Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 20:02:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dešavanja u Bosni i Xercegovini  (Pročitano 23381 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
ВИди га сад збрисо. Чим кренуло поређење са Југом одма уватио маглу  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung 111111
Mi ako se utopimo sa vama..i tad smo izgubili svoje
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
A sta ste vi zeleli 91-92? Da se odcepite?

pa da, kao sto su svi...slovenija, xrvtaska, makedonija, ali da ne zaboravimo prva se srbija osomostalila tj...nije tjela da bude jedna od jednakix, vec iznad njix...milosevic je to uradio promjenom ustava...

Vidis tako i Srbi iz RS zele da se odcepe od BH,zasto bu nekome uskratili to pravo???
Prati i RS ono sto je uradila HR,BH,SLO....posto nam je dosta Turaka 500 god.Ovako svako na svoju stranu,Srbi se okrenu Beogradu vi Istanbulu ili cemu vec....

a sto tadic i jeremija non stop kao papia ponavlja da je srbija za cjelovitu i jedinstvenu bix...to je tvoja zemlja, postuj stav najvisix zvanicnika srbije Wink...iako znam da je to velika podvala, mi i u te pricice ne vjerujemo, jer kao sto dobrica kaze srbi lazu mastovito, inventivno stvaralacki ...slusaj prijatelju, da su se srbi  izborili 92 u okvirima bix mirnim putem a ne ratom i enocidom za rs danas bi moli pricati o eventualnom mirnom razdruzivanju, ali ne moze sve su strane u bosni previse tvrdolave i zadrte da bilo sta doovore...mz ne zeli ukinuti ni rs, a ni nama predati cjelu bosnu... tako da patnja ostaje do daljnje, ali vrijeme ide nama u korist...nama nedaju vize, doseljavaju se sandzaklije, koliko toliko imamo bolji natalitet, tako da za nekix 30 odina nama nece biti nikakav problem u rs-u izvaditi 500-600 xiljada licnix dokumenata i uasiti je lealno Wink
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 
@inzko80 majstore.Sa tobom ne vredi raspravljati jer kenjas za medalju.Ti si nasap pricati o nekom genocidu a ceo svet zna ko su Muslimani a ako zelis nesto da procitas o genocidu koj isu pravili tvoji sunarodnici okacicu ti odmah ovde ap gledaj sta ste vi bili kroz istoriju.Zato nemoj da seres i da mi drzis predavanja o pravicnosti jer ti je ponestalo argumenata pa sada se tu vadis na neke gluposti.
Pocinjes me lagano nervirati sa svojom gluposcu tako da postoje realne sanse da ti zakljucam temu,pa onda idi na neki BH (Turski) forum i svrsavaj sa svojim istomisljenicima na to kako ste vi stabilna zemlja i svi znaju da ste banana drzava (kao i svi na Balkanu.)
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Prihod od viška struje 150 miliona KM    
28.11.2009. 00:00

Uprkos teškoj ekonomskoj krizi kojoj se kraj još uvijek ne nazire, u narednoj 2010. godini Elektroprivreda BiH na inostranom tržištu od izvoza struje zaradit će oko 150 miliona KM. Znatan dio predviđenog viška električne energije (1.617 gigavat-sati) EPBiH uspjela je prodati na međunarodnom tenderu na kojem je sudejelovao rekordan broj trgovaca strujom. Prosječna postignuta cijena iznosi 47,9 eura za megavat-sat i viša je od trenutne evropske cijene za oko 10 eura. Procjenjuje se naime da će tokom 2010. godine evropske države postepeno izlaziti iz recesije i da će porasti tražnja za električnom energijom. Zbog toga su i trgovci strujom ponudili nešto višu cijenu od trenutačne, no niko sa sigurnošću ne može predvidjeti tok događaja na evropskom tržištu struje u narednoj godini.

Jednako tako trgovci strujom nisu mogli predvidjeti tok događaja u 2009. godini: u septembru 2008. godine trgovci su ponudili rekordno visoku cijenu (83 eura za megavat) računajući da će cijena struje pratiti cijene ostalih energenata koje su bile na uzlaznoj liniji. Primjerice, barel nafte u to vrijeme dostizao je 150 dolara, tri puta više nego danas! No, trgovci su se prevarili: samo koji mjesec nakon sklapanja ugovora s EPBiH za 2009. godinu, cijena električne energije počela je padati i u februaru ove godine pala je na rekordno nizak novo od samo 29 eura za megavat! No, EPBiH imala je čvrste ugovore i svu prodatu struju uspjela je naplatiti po ugovorenoj cijeni od oko 83 eura za megavat.

