Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 20:25:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Diskriminisani Jugosloveni  (Pročitano 6239 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat
Dobro.Ono sto cu reci na posledji komentar je NIJE TACNO. Vidi se da si zaslepljen mrznjom prema komunistima, pa ti je sve sto oni naprave lose i staromodno, bas naprotiv, ono sto je cinjenica je: Sve komunisticke zemlje su se raspale zbog ekonomskog kraha >>> mi smo se raspali > zbog nacionalistickih pokreta koji su izdejstvovali nezavisnost.Nasa ekonomija je bila na svetskom nivou. Jeste imali smo kockaste zgrade, ali nismo imali divlja naselja, ja bih rekao da su nam se gradjevine ne odrzavaju od raspada, imali smo sredju klasu koja je pristojno zivela (komsija penzioner od profesorske plate sagradio kucu, a sta sada moze profesor da sagradi ??? nista.... Mozda ne bismo bili deo EU, ali bi nam ekonomija bila jaka, pa nam EU ne bi bila ni potrebna

Hm.. Nismo mi imali srednju klasu. Mi smo imali jednu klasu ljudi. Odnosno imali smo dve klase. Jednu klasu je cinio sam tito koji se kupao u zlatnoj kadi i jeo iz zlatne kasike i ziveo kapitalistickim zivotom, a pri tome njegov rezim nije dozvoljavao bogacenje onih koji su za to bili sposobni. Reci mi jednog preduzetnika ili biznismena u bivsoj SFRJ koji je imao brdo novaca?? A a druga klasa su bili svi ostali gradjani SFRJ. Jedan obican radnik, ratar i stocar je izjednacen sa jednim inzenjerom ili doktorom. Gde je to normalno? Ako je neka gradnja cvetala u komunizmu onda je to bila divlja gradnja, ha..zato sto su ti penzioneri imali od svoje penzije sredstva da je izgrade!! Cast izuzecima koji su napustili SFRJ u to vreme i otisli na zapad. No Komunizam je bio samo pokusaj uspostavljanja totalitarnih rezima sirom sveta  i manipulisanje ljudima. Komunizam je nesto nerelano i protivno prirodi i drustvenim principima. Srecom pa je propao! A to da bi nasa ekonomija bila jaka da se SFRJ odrzala stvarno i jos jednom ovo ponavljam je netacno. Svo bogatsvo koje je stekla SFRJ je zasnovano na kreditima, dakle ona pocetna finansijska injekcija od zapada. Buduci da smo bili zaostali (ostarela tehnologija i neodrzavanje) na svim poljima po pitanju privrede krajem 90tihi jos plus sankcije koje bi dobili tada bi nas dovele u polozaj severne koreje i kube. I ljudi priznajte da smo imali nekvalitetan zivotu u bivsoj SFRJ, znate na sta mislim!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
mob
Nokia 6120c
Al se izquotovaste (al` je slozenica a?) :eyebrow:
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 779
Zastava Sovjetski savez
mob
Motorola E 550
Trenutno nemam cinjenice, pa ne bih da iznosim neke stvari na pamet, ali pronaci cu ih i reci.... nista na svetu nije crno-belo
nista nije samo dobro ili samo lose, komunizam je imao gomilu mana, ali su postojale i dobre stvari, pominjes kapitalizam , a za koga je on dobar... dobar je za poslodavce i sefove, i za koga jos, st je sa onim jadnim narodom koji rinta za crkavicu... nista nije savrseno... zivimo u kapitalistickoj zemlji... a ja nesto ne vidim da se iko hvali da mu je super, sve sam strajk do strajka, za vreme komunizma u Jugoslavijisu ljudi bili zadovoljni (osim kapitalista, politickih i ostalih zarobljenika) Za platu se takodje ne bi slozio... znalo se ko je u selu najpostovaniji i najplaceniji - doktor i ucitelj. U Jugoslaviji se lepo zivelo i to je ono sto hocu da kazem! Kako i zasto, nije pitanje... cinjenica je da smo tada bolje ziveli nego danas!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
@costa
Stvarno su ti komentari toliko neodmjereni, prepuni mrznje i narodski receno glupi da se tu nema sta drugo reci sem sjedi malo, ohladi glavu i pokusaj misliti svojim mozgom a ne tudjim.
Ocigledno pripadas onoj strani koja je porazena u WW2 pa sad u "demokratskoj" zemlji koristis priliku da popljujes sve ono za sta i sam znas da je vrijedilo nebi li time sto vise ponizio socijalizam (koji ti iz neznanja zoves komunizam).
Nemam sad vremena jer je kasno pa idem da spavam a mogao bih ti ovako iz glave nabrojati mali milion cinjenica kojima bih pobio sve tvoje nebuloze koje si napisao.
Mali savjet, ispeci pa reci (misli prije nego sto kazes nesto da ne izgovaras uvijek gluposti).
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
Bio sam u Sloveniji, pravo smijesan narod
Kad ides u Ljubljanu, pise "Ljubljana zahod"
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Citat
Znas li ti pajser kada je nastala evropska zajednica, danas zvana evropska unija? 1952 potpisivanjem sporazuma izmedju nemacke, francuske i luksemburga o slobodnoj trgovini ugljem.

