videti, a koje delove grada treba izbegavati.

U to vreme su bile dve burekdžinice oko kojih se vodila žestoka rasprava, kako između taksista, tako i između sudenata. To su bili Anton na Crvenom pevcu i Mićko, preko puta gimnazija Bora Stanković i Stevan Sremac. Ja sam, pogađate, bio Mićkov fan Smiley

„Četvrt sa sirom i jogurt“.

Burek kod Mićka možda nije bio ni najbolji burek u gradu, ali to nije bio samo burek već je podrazumevao kompletan ritual koji ga je skoro uvek pratio.

Bilo da je u pitanju običan izlazak u grad, žurka, opušteno veče, skoro uvek smo se rastajali uz burek. To je bilo mesto gde ste u tišini mogli, na miru sa još nekolicinom „drugara“ koje ste tamo zatekli, da podelite taj dobar osećaj Mićkove četvrtine sa sirom (ja sam zagovornik bureka sa sirom, oprostite ljubitelji mesa).

Kad se samo setim letnjih vrućina i požrtvovanog čekanja u redu na +60 stepeni za koje smo se uvek ubeđivali, kome će da se „zalomi“.

To je bilo mesto gde sam kao student vodio nebrojeno prijatelja i drugih studenata koji su nam dolazili u posetu, iz celog sveta. Kupili bi nekoliko tepsija bureka i seli na stepenice gimnazije da uživamo. Jednostavno neprocenjivo, i za nas i za njih.

Tradicija iz studentskih dana se nastavila, pa sada imam priliku da vodim prijatelje sa kojima sarađujem na taj čuveni burek.

Interesantna je priča o prijatelju iz Hrvatske (jednom od predavača na biZbuZZu) koji je doživeo hedonističku katarzu kada je probao burek kod Mićka, recimo oko 4h ujutru. Priznao je da ništa bolje nije jeo u skorije vreme, a da je to najbolji burek koji je ikad probao.

Kao što rekoh, vodim prijatelje i neprijatelje na taj burek. Odnosno, mogao sam da ih vodim, sve do sada.

Odavno nisam osetio ovakvu prazniznu prema nečemu što se na prvi pogled čini nebitnim.

Istina, pekara Mićko i dalje postoji, ali bez bureka. Ovo i nije priča o pekari već o bureku kod Mićka.
Čudan osećaj

Dobijam neki osećaj u stomaku da se u Nišu sve radi kontra. Kao da žele da se apatija i nezadovoljstvo građana produbi. U poslednjih par godina bilo je nekoliko slučajeva zatvaranja, uništavanja i gašenja mesta koji su zaista veliki deo istorije Niša.

Verujem da je nekim političarima ispod časti da posle bančenja po restoranima i kafanama o trošku građana idu na burek, ali ostavite nam bar malo, ostavite nam bar tu četvrtinu sa sirom, majku mu.

Autor: Vitomir Ognjanovic, Izvor: JuzneVesti
« Poslednja izmena: 12. Jan 2011, 16:51:17 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.628.0
mob
I-mate 30 Pro
Sve je istina....praznajem.... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Sony 
Ma Trpko(vić) je alfa i omega za burek.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
LG L5 II
Зоки и Нена закон  Smile
IP sačuvana
social share
Гостовања су кева!!! Инострана гостовања су две кеве!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.16
Verujem da je Mickov burek nesto stvarno posebno,nisam ga nikad probao,ali sam u vojsci imao dvojicu Nislija koji su gotovo svakog dana pricali o tom cuvenom bureku.  .  .  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Умро стари Трпковић...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.