Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 01:48:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dinkić za jednostranu primenu SSP-a  (Pročitano 1095 puta)
21. Sep 2008, 23:26:10
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Dinkić za jednostranu primenu SSP-a
12:49 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
Keln/Beograd -- Vicepremijer vlade Mlađan Dinkić i guverner NBS Radovan Jelašić zauzeli se za jednostranu primenu trgovinskog sporazum sa EU.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da podržava predlog o jednostranoj primeni Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU, što bi značilo da Srbija počne sa snižavanjem carina, kao što je i predviđeno samim sporazumom.

"Primera radi, carina za automobile bi trebalo da se spusti sa 20 na 17 posto za EU, pa onda dodatno od januara da se snizi na 14. Mi čak idemo sa predlogom od 10 posto, da idemo sa bržom liberalizacijom nego što je predvidjeno sporazumom", rekao je Dinkić za radio "Dojče vele".
Izvor:

Ovakvim potezom, objasnio je on, želimo da pomognemo našim građanima da mogu jeftinije da kupuju automobile i da osete konkretnu korist od približavanja Srbije Uniji.

"Carina za automobile iznosiće od 1.januara 10 odsto za zemlje EU, a videćemo koliko će ostati za druge delove sveta...Isto tako će pojeftiniti i druga roba. Želimo da damo jasnu prednost zemljama EU. Predlog (komesara za proširenje EU) Olija Rena je vrlo pragmatičan i mislim da ga treba prihvatiti", rekao je Dinkić.

"Mi već imamo dugi niz godina bescarinski izvoz naših proizvoda na tržište EU i zapravo primena ovog sporazuma u ekonomskom smislu više pogoduje samoj EU, jer će Srbija krenuti da snižava carine, što će olakšati plasman proizvoda iz EU u Srbiju", objasnio je Dinkić.

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je, takođe, da bi Srbija trebalo jednostrano da počne da primenjuje Sporazum o stabilizacji i pridruživanju Evropskoj uniji. "Srbija bi trebalo jednostrano da krene u primenu tog sporazuma i ukine carinske barijere, jer bi se tako domaća privreda izložila konkurenciji", rekao je on.Prema rečima Jelašića, firme koje su zaštićene carinama su uglavnom privatizovane i država ne bi trebalo više da štiti monopolski položaj tih kompanija.
On je kazao da je razočaran ponašanjem Holandije, jer je svoju unutrašnjepolitičku situaciju stavila iznad nekih evropskih interesa, ali da, s druge strane, ohrabruje činjenica da čak 25 zemalja EU podržava primenu Prelaznog trgovinskog sporazuma.

Odluka da taj sporazum ostane blokiran, prema njegovim rečima, Srbiji ne šteti u ekonomskom smislu, već je problem u političkom, psihološkom smislu, jer nam usporava put dostizanja statusa zemlje kandidata.

Evropski komesar Oli Ren je 15. seprembra izjavio da Srbija treba sama da počne primenu sporazuma s Evropskom unijom da bi ubrzala i pojačala svoje izglede za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.2
mob
SonyEricsson z1010
mogli bi i da ukinu tu carinu na uvoz automobila, jugo se više ne pravi...
IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
Auto industrija Srbije

Štitimo ono što realno nemamo. Tipično srpski!
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Nokia E
mogli bi i da ukinu tu carinu na uvoz automobila, jugo se više ne pravi...
Dace Bog, nisam znao da se yugo vise ne pravi prosto mi je neverovatno! Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 334
Zastava Napoli, Italia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Reakcija Nenada Canka na inicijativu doticnog lopova-seljacine (parafraziram, naravno, ali priblizno verno): "To sto su nama preporucili i to sto ovde neki to zagovaraju da bi na taj nacin prikrili svoj neuspeh, meni lici na situaciju kad treba da se vencate sa nekom zenom, a ona na to kaze - aj, ti sam primenjuj taj brak neko vreme, posle cu ti se i ja prikljuciti - e, dragi moji, to se zove ono od cega Vam rastu dlake na dlanovima!!!"

S jedne strane, oni nama na taj nacin mazu oci za ono ponizenje koje su nam priredili, odbijajuci nas od sebe. Aj vi trenirajte, pa kad mi odlucimo, da budete spremni. S druge strane, nasi politicari, kroz tu inicijativu pokusavaju da sakriju potpuni debakl. Eto, voli nas 25 zamalja, ne vole nas samo 2. Zamislite!!! Ali, ovi sto nas vole, rekli nam primice nas 100%. Samo mi treba da se spremimo.
Mada, ono sto je zanimljivo u celoj prici je i to da mi tom jednostanom primenom sporazuma ne ponizavamo sebe samo formalno, vec i prakticno, delima. Naime, mi ukidama sva carinska i poreska ogranicenja privatnim i fizickim licima iz EU, kao da smo vec clanovi, i oni naravno iz tog ostvaruju potpune beneficije. Mi, naravno, ni ukidanje viza od njih ne mozemo da ocekujemo.

I sad kada cujem da mi neki slepac, koji ne vidi dalje od svog nosa, pomene vize, EU i slicna sranja kao ultimativni cilj kome treba da tezimo, dodje mi da se ispovracam. Njemu u facu, naravno.  Smiley 1
« Poslednja izmena: 22. Sep 2008, 01:56:38 od RoccoSiffredi »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.2
mob
SonyEricsson z1010
Reakcija Nenada Canka na inicijativu doticnog lopova-seljacine (parafraziram, naravno, ali priblizno verno): "To sto su nama preporucili i to sto ovde neki to zagovaraju da bi na taj nacin prikrili svoj neuspeh, meni lici na situaciju kad treba da se vencate sa nekom zenom, a ona na to kaze - aj, ti sam primenjuj taj brak neko vreme, posle cu ti se i ja prikljuciti - e, dragi moji, to se zove ono od cega Vam rastu dlake na dlanovima!!!"

S jedne strane, oni nama na taj nacin mazu oci za ono ponizenje koje su nam priredili, odbijajuci nas od sebe. Aj vi trenirajte, pa kad mi odlucimo, da budete spremni. S druge strane, nasi politicari, kroz tu inicijativu pokusavaju da sakriju potpuni debakl. Eto, voli nas 25 zamalja, ne vole nas samo 2. Zamislite!!! Ali, ovi sto nas vole, rekli nam primice nas 100%. Samo mi treba da se spremimo.
Mada, ono sto je zanimljivo u celoj prici je i to da mi tom jednostanom primenom sporazuma ne ponizavamo sebe samo formalno, vec i prakticno, delima. Naime, mi ukidama sva carinska i poreska ogranicenja privatnim i fizickim licima iz EU, kao da smo vec clanovi, i oni naravno iz tog ostvaruju potpune beneficije. Mi, naravno, ni ukidanje viza od njih ne mozemo da ocekujemo.

I sad kada cujem da mi neki slepac, koji ne vidi dalje od svog nosa, pomene vize, EU i slicna sranja kao ultimativni cilj kome treba da tezimo, dodje mi da se ispovracam. Njemu u facu, naravno.  Smiley 1

svejedno bi mogli da ukinu carinu na automobile
IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 01:48:30
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Dinki SSP primenu

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.