Ugovor je potpisan 18. aprila 1951., stupio na snagu 23. jula 1952. - osnivaci:  Belgija, Francuska, Holandija, Luksenburg, Italija, SR Nemacka - naziv: Evropska zajednica za ugalj i celik

Rimskim ugovori koji su potpisani 1957., a stupili na snagu 1958. Osnovane su Evropska ekonomska zajednica i Evropska zajednica za atomsku energiju.

Cak i posle potpisivanja Manstrihtskog ugovora 1992., i njegovog stupanja  na snagu 1993.,  kojim je stvorena Evropska unija, ove tri zajednice nastavile su da postoje u okviru EU s tim sto cu ciljevi prilagodjeni ciljevima EU.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat
@costa
Stvarno su ti komentari toliko neodmjereni, prepuni mrznje i narodski receno glupi da se tu nema sta drugo reci sem sjedi malo, ohladi glavu i pokusaj misliti svojim mozgom a ne tudjim.
Ocigledno pripadas onoj strani koja je porazena u WW2 pa sad u "demokratskoj" zemlji koristis priliku da popljujes sve ono za sta i sam znas da je vrijedilo nebi li time sto vise ponizio socijalizam (koji ti iz neznanja zoves komunizam).
Nemam sad vremena jer je kasno pa idem da spavam a mogao bih ti ovako iz glave nabrojati mali milion cinjenica kojima bih pobio sve tvoje nebuloze koje si napisao.
Mali savjet, ispeci pa reci (misli prije nego sto kazes nesto da ne izgovaras uvijek gluposti).[/url]

Slusaj me ti malaju! Ja sam iz jebene banja luke kao sto si i ti ako je tacno to sto pise na tvom profilu i jebeno znam kako se zivelo u toj jebenoj SFRJ. Moj otac je citav zivot stedio da bi pri kraju svog radnog veka imao samo 5000 dolara na stednoj knjizici, jel to neko bogatsvo koje je bilo u SFRJ?? Jel to ona plata od 5000 maraka kako se neki radnici ponosno dice da su imali u titovo vreme. Ja sam sada trenutno u Subotici i ziveo sam u kraju gde nije bilo jebene kanalizacije i gde samo morao posto obrisem guzicu da papir bacam u kantu jer mi vlasnici nisu dozvoljavali da pustam vodu jer nemaju kanalizaciju. Sto tito nije izgradio kanalizaciju ako smo bili bogati?? U 21 veku nemamo kanalizaciju u gradu sa 100 000 ljudi. A to sto me nazvias nacistom to je samo odraz tvoje gluposti jer si pripadnik one vrste ljudi koja kada nema argumenata da nekome protivreci jednostavno ga naziva nacistom, sovinistom, ustasom ili necim drugim. I pre svega srbija nije demokratska zemlja  jer da jeste ne bi radiklana partija imala 40% podrske naroda. A socijalizam su cenili u svetu samo oni koji su ga i porpagirali i koji su 50 godina posle drugog svetskog rata ugnjetavali narode sirom sveta. Ali hajde nabroj mi neke cinjenice koje idu u prilog socialzimu i pronacu u svakom tvom odgovoru pogresku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat
Ugovor je potpisan 18. aprila 1951., stupio na snagu 23. jula 1952. - osnivaci: Belgija, Francuska, Holandija, Luksenburg, Italija, SR Nemacka - naziv: Evropska zajednica za ugalj i celik

Rimskim ugovori koji su potpisani 1957., a stupili na snagu 1958. Osnovane su Evropska ekonomska zajednica i Evropska zajednica za atomsku energiju.