Šta će se dešavati u 2010. godini?

Prema većini ekonomskih analitičara, potrošnja električne energije u stopu prati kretanje GDP-a, a tokom naredne godine za većinu država regije predviđa se rast GDP-a za najmanje 5-6 procenata. Vjeruje se da će u tom iznosu porasti i cijena električne energije, što znači da je EPBiH ponovo napravila odličan posao jer je viškove struje uspjela prodati 20 posto skuplje od trenutne cijene struje na evropskom tržištu.

(Slobodna Bosna)

Ministar Predrag Gluhaković
Vlada RS će istrajati da radnici "Peveca" budu isplaćeni

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Predrag Gluhaković izjavio je danas da je Vlada Srpske na strani radnika kompanije "Pevec" u Banjaluci i da će istrajati da oni budu isplaćeni za svoj rad.
On je naveo da Vlada RS podržava aktivnosti sindikata na zaštiti prava radnika "Peveca", koji dva mjeseca nisu dobili nikakva primanja i nije im uplaćeno ni socijalno ni penziono osiguranje.

Ministar Gluhaković je dodao da ga je predsjednik resornog sindikata Goran Savanović informisao da će u ponedjeljak stupiti u vezu sa vlasnicima kompanije kako bi se vidjelo šta dalje.

"Mi ćemo se u ponedjeljak zajedno sa Granskim sindikatom trgovine, turizma, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti RS aktivno uključiti u ovaj problem i da vidimo šta nam je činiti dalje u cilju spašavanja sudbine zaposlenih ljudi", naglasio je ministar Gluhaković.

On je ocijenio da je sadašnje stanje "ni na nebu ni na zemlji" i da nije riješenje.

"Mora se znati šta sutra kada se kompanija odnosno Tržni centar otvori da li će moći da se radi ili će biti opet blokade", rekao je ministar Gluhaković.

Prema njegovim riječima, najveće zlo je što su radnici ostali bez posla.

"Ovo je tržišna utakmica u kojoj najbolji pobjeđuju i opstaju. To samo pokazuje da biznismeni nekada precjenjuju svoje mogućnosti. Meni je samo žao što su to precijenili na prostoru Republike Srpske, odnosno u Banjaluci gdje je 217 radnika ostalo bez posla, jer kad neko sebe precijeni najviše stradaju oni koji rade za
njega", konstatovao je Gluhaković i dodao da je žalosno da niko iz kompanije nije došao da se obrati radnicima.

On je rekao da je ovo i jedna poruka RS da se okrene domaćem trgovcu i domaćem proizvođaču.

Ministar Gluhaković je naglasio da je ova situacija istovremeno opomena da se ubuduće mora voditi više računa o bonitetu i kredibilitetu kompanija koje dolaze i obaveza da se Privredna komora više i aktivnije uključi u to.

"Svjedoci smo da je kompanija 'Pevec' isti dan zatvorila nekoliko objekata u Zagrebu, Varaždinu i Banjaluci. To će sigurni imati posljedice najviše na zaposlene, a sa druge strane neodgovorno je da dođu radnici na svoja radna mjesta, a tamo ih čeka služa obezbjeđenja", rekao je Gluhaković.

Radnici Agencije "Alfa sekjuriti" juče ujutro su zatvorili tržni centar "Pevec" u Banjaluci po nalogu direktora i vlasnika kompanije Zdravka Peveca i spriječili radnike da uđu u centar.

Na ulazu u "Pevec" istaknuto je obavještenje da tržni centar ne radi do daljeg i da će radnici o svim aktivnostima biti obaviješteni.

Prvi prodajni centar "Pevec" u BiH otvoren je u septembru prošle godine u Banjaluci.
(SRNA)
« Poslednja izmena: 28. Nov 2009, 16:46:49 od inzko80 »
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
MESIĆ: ZAŠTO SE TADIĆ LJUTI NA MENE - PA U TADIĆEVOJ SRBIJI RATNA ZLOČINKA SE DOČEKUJE KAO ORLEANKA       Smile
13:07 / 28.11.2009.

