Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Блог, Wordpress или неки други бесплатни сајт  (Pročitano 2769 puta)
23. Feb 2013, 15:42:07
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Хоћу да направим бесплатну личну презентацију за своју маму, која је факултетски професор. То би добро дошло за њен професионални резиме а и студентима би користило зато што би резултате колоквијума и других пред испитних активности добили у много краћем року.

По мојој замисли тај сајт би требало да има следеће:

-двојезичност, могућност да се сајт учита на српском и енглеском

-"Template" сајта да буде озбиљан и професионалан.

- Сајт би требало да има неколико секција (уводна реч, биографија, контакт, и по још два за предмете које предаје). Постоји могућност да би додавали или брисали неке секције. Такође, у оквиру једне секције, требало би да постоје подсекције.

- И оно што је јако битно, требало би да постоји могућност да тај сајт има своје пратиоце а то би били студенти и евентуално колеге.

Који бесплатни сајт је, по вама, најпогоднији за овако нешто? Унапред хвала. Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
LG Nexus 4
Ni jedan.
Ukoliko jedan profesor u ovoj zemlji nema da izdvoji 20e GODISNJE, onda ne treba nista ni da se radi.

Ako vec hoce besplatno, odnosno na poddomenu, a da to bude strucno i zgodno studentima, neka joj naprave subdomen pri fakultetu. Npr. imeprezime.fakultet.bg.ac.rs

Sledeca stavka, wp je najzodniji, ima najvise besplatnih tema koje su super, lak je za koriscenje, cest i pouzdan update, lako i za pocetnike.

Objasni joj da ako je profesionalac, 20e godisnje gleda kao investiciju u sebe i svoju karijeru, a ima i vece mogucnosti i ne boli je glava.

Zatim baci pogled ovde
http://www.tripwiremagazine.com/2013/01/wordpress-business-themes.html
http://smthemes.com/category/education/
http://wpmu.org/free-business-wordpress-themes/

Izaberi nesto, prostudiraj i sredi.

20/365=0,05e dnevno, lepse izgleda za ubedjivanje o smesnom ulaganju za nesto sto ipak treba da bude ozbiljno.

Zatim odes na Plus hosting uzmes najmanji paket i to je to. Preporuka da domen bude imeprezime, eventualno nek doda profimeprezime ako zeli to da istakne Smiley
« Poslednja izmena: 22. Mar 2013, 22:18:46 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 407
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.172
mob
Nokia 6131
Zatim odes na Plus hosting uzmes najmanji paket i to je to. Preporuka da domen bude imeprezime, eventualno nek doda profimeprezime ako zeli to da istakne Smiley

I sad lepo uzmes, i kao sto se radi u svim temama, izbrises link i napises bez referal linkova  Smile

Ako se ti kao moderator ne pridrzavas pravila, zasto moderatori sankcionisu ostale?

@ Stefan:

Druze, ja sam radio jedan sajt, takodje za fakultetskog profesora iz Novog Sada. Ovo sto sam ja radio, bilo je na njegov zahtev, dakle, opcije koje ima su prilagodjene njemu:

- Dodavanje/menjanje stranica (ciji je sadrzaj smesten u bazi i koje se mogu i ne moraju prikazivati u meniju) - moze se reci da su to sekcije i podsekcije, mada se podsekcije nigde ne grupisu (nikakav meni ili sl.) nego se pozivaju iz teksta.

- Download sekcija sa kategorijama: skripte, edukacija, razno, kolokvijumi, ispiti, ispitna pitanja. Svaka kategorija se moze prikazati posebno, na bilo kojoj poziciji, kucanjem odgovarajuceg BB koda u telo stranice. Svaki novi download se moze prikazati i medju vestima u predefinisanom box-u, svi boxevi stoje na svim stranama, kao highlight.

- Dodavanje vesti (u boxove) se takodje moze uraditi.

- Postoji skripta za kontakt formu, koja svaku studentsku poruku salje na profesorov mail, odakle on moze odgovoriti studentu direktno (skripta je zasticena antispam zastitom - nekom mojom varijantom, evo vec 2 godine nema spama)

- Postoji jedna administratorska strana, zasticena korisnickim imenom i sifrom i nekom mojom varijantom blokade od neovlascenog pristupa

- Dizajn je takav, kakav je. Mogu menjati boje i sliku u postojecem, nije me Bog dao da crtam, pa preferiram minimalisticki dizajn... Smile Naravno, template se moze menjati za bolji/lepsi, samo sto to ne mogu crtati ja.

Ne znam sta podrazumevas pod pratiocima, ujedno, to je ono sto ne postoji u mojem CMS-u. Ako ti nesto ovako odgovara, javi mi se na PM. Sto se tice eventualnih izmena i dopuna, uzmi u obzir da ja trenutno stvarno nemam vremena ni da se pocesem kao covek, te ne mogu Bog zna kako unaprediti stvari, bar ne za neko kratko vreme.
« Poslednja izmena: 22. Mar 2013, 22:21:19 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
PHP scripts written by me never has bugs. It just develops random unexpected features.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
mob
Nokia 6120
Citat
I sad lepo uzmes, i kao sto se radi u svim temama, izbrises link i napises bez referal linkova 

Ako se ti kao moderator ne pridrzavas pravila, zasto moderatori sankcionisu ostale?
Istina. Wink

@tema: Totalno je nepotrebno koristiti bilo kakav custom CMS za ovako nesto, kada postoji nekoliko koji ce mu savrseno raditi posao. Wordpress, neka fina besplatna tema i radi kao sat.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Affiliate linkovi uklonjeni.
Kolega je nov na moderatorskoj fotelji, oprosticemo mu ukoliko obeca po pljesku i pivo svakome :-))
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
Mislim da bi za potrebe izrade sajta Vaše majke mogli dobro da posluže CMS sitemi (koji su sami po sebi open source-besplatni), a to su Wordpress i Joomla.
Joomla je jedan od najzastupljenijih CMS-ova koji se koristi za izradu i najsloženijih i najzahtevnijih sajtova.
Možete ga preuzeti ovde Joomla
Wordpress ima pre svega ulogu u izradi blogova, ali mogu se u njemu napraviti i solidni web sajtovi, pa čak i portali.
Možete preuzeti englesku ili srpsku verziju Wordpress-a.
Engleska verzija Wordpress engleski
Srpska verzija Wordpress srpski.

« Poslednja izmena: 27. Mar 2013, 20:29:14 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.172
moje dugogodisnje iskustvo kaze sledece

Joomla! SPOOOORA toliko da to nije normalno! Nikad vise !
WordPress TATA MATA za sve.  .  .  .   tople preporuke

ako zelis da ti sajt brzo otvara i da radi ok u tom slucaju WP
« Poslednja izmena: 28. Mar 2013, 09:10:57 od momce0077 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1364.172
Ja koristem wordpress i bi hteo da predlozite dobre teme, eve nesto od mene:
hxxp:|| sitesnack. com/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
weebly nije lose, probajte.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 217
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.94
mob
SonyEricsson xperia mini pro
Smile prvo nabavi dobar hosting.. pa onda gledaj na sajtove
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.124 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.