Cak i posle potpisivanja Manstrihtskog ugovora 1992., i njegovog stupanja na snagu 1993., kojim je stvorena Evropska unija, ove tri zajednice nastavile su da postoje u okviru EU s tim sto cu ciljevi prilagodjeni ciljevima EU.

Pametna moja glavo umem ja da nadjem sve podatke koje trebam! Hvala ti na trudu, da sam hteo da pisem tako nasao bih sam. Znam ja da je oko 51, 52 stvorena unija. Hteo sam pajseru da skrenem nepromisljenju izjavu da bi SFRJ bila osnivac EU da je ostala celvoita!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 779
Zastava Sovjetski savez
mob
Motorola E 550
Citat: costa
Pametna moja glavo umem ja da nadjem sve podatke koje trebam! Hvala ti na trudu, da sam hteo da pisem tako nasao bih sam. Znam ja da je oko 51, 52 stvorena unija. Hteo sam pajseru da skrenem nepromisljenju izjavu da bi SFRJ bila osnivac EU da je ostala celvoita!

Cim pajser pogresi, odmah svi vicu ... smrc  Smile

Citat: costa
Slusaj me ti malaju! Ja sam iz jebene banja luke kao sto si i ti ako je tacno to sto pise na tvom profilu i jebeno znam kako se zivelo u toj jebenoj SFRJ. Moj otac je citav zivot stedio da bi pri kraju svog radnog veka imao samo 5000 dolara na stednoj knjizici, jel to neko bogatsvo koje je bilo u SFRJ?? Jel to ona plata od 5000 maraka kako se neki radnici ponosno dice da su imali u titovo vreme. Ja sam sada trenutno u Subotici i ziveo sam u kraju gde nije bilo jebene kanalizacije i gde samo morao posto obrisem guzicu da papir bacam u kantu jer mi vlasnici nisu dozvoljavali da pustam vodu jer nemaju kanalizaciju. Sto tito nije izgradio kanalizaciju ako smo bili bogati?? U 21 veku nemamo kanalizaciju u gradu sa 100 000 ljudi. A to sto me nazvias nacistom to je samo odraz tvoje gluposti jer si pripadnik one vrste ljudi koja kada nema argumenata da nekome protivreci jednostavno ga naziva nacistom, sovinistom, ustasom ili necim drugim. I pre svega srbija nije demokratska zemlja jer da jeste ne bi radiklana partija imala 40% podrske naroda. A socijalizam su cenili u svetu samo oni koji su ga i porpagirali i koji su 50 godina posle drugog svetskog rata ugnjetavali narode sirom sveta. Ali hajde nabroj mi neke cinjenice koje idu u prilog socialzimu i pronacu u svakom tvom odgovoru pogresku.

Pa bas zato sto je demokratska ima 40% radikala, da nije demokratska - bilo bi ih 0  Smile  ovaj... ljudi a cemu sva ta tenzija, sve to moze da se kaze i na mnogo lepsi nacin... zasto kidati zivce zbog necega sto je bilo u davnoj proslosti... zar ne?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
Po meni najveća greška KPJ(SKJ) je to što se ona uopšte bavila rešavanjem tzv.nacionalnih pitanja. To je jedina greška u njenom programu još iz perioda ilegalne borbe u Kraljevini Jugoslaviji. Osnovna teorija marksizma i naučnog socijalizma(npr:"Kapital","Anti-Diring","Beda filozofije" i "Kom. Manifest"-napisao Karl Marks) nigde ne govore o "nacionalnom pitanju" kao sredstvu za borbu radničke klase protiv buržuazije. Marksizam i socijalizam nisu ideološke kategorije.1) Marksizam je odredjen filozofski pogled na stanje kapitalističkog društva, kritika njegovih apsurdnosti, oličenoj u sistemu ekonomske eksploatacije čoveka i njegovog rada. 2) Naučni socijalizam je ekonomska kategorija, alternativa kapitalističkoj ekonomiji. Teorija nacionalnog pitanja je produkt lenjinizma i staljinizma. Po meni za SFRJ je bilo bolje da je Tito uveo zakonski obavezan i jedini naziv-Jugosloven. Nikakvi:Srbi, Hrvati,Slovenci....itd. 1971 je u popisu omogućeno nacionano izjašnjavanje i to je polako uvodilo nacional-šovinizam "na mala vrata". Titova smrt označila je i kraj ideje jugoslovenstva i SFRJ. Bez njegovog autoriteta i harizme SFRJ i nije imala šansu za opstanak(na žalost). Ali, šta je bilo, bilo je.... Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 20:25:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.