Iako svi u Srbiji tvrde da su za cjelovitu i jedinstvenu BiH, a svijet im vjeruje, "tamo se dočekuje ratna zločinka Biljana Plavšić kao Ivana Orleanska, šalju se avioni po nju i smišljaju funkciju kakvu treba dobiti u RS", upozorio je Mesić.

"A Dodik ne priznaje BiH. Kaže da ne priznaje ni glavni grad Sarajevo i da za njega BiH nije konstanta. Za njega je konstanta srpski entitet koji je nastao etničkim čišćenjem", upozorio je Mesić podsjetivši da je u tom entitetu živjelo 48 posto Hrvata i Bošnjaka, te da danas u RS od 220 tisuća Hrvata sada ima oko 10 tisuća.
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u subotu da premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik vodi jednaku razbijačku politiku, samo drugim sredstvima, onoj Slobodana Miloševića, politiku razbijanja BiH koja bi mogla dovesti do novih nestabilnosti i sukoba, a srbijansku politiku prema BiH nazvao je dvojbenom.

"Ja sam to od prvog dana tvrdio, da Dodik vodi istu politiku kao i Slobodan Milošević samo drugim sredstvima. A to je razbijačka politika koja može dovesti do novih nestabilnosti i sukoba kojima ne vidimo kraj", izjavio je Mesić novinarima u sklopu tradicionalne "Kave s građanima" u Uredu predsjednika.

Upitan hoće li u sklopu oproštajne turneje doći i do susreta sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem, budući da je Tadić navodno već tri puta odgodio susret s Mesićem zbog izjava o premijeru RS-a Dodiku, hrvatski je predsjednik rekao kako ne zna zašto se Tadić ljuti.

"Mislim da nema nijednog razloga da se Tadić ljuti na mene, ja sam rekao svoje mišljenje", rekao je Mesić ocijenivši da Srbija vodi "dvojbenu politiku".

Rekavši kako je Slobodan Milošević imao program da ratom proširi granice Srbije, "jedan imperijalni projekt koji je doživio totalni neuspjeh" zbog kojega je prouzročio prolijevanje mnogo krvi i brojne žrtve, Mesić je upozorio kako sada "imamo nešto što se događa s nekim drugim sredstvima".

Iako svi u Srbiji tvrde da su za cjelovitu i jedinstvenu BiH, a svijet im vjeruje, "tamo se dočekuje ratna zločinka Biljana Plavšić kao Ivana Orleanska, šalju se avioni po nju i smišljaju funkciju kakvu treba dobiti u RS", upozorio je Mesić.

"A Dodik ne priznaje BiH. Kaže da ne priznaje ni glavni grad Sarajevo i da za njega BiH nije konstanta. Za njega je konstanta srpski entitet koji je nastao etničkim čišćenjem", upozorio je Mesić podsjetivši da je u tom entitetu živjelo 48 posto Hrvata i Bošnjaka, te da danas u RS od 220 tisuća Hrvata sada ima oko 10 tisuća.

"Ako on (Dodik) ne priznaje BiH i kaže da će referendumom riješiti pitanje izlaska iz BiH, a priman je u Srbiji uz najveće počasti, to za mene znači dvojbenu politiku", ustvrdio je Mesić.

"S jedne si strane za BiH, a na drugoj podržavaš onoga koji razbija BiH na drugi način", dodao je i naglasio da je on to iznio javno, a da se neki koji misle jednako kao i on "to ne usude reći".

(Fena)

GEERT-HINRICH AHRENS: BOŠNJACI U NERAVNOPRAVNOM POLOŽAJU 

09:01 / 28.11.2009.

U intervjuu za Deutsche Welle dr. Geert-Hinrich Ahrens, diplomat s dugim radnim stažem na Balkanu, govori o postojećim problemima na Balkanu, te o svom vremenu za vrijeme ratova u BiH i Hrvatskoj. Na pitanje po čemu se Hrvati razlikuju od ostalih naroda na ...

... području Balkana, dr.Ahrens kaže da je po njemu jedina prava razlika da Hrvati u jeziku koriste infinitiv. No o položaju Hrvata kaže sljedeće: „Ne možemo povlačiti jasne granice. Kako znate, hrvatski i srpski jezik su iznimno slični, ali Hrvati su katolici i pišu latinicom. Zato sam rekao da Hrvatsku ne mogu cjelovito svrstati na Balkan, ona je na prijelazu.“

Neka institucije pravne države rade svoj posao - Hrvatski predsjednik, Stjepan Mesić, je zadnjih godina postao popularan ponavljajući jednu te istu rečenicu: „Neka institucije pravne države rade svoj posao.“ Dr.Ahrens također ima mišljenje o funkcioniranju institucija: „Morate barem imati osjećaj da postoji pravosuđe, koje to ime zaslužuje. Određeni uvjeti moraju biti ispunjeni i u to spada donekle funkcionirajuće pravosuđe kao što ga mi u našim zemljama imamo.“ Na pitanje o stanju Hrvata u Bosni, Ahrens kaže da federacija Hrvata i Bošnjaka nije bila „vjenčanje iz ljubavi“, ali da je u uvjetima nakon rata bilo jedino moguće rješenje. Zasada ključni problem vidi u tome da kada se odlučuje o bilo kakvim promjenama za jedan od naroda, onda većinski narod, u ovom slučaju Bošnjaci imaju zadnju riječ, navodi DW.

Franjo Tuđman je Ahrensu poslao „Razlikovni rječnik srpskog i hrvatskog jezika.“

Karadžić je bio fizički odbojan, a Tuđman jezikoslovac - U svom mandatu kao posebni izaslanik za ženevsku konferenciju za bivšu Jugoslaviju, dr.Ahrens je upoznao vođu bosanskih Srba, Radovana Karadžića za kojeg kaže: „Tada je Karadžić bio psihijatar poeta. Nije se znalo što će kasnije postati. Čovjek je imao čudnu frizuru, ramena prekrivena s prhuti i odvratne ruke.“ Jednom prigodom je imao priliku ručati sa Slobodanom Miloševićem, s odbjeglim generalom Ratkom Mladićem, sa spomenutim Karadžićem te sa Lordom Owenom. Tijekom ručka su se Milošević i Kradžić posvađali na što je Karadžić odstupio od stola. Nakon toga je dr.Ahrens rekao Lord Owenu da mu je drago što je ovaj otišao s ručka, jer ga ne može očima gledati, na što je Lord Owen odgovorio: „You are right.“ („Imate pravo“).   Smile

Za vrijeme svoga boravka u Zagrebu, dr.Ahrens je imao priliku upoznati i prvog hrvatskog predsjednika, dr.Franju Tuđmana. O njihovom prvom susretu kaže: „Kada me prvi put primio, ja sam mu rekao. Gospodine predsjedniče,kojim jezikom da se služim?Ja sam ovo naučio u Beogradu“. Na što će Tuđman: „Vi samo govorite.“ Tuđman nije baš dobro poznavao engleski jezik pa je zbog toga radije govorio srpsko- hrvatski. No dva mjeseca nakon toga Ahrens od Tuđmana poštom dobiva „Razlikovni rječnik srpskog i hrvatskog jezika.“  Smile

Ahrens smatra da su Bošnjaci što se tiče viza, u neravnopravnom položaju

Vizne olakšice Bošnjake stavljaju u neravnopravan položaj - Na pitanju o ukidanju viza za građane Srbije od početka nove godine kaže da su Srbi ispunili sve tehničke uvjete kako bi dobili tu olakšicu. Iako se Albanci i građani Bosne i Hercegovine ljute, oni nisu ispunili spomenute uvjete. No dr.Ahrens ipak smatra da su Bošnjaci u neravnopravnom položaju zato što bosanski Hrvati i Srbi putem dvojnog državljanstva imaju hrvatske odnosno srpske putovnice što šalje malo „glupu sliku“ cijele situacije. Dodaje još da ustavne promjene, koje trebaju omogućiti ispunjavanje tih tehničkih uvjeta, blokiraju bosanski Srbi baš iz tog razloga. No ipak dr.Ahrens smatra da se uvjeti moraju ispuniti te da bosanske granice moraju biti pod kontrolom.

Dr.Ahrens biografija

Dr. Geert-Hinrich Ahrens 1991. boravi u Zagrebu kao voditelj njemačkog korpusa pri nadzornoj misiji EG-a. Od 1992. do 1996. svoje težište prebacuje na Balkan: kao posebni izaslanik za ženevsku konferenciju za bivšu Jugoslaviju. Nakon raznih dužnosti kao veleposlanik se 1999. vraća u Makedoniju kao posebni izaslanik Europskog predsjedništva u Makedoniji. Nakon toga vodi OSCE misiju u Tirani. Ahrens je pisac knjige „Diplomacija na rubu“ („Diplomacy on the Edge“), koja se bavi raspadom Jugoslavije i mogućim uzrocima.

Biznis.ba / DW (Marko Jeličić)
« Poslednja izmena: 28. Nov 2009, 17:01:09 od inzko80 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Вијести
ПИО тражи брже одлуке Уставног суда

Вијести 27.11.2009 18:38

БИЈЕЉИНА - Управа Фонда пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске упутила је отворено писмо предсједнику Уставног суда БиХ Миодрагу Симовићу, у којем тражи да се њихова апелација да федерални Фонд ПИО/МИО преузме кориснике који су право на пензију остварили у ФБиХ, што прије узме у разматрање.

Апелацијом је затражено прихватање и поштовање универзалног принципа остваривања права на пензију тамо гдје је то право и стечено,односно гдје су и уплаћивани доприноси за ПИО. Истовремено, захтијевана је и исплата 175.587.316,13 КМ, без камате, као надокнада штете,односно надокнада за пензије које је Фонд ПИО у протеклом периоду исплаћивао за 35 411 корисника.

"Без прејудицирања исхода Апелације пред Уставним судом БиХ овом ургенцијом тражимо да у оквиру ваших компетенција утичете да Уставни суд БиХ овом предмету да приоритет у рјешавању, без даљег одуговлачења. У супротном, Фонд ће бити приморан да позитивно рјешење овог тешког спора затражи пред Европским судом за људска права у Стразбуру", наводи се у писму.

Према незваничним сазнањима Фонда, предмети пред Уставним судом БиХ рјешавају се у року од двије године и хронолошким редом, односно сада се завршавају предмети из 2007.године.

"Ипак, у овом случају ријеч је о тежем и маратонском спору који траје од 2005.године и у његовом досадашњем току било је уплива политике", наводи се у писму.

Директор Фонда ПИО РС Зоран Мастило рекао је за "Глас Српске" да очекује позитивну пресуду Уставног суда БиХ, водећи се принципом пензионисања који важи свуда у свијету, а то је да се право на пензију стиче тамо гдје су и уплаћивани доприноси.

Он је најавио да ће се у случју негативне одлуке Фонд ПИО РС обратити Суду за људска права у Стразбуру, који је већ доносио пресуде у корист појединачних случајева са истим правним основом као што је и ова апелација, додавши да ће њеним уважавањем Фонд бити растерећен за 20 000 пензионера и зауставити мјесечне губитке од 6,5 милиона КМ, које трпи од 2001. године.

Судија Уставног суда БиХ Крстан Симић изјавио је за "Глас Српске" да је Уставни суд БиХ ријешио четири појединачна предмета у корист оних који су тражили да пензију примају тамо гдје су је и остварили, односно од федералног Завода ПИО.

Он је подсјетио да је Суд за људска права у Стразбуру, рјешавајући случај "Карановић" и пресуђујући у његову корист, истовремено наложио да се отклони извор дискриминација по овом основу, што је од изузетне важности.

Фонд ПИО РС упутио је 10. августа Апелацију Уставном суду БиХ у вези са тужбом против федералног Завода ПИО/МИО за преузимање од тужиоца-апеланта свих пензионера који су остварили право на пензију до 30. априла 1992. године на подручју садашње Федерације БиХ, а пензију примају на терет Фонда ПИО РС.

http://www.frontal.rs/cyrl/?page=60&kat=1&vijest=34241

ma ja, federalne pare im ne smrde  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Блог

Славко Јовичић Славуј

У каквој земљи живимо

28.11.2009 08:46

Много пута до сада сам писао и у још више наврата сам говорио да је Босна и Херцеговина земља разних и скоро несхватљивих апсурда... Могао бих до у недоглед да редам бројне примјере који би најбоље доказали и одсликали констатацију с почетка овог текста...

Слика прва:

Упокојио се Његова светост српски патријарх Павле! Још за његовог живота огроман број, не само Срба, већ и других православних народа, проглашавао га је живим свецем, с разлогом! Цијели свој овоземаљски живот, наш патријарх, посветио је православљу и светослављу и аскетски га је проживио у непрестаном јеванђелском и Христовом учењу... Република Србија је у част поштовања и велике захвалности патријарху Павлу прогласила тродневну, а сам Град Београд четверодневну жалост. Република Српска је, такође, на дан сахране Његове светости прогласила Дан жалости на својој територији. Све је то разумљиво и цивилизацијски.

Иако у БиХ живи велики број Срба, а у Републици Српској је тај број доминантан, ето, Савјет министара БиХ није прогласио Дан жалости у цијелој земљи због смрти српског патријарха иако је Српска православна црква јединствена на подручјима Републике Србије, Републике Црне Горе и БиХ.

Можда је и боље што тако није урађено у БиХ, јер је заиста несхватљиво како су се поједини портали у Федерацији БиХ, па и на простору Србије срамотно ставили на услугу нељудима који су лајали и бљували ријечи немоћи, па и отворене мржње према човјеку-свецу, а самим тим и према огромном броју српског народа, изузев једног малог броја шљама и највећег отпада који припада и нашем роду, нажалост!

Али, да подсјетим на сљедеће. Кад је 2005. године умро папа Војтила, е, тада је Савјет министара БиХ прогласио Дан жалости на цијелом простору земље. О чему се онда ради у овој несрећној земљи?

Слика друга:

На дан сахране Његове светости, у Сарајеву је завршена дводневна конференција ПИК-а, конференција коју чине амбасадори земаља Савјета за имплементацију мира? Какав рогобатан и неславан назив ове организације. Мир на срећу у БиХ је већ 14. година и, ако Бог да, биће трајно а, ето, тамо неко изван БиХ треба да то сад у овом времену имплементира? За лудило у овој земљи никад није пронађена спасоносна вакцина.

Да би се комплетирали сви апсурди и увреде српског народа побринуо се и високи представник у БиХ Валентин Инцко. Наиме, на данашњој конференцији за штампу (четвртак 19. 11. 2009.), након завршетка поменуте конференције у Сарајеву, Инцко је изашао огрнут навијачким шалом бх фудбалске репрезентације и видно је био скрушен и са невиђеном тугом је патио због јучерашњег пораза БиХ против Португала у Зеници.

Ништа необично, нити спорно, али зар тај демократа и „Његова екселенција" није могао наћи бар мало снаге и човјечности у својој души и срцу и зар бар није могао да онако, уобичајено и протоколарно, ако не и осјећајно, упути саучешће српским вјерницима и Српској православној цркви због упокојења нашег патријарха. Нажалост није! А да јесте, онда би му и шал око врата имао какву такву вриједост.

Овако, упамет се српски народе! Ово није позив ни на какве реакције, већ позив да отворите очи и да схватите, ако већ нисте, у каквој то земљи живимо. Но, никакве увреде, нити понижења неће нас поколебати да чврсто останемо своји на своме у Христовој и патријарховој вјери и завјетима да ћемо опстати и остати без обзира на све буре и олује кроз које као народ вијековима пролазимо.

ovo su samo neki od komentara na ovaj blo drao nam slavujceta  Smile

Добро, Славкане, све је то нама познато од раније и да нас мрзе и да се уопште не тангирам за то, али збиља шта би са оним вашим есендеовским прокламативним референдумом за одвајање РС?!
Не вриједи се вама србским политичарима стално позивати на народ, ако ништа ви нисте у стању да урадите!
Ето лијепо си нас упозорио "упамет се србски народе,..отворите очи.." да, слажем се, али народ држи отоврене очи толико дуго да нас капци боле од тога, а нисмо их никако спустили ми, народ, већ ви политичари народни, колико је Срба од краја рата до сад гласало рецимо за сда?хдз? сдп? сбих? мало или нимало неких 0,01% ...што говори да је народ будан, али наши политички руководиоци често буду ухваћени на спавању, (кад преносе надлежности, кад склапају дилове, нагодбе) или они који отворено прелазе у странке из реда других народа, попут оне жене у Скупштини, ето заборавих јој име...нека много ружна жена..не да у се гледати..па је нисам ни запамтио, а прешла је чини ми се код силајџића...о мотиву је излишно и говорити!
Дакле народ је будан, али пастири спавају!

tim dankan — 28.11.2009 09:07

ja sam mislila da mi zivimo u sekularnoj drzavi ali izgleda pogresno... poslanik parlamenta kao prioritet uzeo da pise o vjeri i vjerskim poglavarima? ne sjecam se da su proglasili dan zalosti za smrt pape ali ako jesu to je jos samo jedan dokaz kakve budale su na vlasti... mozda da poslanicko mjesto zamjenite za neki manastir? u monahe, brate...

vesela — 28.11.2009 10:47

Прочитао сам јучер у једним новинама да је ИНЦКО био један од ктитора београдске Богословије. Ако је то тачно а провјерити се може онда му ми немамо шта замјерати јер тада ни Додик ни Иванић ни Босић нису били Срби него Југословени, крсна слава им је била важна као и дан Ескима а СПЦ и Патријарх Павле су им били противници система. Зато треба провјерити ту информацију за Инцка.   Smile

milashin — 28.11.2009 11:50

milashin,
то за Инцка што си питао 100% је тачно.
Проблем је само што се Славуј петља у нешто гдје му није мјесто.
Ако је Додик изјавио то што је изјавио њему се то може,зна се зашто је то рекао.
Против сам комесара Васића и Славуја који покушавају слудити обичан народ да сутра неки србин пљуне Инцка на улици или му опсује мајку. И то због кога,због комесара који имају визију заједничког живота.Он сада плаче што није био дан жалости.Не желим да дијелим ни један датум заједно са федералистима.
Инцко је човјек на мјесту и то треба да зна сваки Србин.

Млађан Динкић — 28.11.2009 13:43

Да, дежурни портпаролаши су дозволили да Инцко ни крив ни дужан поентира у њихову мрежу!
Констатацијом да је он ктитор Богословије у Београду од 1986 године и не дозвољава да му сад држи лекције Додик као некадашњи члан опције која је била у сукобу са Црквом! Smile
Ето шта се добије кад се беспредметно исполитизује све па и сама Црква!

tim dankan — 28.11.2009 14:00

Охо-хо...демагог број 1 СНСД-а се утрпао и овдје...нека,нека, биће веселије... Smile

чангризавац — 28.11.2009 14:06

« Poslednja izmena: 28. Nov 2009, 17:26:59 od lightsoft »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Raspad BIH kao drzave je neminovan, ali ne ratom. Isuvise krvi je tamo proliveno.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k850i
Reportaža 'Večernjih novosti'
KPZ Zenica: Vjerski sukobi iza zatvorskih rešetaka
Smile

Srbijanske Večernje novosti posjetile su čuveni zenički zatvor, Kazneno-popravni zavod, u kojem su opisali situaciju iza zatvorskih zidina, stavljajući akcenat na "vjerske" sukobe i ugroženost zatvorenika srpske nacionalnosti.
U čuvenom zeničkom zatvoru, opjevanom i u pjesmama, boravi 821 zatvorenik, iako je objekat napravljen za smještaj njih 600. Osuđenici "leže" zbog ubistava, silovanja, razbojništava i ratnih zločina.

U kaznionici robija 36 Srba iz BiH i dvojica iz Srbije. Zamjenik direktora pokušava statističkim podacima dokazati kako od osuđenih Srba njih desetorica uživaju zatvorske povlastice i da izlaze privremeno na slobodu.

"To Srbe čini najpovlašćenijim štićenicima u zatvoru", rekao je Josip Pojavnik, zamjenik direktora zeničkog zatvora.

Ipak, s tim se ne slažu zatvorenici srpske nacionalnosti.

"Mene je jučer jedan musliman zavalio šakom u glavu u prisustvu čuvara. Dobio sam i dva prijeteća pisma, jer "islamisti" žele da me ubiju. Nalazim se u zatvoru već četvrtu godinu. Za to vrijeme su me muslimani pet puta pretukli. Srpski zatvorenici Nebojša S. i Predrag M. su ubadani nožem, a Boris Pajić je napadnut čakijom. Nisam se zvanično žalio upravi zbog torture muslimana, jer napadači kao kaznu dobiju 20 dana samice, a kada izađu, moj život je tek tada u opasnosti ", priča Milan Ševo, šezdesetgodišnji špediter iz Dervente, koji kao disciplinovani zatvorenik uvijek boravi u zoni A, koja je predviđena za najkorektnije štićenike.

Ševo je zajedno sa Borisom Pajićem zbog napada organizovao pobunu.

"Zatvor u Zenici nije surovi kazamat za Srbe. Neki od tih protesta zatvorenika srpskog porijekla bili su samo parada za medije, poput trostrukog ubice Milana Matkovića koji je u znak protesta što su mu kao Srbinu, navodno, ugrožena prava, zašio usta i štrajkovao glađu. Preselili smo ga u Novi Sad, gdje treba da odsluži 22 godine zatvora", rekao je zamjenik direktora Josip Pojavnik.
(Sarajevo-x.com)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 20:02:27
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.